Ceturtās adventes noskaņās ieskandini Ziemassvētkus Tukumā

Ir pienākusi ceturtās adventes nedēļa, kad tūliņ, tūliņ jau Ziemassvētku vakars, kurš kopā pulcēs tuvus un tālus ļaudis. Pirms klājam svētku mielastu, aicinām visus bagātināties arī garīgi, apmeklējot kādu no koncertiem, radošajām darbnīcām vai atsaukt atmiņā Ziemas saulgriežu svinēšanas tradīcijas Pastariņa muzejā.

Sestdien 19. decembrī no pulksten 11.00 līdz 14.00 Tukuma pilsētas vēstures muzejā "Pils tornis" apmeklētājiem būs iespēja piedalīties Ziemassvētku dāvanu veidošanas un saiņošanas darbnīcā. Kopā ar bērniem un pieaugušajiem no vietējo ražotāju izejmateriāliem būs iespēja izgatavot un iesaiņot Ziemassvētku dāvanas sev un saviem tuvākajiem. Dalība maksa radošajā darbnīcā ar muzeja biļeti. Adrese: Pilsētas vēstures muzejs "Pils tornis", Brīvības laukums 19a, Tukums.

Ja tomēr labāk gribat veidot pašdarinātus eglīšu rotājumus, tad sestdien, 19. decembrī pulksten 11.00 jādodas uz Tukuma ledus halli, kur Tukuma Mākslas skolas rūķi aicina ikvienu izpaust savu radošumu, gatavojot oriģinālus eglīšu rotājumus. Izgatavotos rotājumus būs iespēja nest uz mājām un uzdāvināt tos sev tuviem un mīļiem cilvēkiem. Visi nepieciešamie materiāli rotājumu gatavošanai būs nodrošināti. Dalība radošajā darbnīcā bez maksas.

Savukārt paši mazākie Ziemassvētku gaidītāji, tie kuri tic Ziemassvētku vecītim, rūķiem un brīnumiem tiek aicināti uz tikšanos ar Ziemassvētku rūķi pasākumā "Lai baltā ziemā - baltas domas", sestdien, 19.decembrī pulksten 13.00 Džūkstes pasaku muzejā. Kopā ar rūķi būs iespēja gatavot eglīšu rotājumus, liet laimes, zīlēt, kā arī piedalīties citās Ziemassvētkiem tik raksturīgās nodarbēs. Ieeja pasākumā bez maksas. Adrese: Džūkstes pasaku muzejs, Lancenieki, Džūkstes pagasts, Tukuma novads.

Pēc tik aktīvas un radošas sestdienas, noslēgt to tikpat patīkamā gaisotnē aicinām kādā no koncertiem. Jau pulksten 16.00 tiekat aicināti uz Ziemassvētku koncertu "Ķekatnieku kāzas" Tukuma kultūras namā. Jautrā un dzīvespriecīgā atmosfērā Ziemassvētkus ieskandinās pašmāju iemīļotie kolektīvi Tautas deju kolektīvs "Svīta", Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Svīta" un "Vidums", popgrupa "Punktiņi", folkloras kopa "Avots", tautas mūzikas ansamblis "Danču spēle" un Dāmu vokālais ansamblis. Ieeja pasākumā bez maksas. Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums.

Savukārt tiem, kuriem tuvāka garīgā mūzika un Valta Pūces daiļrade sestdien, 19.decembrī pulksten 17.00 aicināti uz Ziemassvētku koncertu Tukuma luterāņu baznīcā. Mūziku par eņģeļiem, par gaišo un priecīgo Adventa laiku izpildīs mājinieki -  jauktais koris "Gavile", pūtēju orķestris "Tukums" un viesi no Jelgavas - jauktais koris "Tik un tā" un Latvijas Lauksaimniecības universitātes vīru koris "Ozols". Adrese: Tukuma ev. lut. baznīca, Brīvības laukums1, Tukums.

Nedēļas izskaņā, ceturtajā adventē, svētdien, 20. decembrī pulksten 13.00 Tukuma kultūras namā gan lieliem, gan maziem tiek piedāvāts aizraujošs Tukuma Mākslas skolas deju kolektīva "Luste" veidots koncerts "Sapnis Ziemassvētku naktī". Koncertā uzstāsies viesi no Lietuvas - Pluņģes Kultūras centra - deju ansamblis "Žirgineliai" un Tukuma pilsētas Kultūras nama tautas deju ansamblis "Svīta". Adrese: Tukuma pilsētas Kultūras nams, Lielā iela 1, Tukums.

Ceturtajā adventē, svētdien, 20.decembrī pulksten 13.00 Pastariņa muzejā aicina svinēt Ziemas saulgriežus. Baudot lauku burvību, apmeklētāji tiks aicināti piedalīties tradicionālajās saulgriežu izklaidēs. Lai nākošais gads būtu veiksmes pilns, tiks vilkts arī bluķis. Ja būs sniegoti saulgrieži, tad apmeklētāji tiks vizināti arī zirga pajūga kamanās! Adrese: Pastariņa muzejs, "Bisnieki", Dzirciems, Tukuma novads. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58009791sec.