Labs kino nedēļas nogalei - festivāla «Zemlika» laikā notiks filmu seansi

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" laikā Durbē notiks gan latviešu, gan ārvalstu filmu seansi.

Abus 2015. gada festivāla vakarus – gan 23., gan 24. oktobrī, A. Kronvalda vidusskolā notiks bezmaksas filmu seansi, kuru laikā tiks demonstrētas gan latviešu, gan ārvalstu autoru filmas. Filmu izlases kuratore – Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RigaIFF) radošā direktore Sonora Broka, un programma veidota gan ar Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma (BSD), gan kinoprojekta "Spektrs", filmu studiju "Ego Media", "Deviņi", un pašu autoru laipnu gādību. Rezultātā gan festivāla apmeklētājiem, gan durbeniekiem un pilsētas viesiem būs iespējams piedzīvot vairākas ievērību un atzinību jau izpelnījušās filmas – Ināras Kolmanes dokumentālo filmu "Ručs un Norie" par suitu sievas un japāņu studentes draudzību, Viestura Kairiša dokumentālo filmu "Neredzamā pilsēta" par studentu, kas nelegāli dzīvo Černobiļas Zonā, kā arī (atslodzei) Latvijas Kultūras akadēmijas studentu Gata Ungura un Kristapa Dzeņa veidoto īsfilmu "Plenči" par brāļiem pārpratumu pilnu notikumu virpulī. Programmā iekļautas arī divas ārvalstu filmas – norvēģu jaunā režisora Oles Gjevera filma "Ne savā dabā" no šī gada Riga IFF Starptautiskā konkursa programmas, kā arī vairāku valstu kopražotā dokumentālā filma "Pieveikt lauvu" jeb ‘Shoulder the Lion’.

Programmas kuratore Sonora Broka par filmu izlasi "Zemlikā" stāsta:

"Visu programmā iekļauto filmu varoņi ir neparasti no mūsdienu skatpunkta raugoties. Neparasti tādēļ, ka paļaujas, jūt savādāk. Viņi dzīvo īpaši jūtīgi, un ne tikai tādēļ, ka zaudējuši kādu no maņām, kā dokumentālajā filmā ‘Shoulder the Lion’. Tāpat šajās filmās klātesoša ir īpaša sasaiste starp cilvēku un dabu, cilvēku un vietu kur viņš dzīvo, ko sauc par savu, kā arī tās netveramās saites, kas vieno reizēm pavisam svešus cilvēkus, kā japāņu meiteni un suitu sievu filmā "Ručs un Norie". Viestura Kairiša "Neredzamās pilsētas" varoņi lasa senu tekstu par nogrimušo teiksmaino zemi, bet paši spītīgi turpina dzīvot radiācijas piesārņotā teritorijā, kur bez viņiem mīt gandrīz tikai rēgi – ēku rēgi, aizgājības rēgi. Iespējams, šīs filmu skates kvintesenci varam redzēt vienā nelielā norvēģu filmas "Ne savā dabā" epizodē, kad civilizācijas frustrētais varonis, apjucis, uz izmisuma sliekšņa, ierokas zemē, apsedzas ar velēnām, un sajūt uz sevis zemes smagumu. Tas ir absolūti maģisks brīdis, kad viss ir viens, kad eksistē tikai viņš un zemes elpa."

Minētās filmas abus vakarus tiks izrādītas A. Kronvalda Durbes vidusskolā. Konkrētu filmu demonstrēšanas laiki tiks precizēti un publiskoti jau drīzumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5300169sec.