Latvijā un visā pasaulē vienlaikus norisināsies I vispasaules diktāts latviešu valodā [1]

Sestdien, 2015. gada 3. oktobrī, plkst. 12.00 Latvijā un visā pasaulē vienlaikus norisināsies I vispasaules diktāts latviešu valodā. Lai to rakstītu klātienē vienā no sešām Latvijas pilsētām – Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un Rēzeknē –, interesenti ir aicināti pieteikties iepriekš, savukārt rakstīt diktātu tiešsaistē interneta vietnē www.raksti.org varēs bez iepriekšējas reģistrācijas.

Lai pieteiktos diktāta rakstīšanai klātienē Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Daugavpilī un Rēzeknē, lūdzam nosūtīt pieteikumu brīvā formā uz e-pastu [email protected], norādot savu vārdu, uzvārdu un izvēlēto pilsētu. Savukārt tos interesentus, kuri vēlas rakstīt diktātu klātienē Liepājā, lūdzam sūtīt pieteikumus uz e-pastu [email protected].

Informējam, ka vietu skaits ir ierobežots un interesentiem ir noteikti jāsaņem reģistrācijas apstiprinājums, kas ir jāpaņem līdzi diktāta rakstīšanas dienā. Lai rakstītu diktātu tiešsaistē, 3. oktobrī īsi pirms plkst. 12.00 (pēc Latvijas laika) apmeklējiet vietni www.raksti.org un sekojiet instrukcijai.

Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums, kas vienlaikus norisināsies visā pasaulē un kurā ir aicināts piedalīties jebkurš interesents neatkarīgi no vecuma un latviešu valodas zināšanu līmeņa. Šīs iniciatīvas mērķis ir attīstīt latviešu valodas rakstītprasmi, audzināt cieņu pret dzimto valodu jau no bērnības, veidot ciešākas saiknes ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu. Turklāt diktātu var rakstīt arī anonīmi.

294 vārdus garā diktāta teksta pamatā ir kāda mūsdienu jaunā latviešu rakstnieka daiļdarbs. Tā atbilstību latviešu valodas normām apstiprināja Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latviešu un vispārīgās valodniecības katedras vadītāja Andra Kalnača. Labojot diktātu, atzīmes netiks liktas, taču tiks norādītas ortogrāfijas un interpunkcijas kļūdas un to skaits, lai ikviens interesents varētu novērtēt savas zināšanas. Interesenti, kuri būs rakstījuši diktātu klātienē, ar sava darba kļūdu labojumu varēs iepazīties attiecīgajās norises vietās, savukārt tie, kuri būs uzdevumu pildījuši tiešsaistē, kļūdu labojumu varēs apskatīt mājaslapā.

Diktātu klātienē lasīs sabiedrībā pazīstami cilvēki – Dailes teātra aktieris Juris Kalniņš, Liepājas teātra aktieri Ināra un Aivars Kalnarāji, žurnāliste, filoloģe un literāte Inga Kaļva, Ventspils pilsētas domes Kultūras komisijas vadītāja Ilze Buņķe, Daugavpils teātra aktrise Kristīne Veinšteina, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums un citi.

Diktāta norises vietas:

Ventspils Augstskolas B1 zāle (178 vietas) – Inženieru iela 101, Ventspils;

Vidzemes Augstskolas konferenču zāle (220 vietu) – Cēsu iela 4, Valmiera;

Rēzeknes Augstskolas 124.auditorija (80 vietu) – Atbrīvošanas aleja 115, Rēzekne;

Liepājas universitāte (60 vietu) – Lielā iela 14, Liepāja;

Daugavpils Universitātes 111.auditorija (50 vietu) – Vienības iela 13, Daugavpils;

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas Aula (70 vietu) – Raiņa bulvāris 8, Rīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Eseja 10/02/2015 11:45 Interesants pasākums. Vai tas būs atgādinājums, ka jāciena sava dzimtā valoda un, ka latviešu valoda Latvijā ir valsts valoda!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46249604sec.