Uzkāp kādā no Latvijas valsts mežu skatu torņiem [1]

Lai pakāptos augstāk un nonāktu kaut soli tuvāk debesīm, saskatītu tikko rudens krāsās iekrāsotos Latvijas mežus un gleznainos laukus, AS "Latvijas valsts meži" iepazīstina ar izveidotajiem koka skatu torņiem.

Tērvetes skatu tornis

AS "Latvijas valsts meži" Tērvetes dabas parkā nu var ne tikai pastaigāties, ļauties bērnības atmiņām un bezrūpīgam pasaku valstības vilinājumam, bet no 2015. gada var arī uzkāpt 39 metrus augstajā Tērvetes koka skatu tornī, pārvarot 153 koka pakāpienus. Platās koka trepes un torņa konstrukcija ir tik droša, ka pat mazākie vai bailīgākie apmeklētāji droši pārvar pakāpienu pēc pakāpiena, līdz negaidot nonāk 25 metrus platajā skatu platformā, nejūtot vēja radīto torņa šūpošanos. Tad nu var baudīt skaisto Zemgales ainavu un palūkoties uz Sprīdīša laimīgo zemi no augšas!

Ložmetējkalna skatu tornis

Lai nogaršotu vēstures garšu un apskatītu valsts nozīmes vēstures pieminekli, vien 35 kilometru attālumā no Rīgas atrodas Ložmetējkalns. Tieši šeit risinājās vēsturiskās Ziemassvētku kaujas, kurās strēlnieki varonīgi cīnījās par mūsu tautas nākotni. 2005. gadā AS "Latvijas valsts meži" uzstādīja 27 metrus augsto skatu torni, no kura redzamas vēstures liecības par I Pasaules kara nocietinājumiem un šajā vietā notikušajām Ziemassvētku kaujām, tostarp arī uz Maztīreļa purvu ar bijušo vācu šaursliežu dzelzceļa līniju. Priežu koku galotnes tā vien liekas, ka šeit atrodas vien rokas stiepiena attālumā.

Priedaines skatu tornis

Ja plānots doties uz Latgales pusi, tad noteikti vērts apmeklēt Krāslavas tuvumā esošo 32 metrus augsto Priedaines skatu torni. Tā virsotnē paveras ne vien skaists skats uz Daugavas lokiem un gleznaino Krāslavu dažādos gadalaikos, bet var saskatīt pat Daugavpils televīzijas torni, ja vien ir skaidrs laiks.  

Ančupānu skatu tornis

Netālu no Latgales sirds – Rēzeknes, visaugstākajā Ančupānu meža kalnā uzbūvēts 28,5 metrus augsts koka skatu tornis. Kāpjot 121 pakāpienu augšup pa koka kāpnēm, paveras elpu aizraujošs skats uz baznīcas torņu smailēm un iespaidīgo meža valstību. Savukārt spēku atgūšanai lieti noderēs blakus skatu tornim izveidotā atpūtas vieta, kas tā vien aicina nobaudīt līdzpaņemto brīvdabas maltīti.

Egļukalna skatu tornis

Novērtēt Latgales dabas bagātības no putna lidojuma iespējams arī Egļukalna skatu tornī Sventē, netālu no Daugavpils. 26,5 metrus augstais skatu tornis izveidots 2004. gadā, un no tā labi novērojami Latgales zilie ezeri, meži un kalni, savukārt skaidrā laikā redzama pat kaimiņzemes Lietuvas zeme. 2012. gadā tornis ir atjaunots, izveidojot torņa pakājē arī koka lapenīti ar soliem un krēsliem. Te ir īstā vieta, lai lūkotos tālāk, nekā ierasts.

Ūdrkalna skatu tornis

Šis skatu tornis atrodas 20 kilometru attālumā no Talsiem, 57 metrus augstajā Ūdrkalnā. No tā virsotnes var ieraudzīt lielo Usmas ezeru ar leģendāro Moricsalu, kā arī saskatīt tuvumā esošo Stendi un Mundigciemu, bet skaidrā laikā – pat Talsus. Neaizmirstams skats paveras arī uz Ugāles baznīcas torni.

Kalsnavas arborētuma skatu tornis

Jāpiemin arī 25 metrus augstais Kalsnavas arborētuma tornis, kas ļauj palūkoties uz skaisto un neparasto koku dārzu no augšas. Arborētumā ir izvietota viena no Latvijas skaistākajām kokaugu kolekcijām, kur 140 hektāru platībā aug ap 2500 koku un krūmu dažādības. No torņa skatu laukumiem var pārskatīt gan visu plašo arborētuma teritoriju, gan vērot apkārtnes panorāmu līdz pat Gaiziņam. Katrs gadalaiks arborētuma apmeklētājus pārsteidz ar ziedu un krāsu dažādībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jānis 09/22/2015 12:21 Kā ar Ogres zilo kalnu?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64099288sec.