Izstrādāta mobilā aplikācija «Dabas tūrisms»

Lai sniegtu informāciju par tūrisma iespējām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās Latvijā, Dabas aizsardzības pārvalde izstrādājusi mobilo aplikāciju "Dabas tūrisms", kas viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem būtiski atvieglos apskates objektu, piemēram, taku, skatu torņu, atrašanu dabā, kā arī sniegs detalizētu informāciju par objektu pieejamību un citiem tūrisma pakalpojumiem.
 
Aplikācija ir pieejama četrās valodās (latviešu, lietuviešu, krievu un angļu), kas sniedz iespēju arī mūsu valsts viesiem brīvi iegūt informāciju par dabas tūrismu Latvijā. Tajā ietverta informācija par dabas takām, velo maršrutiem, kā arī laivošanas un putnu, dzīvnieku vērošanas iespējām, skatu vietām, platformām un torņiem, informācijas centriem un punktiem, kā arī autostāvvietām, sabiedriskā transporta iespējām, nakšņošanas un ēdināšanas iespējām u.c. pakalpojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.
 
Ar aplikācijas palīdzību ir iespējams nokļūt līdz izvēlētajai vietai, veikt objektu atlasi un meklēšanu. Tā ir lietojama tikai interneta (online) režīmā tomēr izmantojot dažādas (offline) karšu programmas ir iespējama programmu sinhronizācija, kas sniedz iespēju līdz izvēlētajam objektam nokļūt arī bez interneta lietošanas nepieciešamības. Lai rosinātu un ieinteresētu ceļot un atpūsties dabā, aplikācijā ir pieejamas virtuālās tūres un piecas filmas par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām un dabas daudzveidību Latvijā.
 
"Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas ir populārs tūristu galamērķis visā pasaulē, arī Latvijā. Līdz šim galvenokārt, informācija par atpūtas iespējām Latvijas dabā un nacionālajos parkos bija pieejama tikai mājaslapās un bukletos, bet ne mobilās aplikācijas veidā. Taču, ņemot vērā tūristu informācijas izmantošanas paradumus, Dabas aizsardzības pārvalde, piesaistot finansējumu, radījusi mūsdienīgu rīku saudzīgai un izzinošai atpūtai dabā," pauž Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.
 
Aplikācija bez maksas pieejama gan iPhone, gan Android tālruņiem Apple Store App un Google Play vietnēs. Lai to varētu izmantot, ir nepieciešams tikai interneta pieslēgums un aktivizēta globālā pozicionēšanas sistēma jeb GPS.
 
Aplikācija tiks regulāri papildināta un pilnveidota. Tāpēc lietotāji aicināti informēt Dabas aizsardzības pārvaldi par nepieciešamiem tehniskiem un saturiskiem uzlabojumiem.
 
Aplikācija izstrādāta projekta  "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas labākai pierobežas reģionu pieejamībai" ietvaros, kur vadošais partneris bija Šauļu reģiona attīstības aģentūra, un Dabas aizsardzības pārvalde bija viens no trim projekta partneriem Latvijā. Projekta mērķis bija, izmantojot informāciju un komunikāciju tehnoloģijas, uzlabot vispārēju iekšējo un ārējo pierobežas reģionu pieejamību, lai nodrošinātu kvalitatīvus tūrisma pakalpojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.70653081sec.