Kur meklēt eglīti svētkiem?

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir brīnumu, gaismas un īpašu smaržu laiks. Protams, šie svētki nav iedomājami bez svētku eglītes – to var nopirkt tirdziņā vai iegādāties podiņā kādā no AS "Latvijas valsts meži" (LVM) kokaudzētavām. Decembrī, gaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, Latvijas iedzīvotājiem tiek sniegta iespēja valsts mežos atrast un nest mājās savu Ziemassvētku eglīti, kas ne tikai rotās istabu un pulcēs lielus un mazus dzejoļu skaitītājus, bet arī dāvās siltumu un meža smaržu ikvienā mājā. Līka vai slaida, kupla vai ne tik kupla – tā katram sava, tā katram skaistākā! Lai nenodarītu mežam skādi, jāievēro daži priekšnoteikumi – kādās vietās, kā un kādu eglīti cirst.


Valsts mežu teritorijas var atpazīt pēc AS "Latvijas valsts meži" izvietotajām dzeltenajām zīmēm ceļu malās. Arī robežstigu zīmes norāda, ka atrodaties valsts mežu teritorijā. Pirms došanās uz mežu, valsts mežu teritoriju var apskatīt te.

Ziemassvētku eglīti atļauts cirst meža ceļu un grāvju malās, uz stigām, zem elektrolīnijām vai pieaugušā mežā zem lieliem kokiem. Savukārt nedrīkst cirst jaunaudzēs un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atzīmētas ar ozollapu. Eglīte jāzāģē līdz ar zemi, lai novērstu iespēju, ka uz augstā celma var savainoties meža dzīvnieki.


Jāatceras, ka pēc svētkiem eglītes zarus var izmantot, lai apsegtu rozes, vai gadījumā, ja tās zari ir nobiruši no skujām, izmantot kā balstu puķuzirnīšiem. Arī pilsētā par eglīti var parūpēties, kā nākas. Piemēram, augumā garākās egles var sagarināt un piedāvāt cilvēkiem, kuriem mājās ir malkas apkure.

Arvien iecienītākas kļūst Ziemassvētku eglītes podiņos. LVM kokaudzētavās var izvēlēties dažāda augstuma un veida egles: neliela piramīda, ligzdiņa, eglīte ar savdabīgu skraju vainagu, kurā būs daudz vietas rotājumiem vai, piemēram, eglīti ar blīvu vainagu, kuru rotāt ar smalkākiem un mazākiem rotājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.97651887sec.