Mūsu «Iļģi» uz lielākā Pasaules mūzikas gadatirgus «Womex» skatuves!

WOMEX (World-music expo) tiek uzskatīts par nozīmīgāko starptautisko forumu, kurā tiekas tradicionālās, folkmūzikas un pasaules mūzikas jomās strādājošie – no māksliniekiem līdz producentiem, no festivālu organizētājiem līdz ierakstu kompānijām. Šogad WOMEX no 2015. gada 21. līdz 25. oktobrim notiks Budapeštā un tajā jau desmito reizi būs pārstāvēta arī Latvija. Šajā – mūsu "jubilejas reizē"-  uz WOMEX skatuves kāps Latvijas tradicionālās mūzikas un postfolkloras flagmanis – IĻĢI.

Iespēju uzstāties WOMEX var droši saukt par unikālu – ik gadu vēlmi muzicēt WOMEX izsaka teju 1000 mākslinieku, no kuriem profesionāļu žūrija līdz WOMEX skatuvēm ļauj nokļūt apmēram astoņdesmit grupām. IĻĢI uzstāsies Budapeštas Mākslu pils "Club Duna"ceturtdien, 22.oktobrī, un viņu dalība WOMEX ir iespējama, pateicoties Latvijas Kultūras ministrijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumam.

IĻĢI nākošgad svinēs 35 dzimšanas dienu, un uzstāšanos Budapeštā iecerējuši kā atskatu uz pēdējo desmitgadi – "skanēs dziesmas, kas mūsu koncertos ir iemantojušas vislielāko publikas atsaucību un mīlestību, ir spējušas publiku "paraut mums līdzi, piecelt kājās"– tā Ilga Reizniece.  

WOMEX vienmēr valda īpaša noskaņa, tajā pārstāvētās mūzikas spektrs ir neiedomājami plašs un izcili augstvērtīgs, un WOMEX dalībnieki vienmēr uzsvēruši šī gadatirgus stimulējošo efektu, kas ļauj saprast – jūsu darba lauks nebeidzas ar jūsu valsts robežām, pasaulē ir ļoti daudz līdzīgi domājošu, aizrautīgi un veiksmīgi strādājošu tradicionālās un pasaules mūzikas entuziastu.

Latvijas stendu Pasaules mūzikas gadatirgū WOMEX kopš 2006.gada ierīko Latvijas Mūzikas Informācijas Centrs (LMIC). WOMEX pēdējās desmitgades laikā ir kļuvis par lielisku platformu mūsu mūzikas un mūziķu reprezentācijai. Jau kopš pirmsākumiem Latvijas stendā ir strādājuši Kultūras menedžmenta centra LAUSKA pārstāvji. Arī šogad šīs Latvijas lielākās tradicionālās un folkmūzikas izdevniecības vadītājs Juris Zalāns uz WOMEX ved ne tikai jaunāko SVIESTS VI izlasi, bet arī PĒRKONVĪRU, SAVIEŠU, LAIMAS MUZYKANTU, VILKAČU, RŪŽUPES VEIRU un citu grupu jaunākos ierakstus.

Regulāri WOMEX strādā arī bungu un dūdu grupas AUĻI un pasaules mūzikas festivāla PORTA pārstāvji, jau otro reizi uz WOMEX dosies tradicionālās dziedāšanas grupa SAUCĒJAS. Šogad viņiem pirmo reizi pievienosies RAXTU RAXTI, un ar vērienu – paši ar savu stendu jau pirmajā reizē – MASKAČKAS SPĒLMAŅI, RĪGAS TAUTAS MŪZIKAS BIEDRĪBA un VIJOĻŠĶŪNIS.

Latvijas Mūzikas informācijas centrs šai prezentācijas reizei sagatavojis kompaktdisku "Native Music 10. Traditional/Folk/World-music/LATVIA". Tā koncepcijas autore ir Latvijas Nacionālā kultūras centra eksperte,  "Latvijas Radio 3 Klasika" redaktore, etnomuzikoloģe Gita Lancere. Disks ne tikai sniedz ieskatu pagājušā un šīgada laikā izdoto etnomūzikas ierakstu klāstā, bet piedāvā arī IĻĢU ierakstu retrospekciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54810214sec.