Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 20.11.2015 - 22.11.2015

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


20.
novembris

PIEKTDIENA


RĪGA
līdz 21.11.2015
STARO RĪGA 2015
Gaismas festivāls "Staro Rīga", sāksies jau trešdien, 2015. gada 18. novembrī. Festivāls turpināsies līdz pat 21. novembrim, un tā devīze šogad būs "Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot". Festivālā būs skatāmas četras gaismu instalāciju programmas: festivāla pamatprogramma "Latvijas māju sajūtu meklējot", starptautiskā projekta "Baltic Light Chain" ("Baltijas gaismas ķēde") darbu programma, līdzdalības akcijas "Rīgas karnevāls" gaismas instalācijas un 2014. gada festivālā uzsāktā ārvalstu gaismas festivālu starptautiskā programma.


RĪGA
līdz 27.03.2015
IZSTĀDE «NEVAR NERAKSTĪT»
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), Grāmatniecības muzeja telpās atklāta izstāde "Nevar nerakstīt", kurā akcentētas trīs neparastas epizodes rakstītā vārda vēsturē: brāļu draudžu rokraksta literatūrai Vidzemē 18. gs. vidū; drukas aizliegumam Latgalē 19. gs. otrajā pusē; Sibīrijā uz bērza tāss rakstītām vēstulēm padomju represiju apstākļos 20. gs. 40. - 60. gados. Izstādi sagatavojuši LNB un Tukuma muzeja darbinieki.


JELGAVA
līdz 27.11.2015
VALSTS SVĒTKU PROGRAMMA JELGAVĀ
16.00 Lāčplēša dienai veltīts pasākums. Papildinformācija www.sip.jelgava.lv ( Sabiedrības integrācijas pārvaldē). 17.00 Lāpu gājiens no Dambja ielas līdz piemineklim Jelgavas atbrīvotājiem. 17.40 Svinīgais brīdis pie pieminekļa Jelgavas atbrīvotājiem (Stacijas skvērā). 19.00 Svētku koncerts "Lāčplēsis un Arktikas nakts". I daļa- fragmenti no skaņdarbiem: R.Zaļupe Simfonija Nr 1 "Namejs"; J.Mediņš opera "Uguns un Nakts", solisti K.Norvelis (bass), E.Martinsone (soprāns), R.Millers (baritons); J.Ivanovs simfoniskais tēlojums "Lāčplēsis". II daļa- Ē Ešenvalds Koncerts klarnetei, simfoniskajam orķestrim un elektronikai "Arktikas nakts vīzijas", solists E.Altmanis (klarnete). Diriģents A.Meri (Kultūras nama Lielajā zālē)


21.
novembris

SESTDIENA


JŪRMALA
21.11.2015
SPORTA DIENA
Viesnīca Baltic Beach Hotel & Spa ir uzticīgs veselīga dzīvesveida piekritējs. Sestdien, 2015. gada 21. novembrī, SPORT BalticBeach ielūdz visus uz mūsu Sporta dienu un piedāvā izmēģināt, un izvēlēties tieši jums vispiemērotāko veidu, kā uzlabot savu veselību un skaistumu.


JELGAVA
21.11.2015
EKSKURSIJA PA BRĪVĪBAS CĪŅU VIETĀM
2015. gada 21. novembrī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā pa brīvības cīņu piemiņas vietām Jelgavas apkārtnē. Kopā ar vēsturnieku Andri Tomašūnu būs iespējams uzzināt vairāk par 1919.gada notikumiem Jelgavā, kā arī nolikt svecītes pie piemiņas vietām.


CĒSIS
21.11.2015
ATGRIEŽAS «MOBILĀ OBSERVATORIJA»
Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja vērot dažādus interesantus fizikas eksperimentus, kurus demonstrēs mobilās observatorijas pārstāvis Aivis Meijers. Iestājoties tumsai, visi interesenti tiks aicināti ārā. Ar jaudīgiem teleskopiem būs iespēja ieraudzīt miljoniem gaismas gadu tālas galaktikas, milzīgas zvaigžņu kopas, gāzu miglājus, dubultzvaigznes, Saturna gredzenus, Jupitera mākoņus un, protams, Mēness krāterus tuvplānā. Astronomisko prezentāciju pavadīs aizraujoša informācija un pārsteidzoši fakti. Tas būs aizraujošs ceļojums ne tikai uz tālākajiem Visuma nostūriem, bet arī ceļojums uz tālu pagātni, kas padarīs pasākumu neaizmirstamu.


DIKĻI
21.11.2015
DŽEZA SOLISTES ELZAS ROZENTĀLES KONCERTS
2015. gada 21. novembrī Dikļu pilī ar akustisko koncertu uzstāsies burvīgās balss īpašniece, džeza soliste Elza Rozentāle. Valsts svētku nedēļas noslēgumā daudzpusīgā dziedātāja izpildīs īpašu programmu, ar savu spēcīgo un neparasto balsi mūsdienīgu skanējumu piešķirot gan latviešu tautasdziesmām, gan klasiskajām džeza melodijām.


22.
novembris

SVĒTDIENA

CĒSIS
22.11.2015
IZSTĀDE «LINU DVIEĻI UN MĀLA KRŪZES»
"Pēdējos gados Latvijas audējiem ir radušās plašākas iespējas radoši izpausties, izvēloties dažādu krāsu un faktūru materiālus tik ierastā audumā kā rakstains linu dvielis, kas nav zaudējis aktualitāti arī mūsdienās. Linu dvieļi tiek izmantoti telpas rotāšanā un galda klājuma noformēšanā, tie ir neatņemama interjera sastāvdaļa un liecinieks cilvēka vēlmei romantizēt apkārtējo vidi. Arī keramiķiem ir pavērušās iespējas mainīt priekšstatu par māla krūzes izskatu ar dažādo glazūru palīdzību, vai tieši pretēji – saglabāt tradīcijas, izmantojot jau ierastās formu un apdedzināšanas tehnoloģijas. Linu dvielis un māla krūze sader kopā – tie abi pārī simbolizē tradicionālu lietu kārtību, kas saistās ar ikdienas darbu un svētku ritu," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66870379sec.