Norisināsies pasākums «Jautrā mašīntalka Padurē»

2015. gada 12. septembrī, Kuldīgas novada Padurē pie Padures muižas klēts norisināsies pasākums "Jautrā mašīntalka Padurē" ar gadatirgu, izstādēm, koncertiem, radošajām darbnīcām un iespēju darbībā redzēt īstu darbojošos kuļmašīnu. Pasākumu vadīs un mašīnista lomā iejutīsies Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers.

Pasākums sāksies plkst. 15:00 ar rudens gadatirgu, kurā gaidīti visi, kam ir ko tirgot, un izstādēm, kurās piedalīsies arī Padures aušanas pulciņš "Andava". Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās par graudu un salmu tēmu, uzzināt, kā izskatās labības kūlīši, kā sasiet statiņus, iemācīties darināt salmu gredzenus.

Tāpat pasākumā varēs iesaistīties dažādās atrakcijās un vizināties zirga pajūgā. Norisināsies arī koncerts mašīntalku stilā, kurā piedalīsies Ēdoles, Padures un Snēpeles pagastu kultūras namu pašdarbnieki, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas Padures filiāles audzēkņi, folkloras kopa "Nārbuļi" un citi atpazīstami viesi. Laipni aicināti visi, kuri vēlas izstāstīt stāstus par to, kā kādreiz norisinājās mašīntalkas, jo darbosies arī brīvais mikrofons. Tāpat apmeklētāji aicināti dalīties ar fotogrāfijām no mašīntalkām.

Plkst. 17:00 iedarbinās pasākuma vaininieci – kuļmašīnu. Kuļmašīna kādreiz reāli darbojusies Kuldīgas novada Rumbas pagastā. Iegādes brīdī tā nebija darba kārtībā, bet trīs gadu laikā pilnībā atjaunota, pateicoties biedrībai "Padure" un sponsoru atbalstam. Pasākuma saviesīgajā daļā pasākuma apmeklētājus cienās ar talkas zupu.

Paralēli pasākumam būs apskatāma Padures klēts un tajā iekārtotā ekspozīcija par Padures pagasta vēsturi.

Pasākums saņēmis Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latvijas Valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos" Kurzemes kultūras programmas līdzfinansējumu. Programmu Valsts Kultūrkapitāla fonds īsteno sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu.

Pasākuma norisi atbalsta Kuldīgas novada dome, biedrība "Padure", Padures 17. mazpulks, SIA "Amazone", ZS "Upeskalni", SIA "Ima autoserviss", Kuldīgas novada muzejs, Andris Grīnvalds, ZS "Dzeņi", ZS "Laivenieki" un ZS "Olarāji".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59019613sec.