Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 25.09.2015 - 27.09.2015 [1]

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.

25.
septembris
PIEKTDIENA
Rotko
DAUGAVPILS 25.09.2015.

MARKA ROTKO 112. DZIMŠANAS DIENA

2015. gada 25. septembrī, atzīmējot mākslinieka Marka Rotko 112.dzimšanas dienu, visu dienu Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas aktivitātes, norisināsies neparasta "Baltās lapas" akcija, tiks atklātas četras jaunas "TABULA RASA" sezonas izstādes un dienas noslēgumā skanēs "Indygo" grupas rokkoncerts. Jauna izstāžu sezona Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta 25. septembrī plkst. 16.00. Visas jaunās gan latviešu, gan ārvalstu mākslinieku izstādes vieno nosaukums "TABULA RASA", aktualizējot to, ka viss sākas tieši ar baltu lapu un tukšumu gan idejas, gan emocionālā un mākslinieciskā kontekstā, radot jaunas un radošas izpausmes mākslā. Savukārt, iestājoties rudenim, mākslinieciskā dažādība un krāsainība pārveido un iekrāso šo balto lapu.
cirks
RĪGA, Rīgas Cirks līdz 27.09.2015.

RĪGAS CIRKĀ «GIGANTISKO STRŪKLAKU ŠOVS»

Uguns, ūdens un gaismas maģija! Rīgas Cirkā - izrāde ar akrobātiem, virves staigātājiem, klaunu duetu Dolly un Domino, kā arī ar dzīvniekiem- ar kaķiem, lāčiem, suņiem-samojediem un pētiķiem. 700 strūklakas līdz pat kupolam , īsts lietus un peldošs kuģis! Vienīgā Eiropā un pirmoreiz Latvijā – cirka programma "Gigantisko strūklaku šovs" ! Rīgas Cirkā pirmizrādes 2015. gada 25., 26.un 27.septembrī!
mikeldiena
VENTSPILS 25.09.2015.

MIĶEĻDIENAS TRADĪCIJAS UN ROTAĻAS VENTSPILĪ

Piektdien, 2015. gada 25. septembrī, plkst. 18.00 Kultūras centra mazajā zālē folkloras klubs "Dzīvesziņa" aicina ikvienu interesentus izzināt Miķeļdienas tradīcijas un rotaļas. Ņemot vērā to, ka rudens ir ne tikai ražas, bet arī precību laiks, Folkloras klubā viesosies kāzu tradīciju zinātāja Vivita Ķepse.
26.
septembris
sestdiena
mikeldiena
RĪGA, Doma laukums 26.09.2015.

TRADICIONĀLAIS MIĶEĻDIENAS GADATIRGUS

Rīgā ražas svētkus tradicionāli atzīmē ar Miķeļdienas gadatirgu Doma laukumā, kas šogad notiks 2015. gada 26. septembrī no plkst. 9 līdz 17. Tirgus apmeklētāji varēs iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus un vienlaicīgi baudīt arī kultūras programmu ar deju kolektīvu, folkloras kopas, pūtēju orķestru, koklētāju ansambļa, kapelas, kora un muzikālas grupas priekšnesumiem. Miķeļdienas pasākumi gaidāmi arī galvaspilsētas kultūras centros, 26.septembrī Imantā, bet 27.septembrī Iļģuciemā un Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiālē, Laimdotas ielā 42.
JŪRMALAS brīvdabas muzejs 26.09.2015.

VĪNA SVĒTKI

Mājas vīna gatavošana senlatviešiem bijusi plaši izplatīta, un vīns ticis darināts no visdažādākajiem augļiem un ogām, kas izaudzēti piemājas dārziņā, gan arī no mežā salasītām ogām, no ziediem un medus. Vīnu varot pagatavot no visa, kas rūgst. Šobrīd vīna darināšana mājas apstākļos ir iecienīts vaļasprieks ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Pateicoties apmeklētāju lielajai interesei, Jūrmalas brīvdabas muzejs jau piekto gadu aicina uz vīna svētkiem. Vīna svētki brīvdabas muzeja zvejnieka sētā notiks 2015. gada 26. septembrī plkst. 13-16.
JELGAVA 26.09.2015.

ORIENTĒŠANĀS SACENSĪBAS

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, 2015. gada 26.septembrī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar biedrību "Remoss" rīko orientēšanās sacensības, lai sniegtu iespēju jelgavniekiem un pilsētas viesiem apmeklēt un iepazīt Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma objektus un vēsturiskas vietas, veicot aizraujošus uzdevumus kājāmgājēju, velobraucēju un autobraucēju klasēs. Pasaules tūrisma diena katru gadu starptautiski tiek atzīmēta 27.septembrī. Jelgavā un apkārtnē, atzīmējot šo dienu, 26.septembrī norisināsies orientēšanās sacensības, lai iepazītu apkārtnes ievērojamākos tūrisma objektus un vēsturiskas vietas.
LIMBAŽI 26.09.2015.

MŪZIKAS UN MĀKSLAS FESTIVĀLS

Sestdien 2015. gada 19. septembrī SIA StarSpace observatorijā netālu no Suntažiem notiks ikgadējais rudens debess vērotāju salidojums jeb StarParty, kurā aicināti piedalīties gan astronomijas interesenti, gan tie, kuri debesīs veras reti. Pasākums, kas pirmo reizi tika organizēts Starptautiskā astronomijas gada ietvaros 2009.gada aprīlī, no teleskopu īpašnieku un debess vērotāju sanākšanas ir izaudzis par vērienīgu informatīvi-izklaidējošu pasākumu visa vakara garumā. 14. debess vērotāju salidojuma vienojošā tēma ir tumsa, kas ir pavasara StarParty tēmas "Gaisma" pretmets. Tumsa un gaisma ir nedalāmi jēdzieni. Kur ir gaisma, tur ir arī tumsa. Bez tumsas mēs nespētu novērtēt gaismu.
LIEPĀJA 26.09.2015.

