Slīteres Nacionālajā parkā atklāj dabas tūrisma infrastruktūras objektus

2015. gada 5. novembrī Dundagas novadā tika atklāti dabas tūrisma infrastruktūras objekti, kas izveidoti Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansētā projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. IV kārta" ietvaros.

"Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Dabas aizsardzības pārvalde šogad teju visā Latvijā ierīko un atjauno dabas tūrisma infrastruktūru. Daļa darbu tika veikti arī Slīteres Nacionālā parka teritorijā. Šī teritorija ir viens no Latvijas lepnumiem, un pamatoti dēvējama par Baltijas jūras "brīvdabas muzeju", jo tā glabā unikālas liecības par Baltijas jūras vēsturi – Zilokalnu krauja ir Baltijas ledus ezera senkrasta kāple, Stiebru kalni ir Antilus ezera senkrasts, bet vigu un kangaru ainavu ir veidojusi Litorīnas jūra.

Teritorijas neatņemama sastāvdaļa ir jūras piekraste ar smilšainu liedagu un kāpām, sausieņu pļavām, sausiem kāpu priežu mežiem. Pāri Kolkas ragam ved viens no lielākajiem putnu migrācijas ceļiem.

Ceru, ka jaunā infrastruktūra būs pamudinājums doties dabā, paraudzīties plašāk uz tās daudzveidību, padziļinās apmeklētāju zināšanas un izpratni, protams, saudzīgi izmantojot to," atklājot pasākumu, sacīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

Projekta ietvaros Kolkas pagasta Vaidē tapis grantēts automašīnu stāvlaukums pie Vaides dīķa, kā arī uzstādītas norādes un izbūvētas laipas noejai uz jūru pāri kāpai. Līdzīgas aktivitātes īstenotas Kolkas pagasta Pitraga ciema centrā, kur pie baptistu baznīcas tapis grantēts automašīnu stāvlaukums, uzstādītas norādes, informācijas stends par Slīteres Nacionālo parku un atpūtas soliņi.

Kolkasraga apkārtnē pie Kolkas Priežu dabas takas atjaunots stāvlaukums ar atpūtas vietu. Pie Kolkasraga informācijas centa tapušas norobežojošās barjeras un izbūvētas laipas. Bet Kolkas pagasta apdzīvotajā vietā Ēvaži atjaunots stāvlaukums un tapusi grantēta dabas taka uz Rīgas jūras līča Ēvažu stāvkrastu. Savukārt pie Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas biroja Dundagas pagasta Šlīterē ierīkots grantēts automašīnu stāvlaukums ar tualeti un uzstādīts velosipēdu statīvs.

"Priecājamies, ka mūsu novadā ir daudzu ceļotāju iecienītais Slīteres Nacionālais parks, kas tagad ieguvis gan jaunu, gan atjaunotu infrastruktūru. Tās ir reālas rūpes par cilvēkiem un vienlaikus — par dabas vidi," pasākumā sacīja Dundagas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Laicāns.

Būvdarbus objektā iepirkuma procedūras rezultātā uzticēts veikt SIA "Pretpils", būvuzraudzību veica SIA "Baltline Globe". Iepriekšminēto būvdarbu izmaksas ir 77368,51 (bez PVN).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62900805sec.