Piedalies kādā no Eiropas putnu vērošanas dienu pasākumiem

Šīs nedēļas nogalē, 2015.gada 3. un 4. oktobrī, Eiropas putnu vērošanas dienu EuroBirdwatch 2015 ietvaros, dažādās Latvijas vietās notiks 25 organizēti pasākumi, kuros ikvienu dabas draugu aicina piedalīties Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB), Dabas aizsardzības pārvalde un Latvijas vides aizsardzības fonds. Putnus vērot var arī individuāli un par novēroto ziņot portālā Dabasdati.lv. Turklāt visi putni nav obligāti jāpazīst.

Šajā nedēļas nogalē, Rīgā, Ķemeru nacionālajā parkā, Liepājā, Papē, Saldus apkaimē, Kolkasragā, Randu pļavās (Salagrīvas nov.), Burtnieka ezera un Valmieras apkārtnē, Līgatnē, Rāznas nacionālajā parkā, Lubāna ezera apkārtnē, Litenē (Gulbenes nov.), Jaunpiebalgā un Ķeipenes apkārtnē (Ogres nov.) notiks pavisam 25 ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu tapuši putnu izziņai veltīti pasākumi. Būs gan putnu vērošanas ekskursijas gidu pavadībā, gan barotavu veidošanas un radošās darbnīcas. Lai piedalītos ekskursijās nepieciešams iepriekš pieteikties. Vairāk informācijas iespējams iegūt LOB interneta lapā.

Šajās dienās putnus aicinām vērot arī individuāli un par novērojumiem lūdzam ziņot portālā Dabasdati.lv. Par novērotajiem putniem (putna suga, putnu skaits, vieta, kurā putni novēroti) un cilvēku skaitu, kas piedalījies vērošanā, 3. oktobrī (no plkst. 10.00 līdz 18.00) un 4. oktobrī (no plkst. 10.00 līdz 16.00) var ziņot LOB arī pa tālr.: 67221580 vai e-pastu: [email protected]. Informācija par nedēļas nogalē novērotajiem putniem svētdienas vakarā tiks nosūtīta EuroBirdwatch 2015 koordinatoriem - Nīderlandes Putnu aizsardzības biedrībai (Vogelbescherming Nederland).

Eiropas Putnu vērošanas dienas EuroBirdwatch15 Latvijā organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, kas ir BirdLife International partneris Latvijā, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47514582sec.