Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 16.10.2015 - 18.10.2015

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


16.
oktobris

PIEKTDIENA


JŪRMALA
16.10.2015
SAULAINĀ NAKTS JŪRMALĀ
Ir viens vakars gadā, kad notiek kaut kas īpašs: īpaši piedāvājumi, īpašas cenas un speciāli iemesli smaidīt. 2015. gada 16. oktobrī, sākot no pulksten 18:00 un līdz pat naktij Baltic Beach Hotel & SPA atver unikālu dāsnuma gadatirgu. Nāciet kopā ar draugiem un iepazīstieties ar mūsu piedāvājumiem, produktiem un pakalpojumiem, izmēģiniet spa-procedūras uz ādas un palutiniet savas garšas kārpiņas restorānos Caviar Club, il Sole un Pērle.


DAUGAVPILS
16.10.2015
BALTKRIEVU GADATIRGUS
2015. gada 16.oktobrī plkst. 18.00 Kultūras pilī notiks V starptautiskā tautas kultūras festivāla "Baltkrievu gadatirgus" Daugavpilī noslēguma koncerts, kuru organizē Daugavpils baltkrievu kultūras centrs sadarbībā ar kultūrizglītības biedrību "Uzdim". Šogad šie svētki ir veltīti Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejai.


RĒZEKNE
  16.10.2015
"LAIMAS MUZYKANTI" KONCERTS
Etnoroka grupa "Laimas Muzykanti" 16. oktobrī ar skanīgu koncertu Latgales vēstniecībā "Gors" (Rēzeknē) uzsāks jubilejas koncerttūri "Atdot tautai tautasdziesmu". Vaicāts par sajūtām pirms koncerta, grupas līderis Artūrs Uškāns saka: "Rēzekne ir mūsu ar Intu (Artūra dzīvesbiedre, kura arī spēlē grupā "Laimas Muzykanti") dzimtā pilsēta – šeit dzīvo mūsu mammas, radi, draugi, skolotāji, skolasbiedri un mani brāļi.


17.
oktobris

SESTDIENA


DIKĻU PILS
17.10.2015
DŽEZS DIKĻU PILĪ
2015. gada 17.oktobrī uz neaizmirstamu koncertu Dikļu pilī aicina Daumanta Kalniņa Džeza kvintets, kas kopā pulcējis jaunus un radošus, raksturā dažādus, bet muzikālajā gaumē saskanīgus mūziķus. Pārkāpjot žanriskās robežas un turpinot meklēt un pilnveidot savu unikālo skanējumu, kvintets par pamatvērtību uzstāda oriģinalitāti. Tieši tādēļ šajā koncertprogrammā uzsvars tiks likts uz oriģinālkompozīcijām, vairs ne tikai Daumanta Kalniņa, bet arī pārējo mūziķu radītām, kas klausītājiem piedāvās izbaudīt līdz šim neizskanējušu skaņu apvāršņus, par nemainīgu vērtību saglabājot improvizāciju.


ĀDAŽI
17.10.2015
MTB ORIENTĒŠANĀS
2015. gada 17.oktobrī Ādažos notiks vienas no lielākajām velo orientēšanās (MTB-O) sacensībām Latvijā -  xVelo, kas dažādās Latvijas vietās tiks rīkotas jau piekto gadu. Sacensību kontrollaiks ir 4 stundas, kuru laikā komandas 2-3 dalībnieku sastāvā vai individuāli dalībnieki apmeklēs dabā izvietotus kontrolpunktus pašu izvēlētā secībā. Sacensībās piedalās orientieristi, velobraucēji, kā arī uzņēmumu komandas, ģimenes un citi aktīvās atpūtas cienītāji, kas vēlas izbaudīt skaitos rudenīgos skatus un pavadīt laiku pie dabas. Sacensībās uzvar komanda, kas 4 stundu laikā savākusi visvairāk punktu. Punktiem ir dažādas vērtības, kas piešķirtas pēc rogaininga principiem – grūtāk pieejamie punkti ir vairāk vērti un otrādi.


SAULKRASTI
17.10.2015
JĀŅA LUCĀNA JUBILEJAS KONCERTS
2015. gada 17. oktobrī 15.00 kultūras namā "Zvejniekciems" notiks diriģenta un pedagoga Jāņa Lucāna 65 gadu jubilejas koncerts "Viss mūžs dziesmā". Koncertā piedalās jauktais koris "Bangotne", vokālais ansamblis "Dzīle", bijušie jubilāra audzēkņi un draugi no Salacgrīvas un Piejūras internātskolas audzēkņi. Ieeja koncertā brīva.


LIEPĀJA
17.10.2015
RETRO SVĒTKU BALLE PAR GODU BIEDRĪBAS NAMA 80. JUBILEJAI
2015. gada 17. oktobrī plkst. 20.00 Liepājā notiks Retro svētku balle "Liepājas Latviešu biedrības namam 80", kas tiks aizvadīta 30-to gadu stilā. Šī Biedrības nama balle būs vēl greznāka kā ierasts – balles viesi tiks sagaidīti ar izritinātu sarkano paklāju un cienāti ar lielo svētku torti, bet dzīvā mūzika skanēs līdz pat 3.00 naktī. Par muzikālajiem priekšnesumiem gādās Bellaccord Tanzorchester, Andris Ērglis, Jānis Strazds, Māris Kupčs un Toma Bokuma grupa.


