Divu mēnešu laikā Latvijas simtgadei iedzīvotāji dāvinājuši 152 313 stundas no sava laika

Pērngad, dienu pirms Latvijas Republikas proklamēšanas 97. gadadienas, Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē tika atklāta Latvijas Sabiedrisko mediju, Kultūras ministrijas un Latvijas valsts simtgades biroja kopīgi veidotā mājaslapa LV100.lv. To apmeklējot, katram Latvijas iedzīvotājam ir iespēja dāvināt vismaz stundu sava laika, lai vēlāk šis laiks tiktu izmantots Simtgades svētku sagatavošanā un realizēšanā. Tāpat mājaslapā var sekot līdzi ziņām par gatavošanos svētkiem, un tā arvien tiks papildināta ar jaunu informāciju.   

Nepilnu divu mēnešu periodā savu laiku ir izlēmuši dāvināt vairāk kā 15 000 cilvēku, dāvinājums kopskaitā aptver 17 gadus, 141 dienu un 9 stundas. Latvijas iedzīvotāji šeit un ārzemēs Simtgades svētku organizēšanai ir atvēlējuši kopsummā 152 313 stundas. Visdevīgākie ar savu laiku ir rīdzinieki, tad – Valmieras un Liepājas iedzīvotāji. Laiks dāvināts no kopumā 25 dažādām pasaules valstīm, kurās dzīvo mūsu tautieši: ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Austrālijas, Krievijas, Ukrainas un citām. Dāvinātās stundas atceļojušas arī no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Filipīnām un Pakistānas. Visvairāk stundu saņemts no Vācijas un Zviedrijas latviešiem. Visbiežāk dāvinātais stundu skaits ir četras, taču 115 cilvēki apņēmušies pie svētku gatavošanas palīdzēt simts stundas, kas arī ir maksimālais dāvināmais stundu skaits.

Ar katru mājaslapas viesi - sava laika dāvinātāju, kurš ir piereģistrējies ar derīgu e-pasta adresi, sazināsies Simtgades svētku organizatori, aicinot dāvinātās digitālās stundas pārvērst reāla darba stundās, veicot individuālu ieguldījumu, jeb iesaistoties kādā no simtgades projektiem.

“Lai sagatavotu un nosvinētu Latvijas simtgades svētkus tā, lai ikkatram būtu prieks iesaistīties, būs nepieciešams atbildīgs un aizrautīgs darbs ne tikai no kultūras darbinieku, pašvaldību, skolu puses, bet arī no katra mazākā darbiņa veicējiem,” akcentē Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta. Kā pirmie savu brīvprātīgo laiku dāvināja kultūras ministre Dace Melbārde, ziedot.lv vadītāja un Simtgades radošās padomes pārstāve Rūta Dimanta un Latvijas Radio 4 žurnāliste Tatjana Zandersone.

Latvijas valsts simtgades svētku programmu paredzēts īstenot piecu gadu griezumā no 2017. līdz 2021. Gadam, godinot visus ar Latvijas valsts izveidi saistītos notikumus. Latvijas valsts simtgades nodrošināšana kopš 2014. gada beigām nodota Kultūras ministrijas pārziņā. Pēc kultūras ministres Daces Melbārdes pirms gada izteiktā aicinājuma KM saņēmusi vairākus simtus ideju, ieteikumu un padomu no Latvijas iedzīvotājiem un tautiešiem ārvalstīs. Šīm idejām bijusi liela loma simtgades programmas uzstādījumu un mērķu definēšanā. Par simtgades atzīmēšanas virsmērķi noteikta Latvijas sabiedrības valstsgribas un valstiskās piederības sajūtas stiprināšana, pašorganizējošu procesu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54343104sec.