Platinum Platter Awards notiek kopš 2009. gada, un šim apbalvojumam nav analogu Latvijā

Jau sesto gadu luxury un biznesa tūrisma žurnāls RigaNOW! kopā ar HoReCa industrijas ekspertu žūriju – Bernhard Loew (General Manager and Regional Director, Grand Palace Hotel), Michael Jacobi (General Manager, Radisson Blu Latvija Hotel, and District Director Baltics, Carlson Rezidor Hotel Group), Helen Holgersson (General Manager, Clarion Collection Hotel Valdemars) –  izvērtējot visus kritērijus, piešķir balvu Platinum Platter Awards. Šogad balvai nominētas 22 labākās HoReCa vietas dažādās kategorijās, piešķirot tām Platinum Platter Awards 2015  izcilības sertifikātu.

Par labāko jauno restorānu pārliecinoši tika atzīts 3 Prir, kurā rodas sajūta, ka esi atnācis ciemos pie drauga. Restorāns ceļ godā ne tikai Latvijā izaudzēto un ražoto, bet arī meža veltes, kurām līdz šim nebija ierādīta pienācīga vieta.

Savukārt labākā gourmet restorāna balvu saņēma modernās latviešu virtuves restorāns Bibliotēka Nr.1, apsteidzot pagājušā gada uzvarētāju Kaļķu Vārti un tādus restorānus kā Vincents, Riviera un Renomme.

Trešo gadu pēc kārtas par labāko zivju restorānu atzīts Fish restaurant Le Dome, kurā ik dienu var baudīt buti, stori, mencu, reņģes, zandartu un citas Latvijas ezeru un Baltijas jūras zivis, kā arī doties citos gastronomiskos piedzīvojumos.

Labākais gaļas restorāns – Steiku haoss, kurā tiek piedāvāti 17 veidu steiki un valda un īsta Mežonīgo Rietumu atmosfēra.

Labākais autentiskais viduslaiku restorāns – Rozengrāls. Tā lielākajā zālē ar 4 metrus augstām velvēm vēl šodien atrodas vienīgā viduslaiku pazemes aka Rīgā.

Labākā pilsētas itāļu restorāna atzinību saņēma Portofino, bet par labāko Austrumu restorānu tika atzīts gruzīnu virtuves restorāns Halipapa, kurā valda dienvidu saules siltums un Kaukāzu kalnu dzestrums.


Labākās restorānu grupas apliecinājumu saņēma Restau–Rateur, kas pēdējos gados Viktora Ravdives vadībā strauji attīstījusies un ieguvusi ļoti lielu popularitāti restorānu un citu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu biznesā. Grupā ietilpst restorāni International Rīgā un Jūrmalā, Melnā Bite, beķereja BakeBerry, apartamenti Wooden Villa un sezonāls projekts – vasaras restorāns-klubs Sezona.

Par labāko šefpavāru tika atzīts Lauris Aleksejevs (36.līnija), kuru sabiedrībā dēvē par augstās virtuves diriģentu. Viņš gan ir pārliecināts, ka naglas un ķieģeļus tirgot būtu vieglāk, jo tie nebojājas, taču viņa dzīves lielā aizraušanās ir restorāns un viss, kas tajā notiek.
Kategorijā HIP-CHIP par labāko atzīts restorāns ar kodolīgu latvisku nosaukumu Zoste, kas Kārļa Roberta Celma vadībā piedāvā tā dēvēto comfort food jeb visiem labi saprotamu ēdienu.

Par labāko Jūrmalas restorānu šogad ir atzīts restorāns 36. līnija, kurā Lauris Aleksejevs neatlaidīgi turpina uzturēt augstus virtuves standartus, katram ēdienam piemeklē specifiskus produktus un papildina vīna karti ar ekselentiem eksemplāriem.
Par labāko premium klases viesnīcu Rīgā pelnīti atzīta luksusa klases viesnīca Grand Palace Hotel, kuru ieskauj prestižā UNESCO pasaules kultūras mantojuma pieminekļi.

Labākā biznesa viesnīca ir Radisson Blu Elizabete Hotel. Vērmanes dārzs tai līdzās sniedz savdabīgu ekoloģisko fonu, kas rada ilūziju, ka dzīvojat kaut kur tālu ārpus pilsētas.

Labākā spa viesnīca – Baltic Beach Hotel & SPA. Tās Latvijas Veselības ministrijas sertificētais spa centrs ir viens no lielākajiem Ziemeļeiropā un piedāvā vairāk nekā 400 procedūru.


Savukārt par interesantāko ārpilsētas tūrisma vietu šogad atzīta viesnīca Jonathan SPA Estate Amatciemā, gleznainā ainavā ar apbrīnojamu dabu, un tās filozofija ir – ekskluzīva un relaksējoša atpūta.


Turpinot atpūtas tematiku, par labāko vakara bāru tika atzīts jaunatklātais Bārs XIII, kurā valda seno laiku modernais glamūrs ar mūsdienīgu emociju pieskārienu.

Par labāko vīna bāru otro gadu pēc kārtas atzīts Restaurant Vīna Studija (Stabu), labākā pilsētas kafejnīca – Innocent Cafe, kurā viesus apkalpo labākie Latvijas baristas.

Labākā beķereja – Safie Turkish Bakery. Pat turki, kas dzīvo Rīgā, uzskata, ka šeit atrodama labākā baklava šaipus Bosfora.

Par labāko galeriju tika atzīta lielākā mākslas izstāžu zāle Arsenāls, kas atrodas Latvijas arhitektūras piemineklī – 19. gadsimta sākumā krievu vēlīnā klasicisma stilā celtā muitas noliktavas ēkā jeb arsenālā, kas pielāgots muzeja funkcijām.


Iespaidīgākā iepirkšanās vietas – luksusa lielveikals Podium. Piecstāvu ēka ar 10 219 kvadrātmetru platību ir lielākais uz augsto modi orientētais tirdzniecības centrs Baltijas valstīs.

Par labāko boutique veikalu eksperti atzina Šveices juvelieru nama Chopard Boutique salonu, kas ir pirmais un pagaidām vienīgais Baltijas valstīs.


Saņemt Platinum Platter Awards sertifikātu nozīmē būt labākajam HoReCa industrijā.

Platinum Platter Awards divkārt motivē ceļotājus paņemt speciālo RigaNOW! žurnāla izlaidumu no saviem viesnīcas numuriem līdzi uz mītnes zemi, lai dalītos un rekomendētu Eiropas līmenī atzītās vietas Latvijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Riga Islande Hotel
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62644506sec.