Pa Lubāna ezeru aizliegts pārvietoties ar mehanizētiem transportlīdzekļiem

Lubāna ezers ir viena no iecienītākajām makšķernieku vietām Latgales pusē. Līdzšinējās ziemās nokļūšanai makšķerēšanas vietās bieži tika izmantotas automašīnas un citi transportlīdzekļi. Taču kopš spēkā stājušās izmaiņas dabas lieguma "Lubāna mitrājs" individuālajos aizsardzības un izmantošanas noteikumos, pārvietošanās pa Lubāna ezeru ar mehāniskiem transportlīdzekļiem ir aizliegta.

80 kvadrātkilometru plašais Lubāna ezers un visa tā apkārtne ir dabas lieguma teritorija. Tā  izveidota, lai aizsargātu lielāko Latvijas mitrāja kompleksu. Ezers ar saviem krastiem ir unikāla vieta migrējošiem putniem un izcila ligzdošanas vieta īpaši aizsargājamām putnu sugām, piemēram, mazajam ērglim, jūras ērglim, zivju ērglim, ziemeļu gulbim un daudziem citiem.

Kopš 2015.gada 10.aprīļa dabas lieguma un dabas parka zonā dabas lieguma "Lubāna mitrājs" teritorijā aizliegts pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, tai skaitā automašīnām, traktortehniku, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem un mopēdiem ārpus ceļiem un dabiskām brauktuvēm. Ierobežojumi noteikti, lai nodrošinātu ezera ūdeņu un dabas resursu aizsardzību, mazinātu iespējamo piesārņojumu un traucējumu makšķerniekiem, kā arī lai nodrošinātu drošību uz ezera ledus periodā.

Konstatējot pārvietošanos pa Lubāna ezeru ar mehānisko transportlīdzekli, pārkāpējam tiks sastādīts administratīvais pārkāpumu protokols.  Administratīvā soda apmērs atbilstoši Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 81.pantam par šo pārkāpumu fiziskām personām ir  no 30 līdz 1000 EUR, bet juridiskām personām-  no 280 līdz 2100 EUR.

Šis aizliegums neattiecas uz rūpnieciskās zvejas zvejniekiem, kas pārbaudes brīdī uzrāda attiecīgo zvejas licenci.

Dabas lieguma "Lubāna mitrājs" zonējums (dabas lieguma un dabas parka zona) ir redzams teritorijā izvietotajos informatīvajos stendos.  Apzīmēšanai dabā ir izvietotas informācijas zīmes. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53578091sec.