Latvijā ierodas aizvien vairāk tūristu no Rietumeiropas

Aizvadītajā 2015. gadā gadā ievērojami palielinājies Rīgas Tūrisma informācijas centru (TIC) apkalpoto pilsētas viesu skaits no Beniluksa valstīm, Spānijas un Francijas, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā informācija. Kopējais apmeklētāju skaits saglabājies nemainīgs – informācijas centru apmeklējuši 250 tūkstoši interesentu.

No visiem apkalpotajiem viesiem 20% bijuši no Vācijas, no Krievijas – 15%, no Latvijas  - 12%, bet Lielbritānijas – 7%.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn lielākais apkalpoto viesu pieaugums ir lietuviešiem - 39%, kas skaidrojams ar vasarā notikušo Eiropas čempionātu basketbolā. Taču apmeklētāju skaits ievērojami palielinājies arī no Beniluksa valstīm – 37%, Spānijas – 25% un Francijas – 17%.

Visvairāk no visiem apkalpotajiem tūristiem interesējušies par kultūru,vēsturi un būtiskākajiem apskates objektiem – 80%, 56% interesējušies par dažādiem pakalpojumiem – banku un pasta pakalpojumiem, kafejnīcām un restorāniem, iepirkšanās iespējām, 30% jautājuši par transportu Rīgā, 20% vēlējušies apmeklēt kādu no aktuālajiem pasākumiem, taču 15% interesējušies par ekskursijām pilsētā.

Aizvadītajā gadā nemainīgi visvairāk apmeklētākais bija informācijas centrs Rātslaukumā, taču apkopotā informācijas liecina, ka procentuāli lielākais apmeklētāju skaita pieaugums vērojams tieši mazākajos informācijas punktos Kaļķu ielā un autoostā – attiecīgi 16% un 15%.

"Pagājušajā gadā esam uzturējuši uzņemto tempu un trīs informācijas centros esam uzņēmuši ceturtdaļmiljonu tūristu. Protams, visaktīvākais periods bija jūnijā, jūlijā un augustā, kad mūsu informācijas centros iegriezās 45% no visiem klientiem. Priecājamies, ka arvien biežāk pie mums nāk rīdzinieki, lai iegādātos arī pasākumu biļetes. Īpaši šo tendenci ievērojām tiklīdz beidzās sezona, un cilvēki aktīvi nāca pirkt biļetes uz svētkiem. Vispopulārākās bija Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra izrādes un uzvedumi," piebilst Rīgas Tūrisma informācijas centru vadītāja Zane Kursīte.

Informācija par Rīgas pilsētas tūrisma piedāvājumu tiek sniegta Rīgas TIC Rātslaukumā, Līvu laukumā un Rīgas Starptautiskajā autoostā. Visos centros ir pieejamas konsultācijas un informatīvie materiāli, bet Rīgas TIC Rātslaukum ir pieejami arī maksas pakalpojumi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.049371sec.