Jauns serpentīna ceļš ļaus iepazīt Gaujas senleju Siguldā

Šajā gadā daudzviet Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, t.sk. Gaujas Nacionālajā parkā, ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek uzlabota dabas tūrisma infrastruktūra. Apjomīgi darbi norisinās vienā no populārākajiem tūrisma galamērķiem Latvijā ārpus Rīgas – Gaujas Nacionālā parka teritorijā Siguldas pilsētā. Tur līdztekus taku, kāpņu, atpūtas un informācijas infrastruktūras u.c. izbūvei top jauns serpentīna ceļš.

Tas būs bruģēts, ar vairākiem skatu laukiem, atpūtas zonām un velonovietnēm, un aptuveni 600 metru garumā vedīs no Svētku jeb tā sauktā Panorāmas laukuma līdz Gaujai, dodot iespēju tūristiem iepazīt Gaujas senlejas unikalitāti no cita skatupunkta. Vienlaikus jaunais maršruts uzlabos Siguldas un Gaujas Nacionālā parka viesu drošību, jo gājēju un velosipēdistu plūsma tiks novirzīta no autoceļa.

Jāpiebilst, ka Siguldā dabas tūrisma infrastruktūras uzlabošanas darbi šoruden norisinās daudzviet. Piemēram, Velnalas apkārtnē, kur notiek Piķenes kraujas takas atjaunošana un labiekārtošana. Līdztekus norisinās takas Gūtmaņas alas apkārtnē 1,4km garumā izveide. Tā saucamās "Mazās Siguldas" ierīkošana ļaus Gaujas tuvumu un burvību baudīt arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt, lai gājēju plūsmu novirzītu no autoceļa, top jauna taka no Gūtmaņalas līdz Turaidai teju 300 metru garumā.  Tāpat tiek labiekārtota Paradīzes kalna apkārtnē – arī turienes infrastruktūra gandrīz 700 metru garumā būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām."

Siguldas apkārtnē vēl šajā gadā top gājēju taka "Kārļa kalns" vairāk nekā 2km garumā, "Ķeizarkrēsls" - gandrīz 700 metru garumā, "Krimuldas muiža"- gandrīz 200 metru garumā. Labiekārtota tiek arī taka posmā Krimuldas muiža – Mednieku namiņš vairāk nekā kilometra garumā, teritorijā ap Mednieku namiņu – vairāk nekā 200m garumā, Panorāmas rata apkārtnē – gandrīz 400 metru garumā, posmā Pēterala – Paradīzes kalns gandrīz 700 garumā, Pēterala – Kraukļupīte – 1,5km garumā. Bet Gaujas ielejas nogāzē tiks izbūvēts bruģēts Serpentīns no svētku laukuma līdz  Peldu ielai 550m garumā un Bebru taka – 2,8km garumā.

Gan gājējiem, gan velobraucējiem gada otrajā pusē būs pieejama ērtāka un drošāka taka posmā no Brūveriem līdz Mednieku namiņam 1,5km garumā, no Gūtmaņalas stāvlaukuma līdz skatu vietai pie Gaujas - 800 metru garumā, kā arī posmā no tilta pār Gauju līdz skatu platformai pie Gaujas – 1,1km garumā.

Darbus visos iepriekšminētajos objektos plānots pabeigt līdz 2015. gada 10. decembrim.

Dabas aizsardzības pārvalde atvainojas par neērtībām, kas var rasties, šoruden apmeklējot objektus, kur notiek infrastruktūras izbūves darbi. Vienlaikus aicinām būt saudzīgiem pret radītiem jauninājumiem un uzlabojumiem, kā arī ievērot ierobežojumus objektu apskatei.

Jāpiebilst, ka ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu projektā "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. II kārta" Gaujas Nacionālā parka teritorijā dabas tūrisma infrastruktūras uzlabošanu šajā gadā veic arī SIA "Vidzemes Energoceltnieks".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85149693sec.