Latgales kulinārā mantojuma centrs saņem balvu Briselē

Svinīgā ceremonijā Eiropas Komisijas mītnē Briselē pasniegtas projekta "Eiropas izcilākie tūrisma galamērķi" jeb EDEN (European Destinations of Excellence) šā gada konkursa balvas nacionālo konkursu uzvarētājiem, tostarp – Latgales biedrībai.

Balvas "Concert Noble" zālē pasniedza Eiropas Komisijas galvenais padomnieks Pedro Ortuns-Silvans. No viņa rokām balvu saņēma Latvijas nacionālā konkursa uzvarētājas biedrības "Latgales kulinārā mantojuma centrs" valdes priekšsēdētāja Tatjana Kozačuka un valdes locekle Juta Bubina no Krāslavas.

Biedrība "Latgales kulinārā mantojuma centrs" ir radīts Krāslavā ar lielu šīs pilsētas tūrisma informācijas centra entuziasmu. Tatjana Kozačuka un viņas kolēģe Juta Bubina pauda prieku par piešķirto balvu un atzina, ka daudzu valstu pārstāvji interesējušies par Eiropas kulinārā mantojuma tīklu un Latgales kulinārā mantojuma centra darbu tajā. Iespējams, Latgales reģions ar savu ilggadējo darbu šajā tīklā pat iedvesmojis arī citus reģionus iesaistīties tajā. Piemēram, šajā gadā par pilntiesīgu Eiropas kulinārā mantojuma tīkla biedru kļuvis kaimiņvalsts Igaunijas Hījumā reģions.

"Biedrība "Latgales kulinārā mantojuma centrs" ir lepna par to, ka ar savu pieredzi var iedvesmot arī citus," uzsver krāslavietes.

Sarīkojumu Briselē īpašu darīja arī nelielā izstāde, kurā ar saviem publicitātes materiāliem un kulinārā mantojuma gardumiem piedalījās EDEN konkursa dalībvalstu nacionālo konkursu uzvarētāji.

No Latvijas labumiem izstādes apmeklētāji tika cienāti ar zemnieku saimniecības "Bagātības" lauku sieru, brīvdienu mājas "Mežābeles" medu un Sergeja Zakrevska pašcepto sēklu maizi ar kaņepju sviestu. Visi šie gardumi, kas tiek ražoti Krāslavas novadā, izpelnījās komplimentus par to dabisko garšu.

"Gastronomiskajam tūrismam ir ļoti liela nozīme, un ar katru gadu tas kļūst arvien populārāks. Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks!" uzsver Latvijas pārstāvji.

Apbalvošanas ceremonija notika 16. decembrī. Nākamajā dienā, 17. decembrī, EDEN sanāksmes laikā EDEN tīkla asociācijas prezidents un viņa kolēģi informēja par projekta aktuālajiem jautājumiem un uzsvēra šā tīkla priekšrocības un nozīmi tūrisma ilgtspējības veicināšanā.  

Briselē piedalījās ar EDEN konkursa nacionālās sacensības uzvarētāji no Austrijas, Beļģijas, Horvātijas, Kipras, Čehijas, Igaunijas, Francijas, Īrijas, Islandes, Lietuvas, Maltas, Polijas, Turcijas, Spānijas, Serbijas un Rumānijas.

"Biedrības "Latgales kulinārā mantojuma centrs" vārdā vēlamies pateikties Tūrisma attīstības valsts aģentūrai par EDEN konkursa organizēšanu un iespēju piedalīties tajā, kā arī visiem 33 mūsu biedriem, kas pārstāv Latgales reģionu Eiropas kulinārā mantojuma tīklā. Šis ir visu mūsu kopīgs nopelns, kas dos mums lielāku iedvesmu strādāt vēl labāk, atbilstoši starptautiskajam mērogam kā izcilākais tūrisma galamērķis, kur tūrists jutīsies gaidīts, lolots un garšīgi paēdis! Lai labi garšo!" uzsver biedrība "Latgales kulinārā mantojuma centrs".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60788202sec.