Top interaktīva ekspozīcija par mežiem Gaujas Nacionālajā parkā

Dabas aizsardzības pārvaldes īstenotā projekta ietvaros top interaktīva ekspozīcija "Meži Gaujas Nacionālajā parkā". Tā vēstīs par aizsargājamiem un retiem biotopiem šajā īpaši aizsargājamā dabas teritorijā – gravu un nogāžu mežiem, purvainajiem un sausajiem priežu mežiem, kā arī mežu biotopu apsaimniekošanas un atjaunošanas pasākumiem, kādi tiek īstenoto Gaujas Nacionālajā parkā, lai šos biotopus atveseļotu, saglabātu nākamajām paaudzēm.

Ekspozīcijā varēs iepazīt daļu no sugām, ko ikdienā varam sastapt šajos mežu tipos u.c. informācija. Līdztekus informācijai interesenti varēs arī noskatīties radītās īsfilmas par pieminēto meža biotopu atjaunošanu.

Interaktīvā ekspozīcija būs pārvietojama, lai to varētu izmantot sabiedrības informēšanas un vides izglītošanas aktivitātēs, taču sākotnēji to plānots uzstādīt Gaujas Nacionālā parka informācijas centrā "Gūtmaņala". Tāpat materiāls, kas tiks sagatavots, būs brīvi pieejams lejupielādei un to varēs izmantot tie, kam par to būs interese.

Līdztekus interaktīvajai izstādei projekta ietvaros top arī grāmata, kurā būs apkopotas publikācijas par aktualitātēm mežu biotopu apsaimniekošanā Latvijā. Izdevumā tiks iekļauti raksti gan par projektā paveikto, gan citiem piemēriem mežu apsaimniekošanas jomā. Izdevums tiks publicēts latviešu un angļu valodā, ierobežotā tirāžā un būs pieejams dabas aizsardzības speciālistiem u.c. nozares interesentiem.

Iepriekšminētās aktivitātes Dabas aizsardzības pārvalde īsteno projekta "Meža biotopu atjaunošana Gaujas Nacionālajā parkā" (starptautiskais nosaukums FOR-REST, LIFE10 NAT/LV/000159) ietvaros. Aktivitātes tiek ieviestas sadarbībā ar Vides risinājumu institūtu, Latvijas Dabas fondu, ELM MEDIA. projektu finansē Eiropas Komisijas LIFE+ programma un Latvijas vides aizsardzības fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52019286sec.