LTV1 jauns raidījums par arhitektūru un dzīvesvidi mūsdienu Latvijā

Ceturtdien, 2015. gada 3.septembrī, pie TV skatītājiem dodas viens no LTV1 rudens sezonas pārsteigumiem – raidījums par arhitektūru un dzīvesvidi "Adreses" – par mūsu kopīgo dzīves telpu, par mūsu adresēm, par mājām, pilīm un atejām, par ielām, krūmiem un pilsētām, par vidi, kādu to radām un izjūtam. Katru nedēļu — divas adreses, divi ceļabiedri un divi stāsti. Raidījuma autors un vadītājs ir arhitektūras apskatnieks Mārtiņš Ķibilds. "Adreses" LTV1 ēterā būs skatāmas ik ceturtdienu pulksten 19:30.

Arhitektūra no visām kultūras jomām ir cilvēkiem vistuvākā – tā ir visapkārt un nemanāmi, bet pamatīgi ietekmē cilvēku ikdienu, domāšanu un gaumi. Arhitektūra ir sabiedrības kopējā dzīves telpa. Raidījums "Adreses" ar parastu cilvēku acīm pētīs veiksmīgus un ne tik veiksmīgus vai pat kliedzošus arhitektūras un vides veidošanas piemērus. Katru nedēļu Mārtiņš Ķibilds dosies uz divām vietām jeb adresēm, līdzi ņemot katrreiz citu cilvēku – bez profesionālas pieredzes arhitektūrā, toties ar urdošu vēlmi izzināt, domāt līdzi un dalīties iespaidos ar skatītājiem.

Pirmajā sērijā "Adreses" dosies uz Saldus Mūzikas un mākslas skolu un uz labi zināmajiem Pārdaugavas Z torņiem. Skola mazpilsētā un galvaspilsētas debesskrāpji – kas kopīgs šīm tik atšķirīgajām celtnēm? Vai tās maz var vērtēt ar vienu mērauklu?

Arī nākamajās sērijās "Adreses" aptvers visplašāko Latvijas ģeogrāfijas spektru un objektu dažādību – būs gan iespaidīgas jaunceltnes, gan vēsturisku ēku atjaunošanas piemēri, gan stāsti par veselu pilsētu vides veidošanu. Kāpēc liepājniekam arhitektūras dēļ jābrauc uz Daugavpili? Kā turīgi cilvēki savu māju izskatā iemieso savu personību – šodien un pirms 150 gadiem? Ko slēpj Aglonas bazilikas baltās fasādes? Kur atrodas visneparastākais Latvijas lielveikals? Un vai zinājāt, ka Latvijai tomēr ir viena jūras sala, turklāt apbūvēta?

Raidījumu "Adreses" kopā ar Mārtiņu Ķibildu veido jau pazīstamā raidījuma "Te!" radošā komanda no "VFS Films". Raidījuma vizuālo tēlu izstrādājis mākslinieks Miķelis Baštiks (Asketic), mūzikas autors – Reinis Sējāns (Instrumenti).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53496408sec.