Slīteres Nacionālajā parkā atklās dabas tūrisma infrastruktūras objektus

2015. gada 5. novembrī Dundagas novadā tiks atklāti dabas tūrisma infrastruktūras objekti, kas izveidoti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansētā projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. IV kārta" ietvaros.

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Dabas aizsardzības pārvalde šogad teju visā Latvijā ierīko un atjauno dabas tūrisma infrastruktūru. Daļa darbu tika veikti arī Slīteres Nacionālā parka teritorijā.

Kolkas pagasta Vaidē tapis grantēts automašīnu stāvlaukums pie Vaides dīķa, kā arī uzstādītas norādes un izbūvētas laipas noejai uz jūru pāri kāpai.

Līdzīgas aktivitātes īstenotas Kolkas pagasta Pitraga ciema centrā, kur pie baptistu baznīcas tapis grantēts automašīnu stāvlaukums, uzstādītas norādes, informācijas stends par Slīteres Nacionālo parku un atpūtas soliņi.

Kolkasraga apkārtnē pie Kolkas Priežu dabas takas atjaunots stāvlaukums ar atpūtas vietu. Pie Kolkasraga informācijas centa tapušas norobežojošās barjeras un izbūvētas laipas.

Bet Kolkas pagasta apdzīvotajā vietā Ēvaži atjaunots stāvlaukums un tapusi grantēta dabas taka uz Rīgas jūras līča Ēvažu stāvkrastu. Savukārt pie Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas biroja Dundagas pagasta Šlīterē ierīkots grantēts automašīnu stāvlaukums ar tualeti un uzstādīts velosipēdu statīvs.

Pasākuma laikā klātesošiem būs iespēja iepazīt pabeigtos un ekspluatācijā nodotos objektus. Interesentus uzrunās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, Dabas aizsardzības pārvaldes un vietējās pašvaldības vadība un tūrisma speciālisti, kā arī objekta būvnieki SIA "Pretpils".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87491798sec.