JŪRMALA, Ķemeru purvs
17.10.2015
PĀRGĀJIENS ĶEMERU TĪRELĪ AR PURVA KURPĒM
 Aicinām izbaudīt zelta rudeni un atklāt Lielo Ķemeru tīreli no cita skatu punkta pārgājienā ar purva kurpēm!


LATVIJA
17.10.2015
LAUKU DIENĀ DURVIS VĒRS LAUKSAIMNIECĪBAS UZŅĒMUMI
Visi laipni aicināti uz "Lauku dienu ceļotājiem" 2015. gada 17. oktobrī, sestdienā. Lauku dienā būs iespēja pabūt gan lauku tūrisma saimniecībās, kas ikdienā uzņem viesus, gan īstās, lielās lauksaimniecības ražotnēs. Iespējams, daudziem būs pārsteigums, ka lauksaimnieks – tā ir mūsdienīga profesija, kurā plaši izmanto tehnoloģijas, un ir nepieciešamas zināšanas visdažādākajās jomās. Izrādās, ka, mūsdienīga traktora kabīnē vadības panelis izskatās tikpat sarežģīts kā lidmašīnā, un, piemēram, lielajās saimniecībās mēdz būt savas meteostacijas, lai prognozētu laika apstākļus un attiecīgi plānotu darbus konkrētos saimniecības laukos. 


LATVIJA
17.10.2015
HISTORIC RALLY LATVIA - TRĪS DIENAS
Šajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. oktobrim, vienlaicīgi ar Latvijas rallija čempionāta sezonas noslēdzošā posma norisi, notiks arī Historic Rally Latvia – vēsturisko automašīnu regularitātes sacensības, kas šogad iekļautas arī Ziemeļeiropas (NEZ) Vēsturiskā rallija čempionātā. Trīs dienu garumā regularitātes rallija dalībniekiem būs jāveic 13 ātrumposmi, kuri atradīsies Rīgā, Ikšķilē, Salaspilī, Tukumā un Jūrmalā.


18.
oktobris

SVĒTDIENA

RĪGA, Ķīpsalas izstāžu halle
līdz 18.10.2015
KRISTERS SERĢIS DEMONSTRĒS ELEKTROMOTOCIKLU
"Arī elektromotocikls var būt sportisks!" uzsver pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu ekipāžām Kristers Serģis, kurš nedēļas nogalē – no 15. līdz 18. oktobrim – Ķīpsalā izstādē "Vide un enerģija 2015" prezentēs šī brīža modernāko elektromotociklu "KTM Freeride E". "Freeride E" ir viegls, ārkārtīgi kluss un veikls enduro tipa motocikls, kam nepieciešama elektrouzlāde, nevis degvielas uzpilde. Bet tas ir tikpat sportisks kā benzīna motocikli – spēkrata motors nodrošina 33 HP maksimālo jaudu un 42 Nm griezes momentu, līdz 22 kW jaudu un nepārtrauktu paātrinājumu pie ļoti zema kopējā svara – 95 kg," stāsta uzņēmuma "Kristers Serģis moto" direktors Kristers Serģis, kurš ir arī  "KTM" oficiālais pārstāvis Latvijā.


RĒZEKNE
līdz 27.11.2015
IZSTĀDĒ «DRUKAS AIZLIEGUMS LATGALĒ»
Vēstures mirkļu pietura Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) par Drukas aizlieguma laiku Latgalē, tā cēloņiem un grāmatu pārrakstītājiem, lai atgādinātu par svarīgiem notikumiem.
Apskatot Latgales pagātni, redzams, ka tās vēsturē ir četrdesmit gadus ilgs laika posms, kad bija svarīgi saglabāt latgalisko identitāti. Tas ir 1865.gads, kad Latgalē sākās drukas aizliegums, kas ilga līdz 1904.gadam, tas bija latīņu drukas aizliegums. Šis ir laiks, kad darbojas Latgales dižgari – P.Miglinīks un A.Jurdžs, grāmatu pārrakstītāji rokrakstā, jo latgaliski izdotās grāmatas bija kļuvušas nelegālas. Sākums aizliegumam bija 1863.gadā notikusī sacelšanās, pēc kuras Krievijas Impērijas Ziemeļrietumu apgabalā sāka domāt kā mazināt poļu muižnieku ietekmi.


OGRE
līdz 07.11.2015
FOTOIZSTĀDE PAR SVĒTO KAILAŠA KALNU
Ogres Vēstures un mākslas muzejā notika Egila Helmaņa foto izstādes "Ceļojums uz Kailašu" atvēršanas pasākums. Tā būs otrā reize, kurā Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis savas fotogrāfijas, apkopojot vienotā stāstā, rāda plašākai auditorijai. Pirmā izstāde "Atvadas no Afganistānas" pagājušajā gadā bija skatāma ne tikai Ogrē, bet apceļoja daudzas Latvijas vietas. Egils Helmanis - Nacionālās apvienības valdes loceklis, Ogres nodaļas vadītājs un Ogres novada domes deputāts, militārās tuvcīņas pasniedzējs spēka struktūrām un civilpersonām, savulaik apceļojis ne mazums pasaules valstu. Būdams nemitīgā kustībā, izjusdams apstāšanās mirkļa nozīmīgumu, sācis fiksēt savos ceļojumos piedzīvoto fotogrāfijā.


Ja vēlaties, lai nākamajās nedēļās Travelnews.lv kalendārā parādās arī jūsu rīkotie pasākumi, aicinām aizpildīt linkā esošo anketu - http://bit.ly/1ARip7z - izvērtēsim pieteikumus un interesantākos notikumus publicēsim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46523309sec.