Aicina dāvināt savu laiku Latvijas simtgadei

Sākusi darboties digitāla platforma, kurā ikviens aicināts dāvināt savu brīvprātīgā laiku Latvijas valsts simtgadei. Vietnē www.lv100.lv , aizpildot vieglu un atraktīvu testu, katram ir iespēja iesaistīties simtgades sagatavošanas procesā. Norādot veltītā laika apjomu, sev tuvākās prasmes un vietu Latvijas teritorijā, digitālā platforma piedāvā vienu no pieciem rīcības virzieniem, kurā veltīt savu laiku Latvijas simtgadei vai brīvprātīgi iesaistīties simtgades pasākumos turpmākajos gados. Dāvinātās stundas ir kā apņemšanās turpmāk nebūt vērotājam, bet darītājam.

Dāvinātās stundas tiks apkopotas un sistematizētas īpašā digitālā laika bankā. Ar laiku, simtgades digitālajai platformai attīstoties, katrs, kurš būs dāvinājis savu laiku tiks aicināts brīvprātīgi iesaistīties simtgades pasākumu sagatavošanā vai norisē atkarībā no testā izvēlētās darbības jomas – kā digitālais palīgs, spēka mitriķis, koordinators, vēstnesis vai radošais palīgs. Uzaicinājumu līdzdarboties dāvinātāji saņems uz norādīto e-pastu.

Kā pirmie savu brīvprātīgo laiku dāvināja kultūras ministre Dace Melbārde, ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta un Latvijas Radio 4 žurnāliste Tatjana Zandersone.

"Vēlos visus sirsnīgi apsveikt valsts svētkos! Šis ir vispiemērotākais brīdis atskatīties, ko esam paveikuši, gatavojoties vēl lielākam notikumam - Latvijas valsts simtgadei, kuru veidosim visi kopā. Francijas notikumu konteksts, protams, liek skatīties uz gaidāmajām svinībām, daudz vairāk domājot par sabiedrības noskaņojumu, sabiedrības saliedētību. Svarīgi, lai cilvēki paši uzņemtos iniciatīvu un atbildību par savas valsts nākotni, jo piederības sajūtu visvairāk veicina aktīva iesaistīšanās valsts veidošanā. Tāpēc Latvijas simtgades programmu redzam kā atvērtu ietvaru, kurā definēti mērķi un uzdevumi, bet kura vienlaikus iedvesmos Latvijas iedzīvotājus nākt ar savām idejām, priekšlikumiem un dāvanām Latvijai." atzīmē Dace Melbārde.

"Dzimšanas diena ir arī tad, ja to svin valsts. Varam ļaut, lai jubilārs vienatnē organizē, cienā, izklaidē, bet varam būt arī labi draugi un palīdzēt iepriecināt Latviju simtgadē! Lai radītu sajūtu par personiskiem svētkiem, aicinām cilvēkus līdzdarboties un gūt baudu no gatavošanās tiem. Tā ir brīvprātīga laika platforma sabiedriskajā medijā kopējo svētku sagatavošanai. Brīvprātīgās stundas tiks savāktas kopā un rezultātā, uzdāvināsim Latvijai vismaz vēl vienu simtgadi," stāsta Latvijas Radio radošā direktore Una Rozenbauma.

"Platforma turpmāk kalpos arī kā pastāvīgs saziņas veids starp sabiedrību un simtgades organizatoriem. Tā ar laiku tiks papildināta ar plānotajiem pasākumiem, pilnveidojot ziņu bāzi un izveidojot simtgades pasākumu kalendāru," papildina KM Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta.

Vietne www.lv100.lv izveidota, sadarbojoties Kultūras ministrijai un Latvijas sabiedriskajiem medijiem – Latvijas Radio, Latvijas Televīzijai un Latvijas sabiedrisko mediju portālam www.lsm.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48153996sec.