Rīgas-Gaujas reģions oficiāli saņems Eiropas Gastronomijas reģiona titulu

2015. gada 29. septembrī pasaules lielākās starptautiskās izstādes "World Expo 2015" ietvaros rīkotajā Eiropas Pārtikas tūrisma nedēļā oficiāli tiks pasniegti Eiropas gastronomijas reģiona 2017 apbalvojumi. Rīgas – Gaujas reģiona vārdā šo titulu saņems Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētaja Vita Jermoloviča.

Līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu iegūs arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

Jau ziņots, ka jūnijā Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteri, Siguldas novada domi, Valmieras pilsētas pašvaldību un Cēsu novada pašvaldību veiksmīgi prezentēja īpašu pasākumu un sadarbības programmas konceptu Wild at palate (Ar dabu šķīvī - latv.val), ko kopīgi realizēs 2017.gadā.

"Būtiski, ka šī projekta ietvaros sadarbojamies ar vairākām Latvijas pašvaldībām, kā arī piesaistītas vairākas citas organizācijas, asociācijas un uzņemēji. Domāju, ka Eiropas Gastronomijas reģions ir laba platforma, kā ne tikai pašiem apzināties un popularizēt gastronomiju savas valsts ietvaros, bet arī pastāstīt par to starptautiskā līmenī," norāda Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks A.Ameriks.

"Pārtika un ēšanas kultūra pēdējos gados viennozīmīgi ir viens no Eiropas tūrisma konkurētspējīgākajiem virzieniem. Tradicionālā virtuve un izcils ēdiens tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem tūrisma insturmentiem daudzās Eiropas valstīs. Ceļojuma laikā arvien vairāk laika un līdzekļu tiek atvēlēti tieši ar gastronomiju saistītām aktivitātē, piemēram, apmeklējot meistarklases šefpavāru vadībā, dodoties īpašās ekskursijas uz vietējiem tirgiem, vakariņojot speciāli izmeklētās vietās utt. Tādējādi, protams, atbalstot  gan tūrisma, gan ēdināšanas nozares pārstāvjus," skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Eiropas gastronomijas reģiona tituls ik gadu tiek piešķirts 2-3 tīkla reģioniem. Tīkla dibinātāji ir septiņi reģioni no dažādām Eiropas valstīm: Ziemeļbrabantes province Nīderlandē, Orhūsa un centrālā Dānija, Bergamo reģions Itālijā, Provansas-Alpu-Azūra krasta apgabals Francijā, Barselonas province Katalonijā, Miņjo reģions Portugālē un Rīga, Latvija.

Eiropas pārtikas nedēļu rīko Eiropas komisija un tā notiks no 28. līdz 30.septembrim. Tā tiek rīkota ar mērķi apvienot galvenos tūrisma sektora pārstāvjus – starptautisko organizāciju pārstāvjus, nevalsttiskās organizācijas, viedokļa līderus, mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjus, un diskutēt par pārtikas tūrismu Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57806396sec.