Māras dienas svinības un tirdziņš «Ar Gardu Muti Valmiermuižā»

Sestdien, 2015. gada 15. augustā no plkst. 11:00 līdz plkst. 15:00 Valmiermuižas pils parkā notiks Māras dienas svinības, kuru laikā varēs iegādāt mājražotāju gatavotus gardumus, amatnieku krāšņumlietas, izzināt Māras dienas tradīcijas un gardām mutēm mieloties ar Valmiermuižas pavāru gatavotiem ēdieniem.

Tirdziņš "Ar Gardu Muti Valmiermuižā"

Māras diena jau izsenis slavēta kā tirgus un jaunās ražas laiks, tamdēļ, godinot dabas vēlību, Valmiermuižā sabrauks tuvi un tāli mājražotāji, kuru pūrā būs garšu bagātība brangiem svinību galdiem un krāšņumlietas, ar kurām rotāt gan sevi un mājas, gan apdāvināt radus un draugus.

Latvisko Māras dienas tradīciju izzināšana un radošās darbnīcas

Māras dienas tradīcijas varēs atklāt kopā ar Ķoņu folkloras kopu "Dzīne", kura ievedīs latvju dziesmu zinībās, rotaļās un dančos. Taču īstenu saimnieču noslēpumus varēs izzināt vasarīgo zapšu darbnīcā un kopā ar Donu saimnieci gatavot štokmaizes ugunskura gunīs. Jaunas zinības sniegs Valmieras muzeja saimnieces, kuras tirdziņa viesus iepazīstinās ar senajiem piena pārstrādes darbarīkiem un kuls smeķīgu lauku sviestu, bet radošo dzirksti uzjundīs meldru pīšanas darbnīca un spēkošanās Kokmaizīšu galda spēļu turnīrā. Savukārt mazākos tirdziņa viesus pils parkā kā allaž gaidīs Valmiermuižas staļļa gādātas izjādes zirga vai ponija mugurā.

Svētku mielošanās

Ikkatri svētki saimei nes prieku, līksmību un brangu mielasta galdu. Lai godātu Māras dienu un mielotu sanākušos svētku viesus, Valmiermuižas Alus virtuve aicinās nogaršot pilngraudu vafeles, kas pildītas ar bagātīgiem Māras dienas labumiem. Tā pat svinību galdā tiks celti Valmiermuižas meistaru brūvējumi un Gardu Muti vasarīgie spirdzinājumi.

/Ieeja bez maksas/

Tirgotāju pieteikšanās dalībai tirdziņā līdz 10. augustam, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālr. 20436868 (Sintija).

Gadskārtu svinības atbalsta SIA „Valmiermuižas alus", Burtnieku novada pašvaldība, SIA "ZAAO", Valmieras kultūras centrs, t/c "Valleta" un laikraksts "Liesma".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42639923sec.