Kādu profesiju izvēlēties, ja tava sirds lieta ir ceļošana?

Mēdz gadīties, ka profesijas un mācību iestādes izvēle jaunietim tiek nedaudz uzspiesta no citu cilvēku puses (vecākiem, draugiem, radiem). Ir labi, ja izdarītā izvēle ir veiksmīga, bet nereti mēs saprotam, ka mums nemaz nepatīk nodarbošanās, kurai veltījām tik daudz laika, jo, kā izrādās, mēs vienmēr esam kārojuši darīt ko citu, piemēram – ceļot pa pasauli, iegūt jaunas emocijas un vērt arvien jaunus horizontus. EC  Durbe piedāvā iepazīties ar dažām interesantām profesijām, kuras patiktu ikvienam, kam sirdī mīt ceļotāja gars!

Jūrnieks

Jūrnieka specialitātes var būt ļoti dažādas – sākot no pavāra līdz matrozim, tātad, ja Jums nav bail no lielajiem ūdens plašumiem, izvēles iespēju būs pietiekami daudz. Gadu gaitā var iegūt jūrnieka izglītību un līdz sirmam vecumam iekarot jūru un okeānu viļņus, vai arī strādāt uz privātām jahtām.

Žurnālists vai reportieris

Skatoties no ceļošanas aspekta, šīs profesijas ir ļoti vilinošas. Strādājot par žurnālistu, var ceļot darba jautājumos vai arī vienkārši meklēt jaunu darba materiālu. Žurnālisti spēj strādāt ar jebkuru tematiku: politiku, zinātni, mākslu, izklaidi u.c. Ja ir izvēlēts sporta reportiera amats, tad dzīve būs visai krāsaina, jo bieži būs jādodas uz dažādām spēlēm un sporta pasākumiem. Žurnālisti-politologi dodas ārzemju braucienos kopā ar deputātiem vai ministriem, sekojot visam, kas notiek starptautisku pasākumu laikā.

Kruīza lainera darbinieks

Katru gadu laineri uzņem darbā ap 100 000 cilvēku, kuri strādā dažādās profesijās: oficianti, istabenes, animatori, kazino un akvaparku darbinieki, deju skolotāji, bārmeņi, pasākumu vadītāji un citi. Darbs ir ļoti interesants un dinamisks, kā arī ļauj ceļot pa dažādām valstīm un brīvā laikā apskatīt interesāntākas un skaistākas vietas.

Stjuarte

Interesanta, bet ļoti atbildīga profesija. Kura meitene nav sapņojusi kļūt par stjuarti, lai varētu ceļot pa visu pasauli?! Tomēr, stjuartu pienākums ir ne tikai ceļot un piedāvāt servisa pakalpojumus, bet arī zināt visu, kas saistīts ar lidmašīnas darbību, pārvaldīt vairākas svešvalodas, mācēt sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, nomierināt pasažierus spriedzes laikā, kā arī pašai būt nosvērtai problēmsituācijās. Jā, darbs nav no tiem vieglākajiem, bet balva par sūrajām darba dienām noteikti būs apmeklēto valstu lielais saraksts!

Fotogrāfs

Mūsdienās ļoti populāra profesija, bet, lai tā tiktu saistīta ar ceļošanu, ir jābūt lielam talantam. Esot vienam no labākajiem fotogrāfiem, var pelnīt ar sevis uzņemtajām fotogrāfijām, kuras uzņemtas ceļojumu laikā, lielisks kāzu fotogrāfs bieži vien tiek ņemts līdzi arī kāzu ceļojumos!

Gids

Lielākā daļa gidu ir ļoti izglītoti, gudri un attīstīti cilvēki, kuri pārsvarā runā vairākās valodās un māk kontaktēties ar mazpazīstamiem cilvēkiem. Šim amata pārstāvim obligāti jāzina pilsētas labākās apskates objektus, vienmēr jāspēj rast aizvien jaunas un interesantas vietas, kur tūristiem labi pavadīt savu brīvo laiku. Labs gids vienmēr tiecas pēc jaunām zināšanām un tas nozīmē, ka darba lauks ar laiku kļūst arvien lielāks un ir izdevība strādāt arī ārpus dzimtās valsts.

Deputāts

Dažreiz domes sēdes mēdz būt vienmuļas, tomēr bieži ir arī tādas dienas, kad deputāti dodas uz citām valstīm, lai kārtotu starptautiskos jautājumus, piedalītos dažādās konferencēs, saviesīgos pasākumos un semināros – šī visa ceļošana ir iespējama pateicoties deputāta amatam.

Aktieris

Viena no vilinošākajām profesijām šajā sarakstā. Karjeras sākumā jaunie aktieri vienkārši piedalās izrādēs, bet, tiklīdz uzsmaida veiksme un pienāk ilgi gaidītais slavas brīdis, tiek atvērtas durvis uz kino pasauli un ārzemēm. Neskatoties uz visai sūro darbu, tekstu kalšanu un ilgām darba dienām prožektoru gaismā, darba augļi būs ļoti saldi un pelnīti – atbalstītāji, jaunas iespējas, ceļošana un atpazīstamība.

Pilots

Vadīt lidaparātus nav no tiem vieglākajiem darbiem, tomēr, strādājot šajā sfērā var gūt ļoti lielus panākumus un redzēt daudzas jaunas valstis. Lai iegūtu pilota izglītību, jābūt pabeigtai aviācijas skolai vai civilās aviācijas akadēmijai, kā arī jāpiemīt lieliskam fiziskajam un veselības stāvoklim un atbildības sajūtai par līdzcilvēkiem.

Ja esi izlēmis, ka ceļošana tiešām ir tava sirds lieta, bez kuras tu nevari iedomāties savu dzīvi, neatmet šim sapnim ar roku, bet tiecies tam pretī, izvēloties sev tuvāko profesiju! Vairāk informācijas par studiju programmām meklē EC Durbe mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78988695sec.