IEPAZĪSTI LIEPĀJU FOTOORIENTĒŠANĀS SACENSĪBĀS

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, sestdien, 2015. gada 26. septembrī, Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs aicina visus pavadīt šo dienu aktīvi un piedalīties fotoorientēšanās sacensībās "Ieraugi Liepāju no jauna!". Sacensībās var piedalīties gan liepājnieki, gan pilsētas viesi un pavadīt laiku kopā ar ģimeni vai draugiem. Šī gada Pasaules tūrisma dienas tēma ir "1 miljards tūristu – 1 miljards iespēju" jo, kā lēš Pasaules tūrisma organizācija, šogad aptuveni miljards planētas iedzīvotāju ir devušies garākos vai īsākos tūrisma ceļojumos. Un tūrisma nozarē ir miljards iespēju, kā sagādāt prieku un pārsteigumu ceļotājiem. Tādēļ fotoorientēšanās sacensībās aicinām ikvienu ieraudzīt Liepāju kādā no miljards skatupunktiem, no jauna, caur detaļām atklājot zināmos un mazāk zināmos kultūrvēsturiskos un mūsdienīgos tūrisma objektus un pilsētu kopumā.
RĪGA līdz 26.09.2015.

ORHIDEJAS, KUKAIŅĒDĀJI UN EKSOTISKI AUGI

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA) no 2015. gada 23. līdz 27. septembrim organizēs izstādi "Orhidejas, kukaiņēdāji un citi eksotiskie augi". Šogad izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta savdabīgajiem kukaiņēdājiem augiem, varēs iepazīt Meksikas Pinguicula ģints pārstāves kreimules jeb tautā sauktās mušu puķes un Cephalotus follicularis, kas ir ļoti skaists augs ar kruzītveidīgajām lapām, savvaļā sastopams vien Austrālijā. Cephalotus follicularis matainās, konusveida lapas ir slazds upurim, no kuras kukainim neizkļūt. Izstādē tiks eksponēti ari kolekcionāru jaunumi - Nepenthes ģints pārstāves. Tie ir neparasti augi, kas izraisa lielu interesi ar savu efektīvo izskatu. Tautā šos augus dēvē par "pērtiķu kausiem", jo kausiem līdzīgie veidojumi pēc tropu lietus gāzēm piepildās ar ūdeni, un dabas pētnieki novērojuši, ka pērtiķi mēdz no tiem padzerties. Izstādē būs apskatāmas arī Tillandsia ģints pārstāves – neparastie atmosfēras augi.
27.
septembris
SVĒTDIENA
JŪRMALA līdz 27.09.2015.

«JŪRMALAS SKRIEŠANAS SVĒTKI»

2015. gada 27.septembrī Majoru pludmalē pie "Baltic Beach Hotel", otro gadu norisināsies gaidītākais rudens aktīvās atpūtas notikums – "Jūrmalas skriešanas svētki". Šogad organizatori ierastās skriešanas distances jūras krastā ir papildinājuši ar 5km nūjošanas distanci, kas būs pa spēkam ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam. Nūjošana ir sportiska nodarbe, kas radusies 1980.gados. Tas ir samērā vienkāršs veids, kā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un iegūt mundrumu. Lai nodarbotos ar nūjošanu, nav nepieciešama īpaša fiziska sagatavotība un ar to ir iespējams nodarboties jebkurā vecumā.
RĪGA, Biķernieku trase 18.09.2015. - 29.11.2015.

BALTIJAS ČEMPIONĀTA NOSLĒDZOŠĀS CĪŅAS

2015. gada 27. septembrī Biķernieku trasē norisināsies Baltijas autošosejas sezonas noslēgums, kurā tiks noskaidroti arī jaunie Latvijas čempioni. Sezonas noslēgumā Biķerniekos pulcēsies Baltijas ātrākie braucēji, kā arī Baltijas izturības 4 stundu čempionāta dalībnieki, lai dalītu sezonas pēdējos punktus un čempionu kausus. Posma ietvaros norisināsies Baltijas, Latvijas un Lietuvas autošosejas čempionāta noslēdzošais, piektais, posms, pulcējot vairāk nekā 100 dalībniekus un 80 automašīnas.
UNGURMUIŽA 27.09.2015.

STARPTAUTISKAJĀ TŪRISMA DIENĀ – UZ UNGURMUIŽU!

Ungurmuiža ar seno parku, tējas namiņu ir unikāls 18 gs. koka barokālās celtniecības paraugs. Vienīgā kungu māja Latvijā, kas saglabājusies no šī laika. 2015. gada 27. septembrī Ungurmuižas teritorijā norisināsies foto orientēšanās (jāatrod fotogrāfijā minētais elements), noslēgumā pārsteiguma balvas. Muižas gidi būs gatavi uzņemt viesus un pastāstīt par muižas vēsturi visas dienas garumā bez maksas, jāmaksā tikai ieejas maksa.

Ja vēlaties, lai nākamajās nedēļās Travelnews.lv kalendārā parādās arī jūsu rīkotie pasākumi, aicinām aizpildīt linkā esošo anketu - http://bit.ly/1ARip7z - izvērtēsim pieteikumus un interesantākos notikumus publicēsim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 AIGARS 09/19/2015 09:57 SESTDIEN ARĪ NOTIEK SUŅU FRISBIJA SACENSĪBAS UZVARAS PARKĀ!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54894304sec.