Kurzemniekus iepriecina ceļojošā kofermājiņu izstāde «Ieskaties brīnumā»

Tumšajos ziemas vakaros tik ļoti gribas gaismu un siltumu. Un vēl gribas sūtīt ar roku rakstītas apsveikuma kartiņas kā senāk. Dažkārt, nejauši atverot koferi, kurš bēniņos putējis daudzus gadus, ieraugot lelli, kuru Ziemassvētku vecītis bija nolicis zem eglītes, gribas atcerēties bērnību un atsaukt atmiņā tās sajūtas, kad mēs vēl ticējām brīnumiem!

Līdz 2016. gada 27.februārim Aizputes novada Tūrisma informācijas un mūžizglītības centrā ir apskatāma  Leļļu mākslas muzeja ceļojošā kofermājiņu Ziemassvētku izstāde "Ieskaties brīnumā".

Leļļu Mākslas muzejs 2012. gadā zaudējot telpas ir izveidojis vairākas ceļojošās izstādes, kuras nu jau vairākus gadu veiksmīgi ceļo gan pa Eiropas valstīm, gan iepriecina skatītājus  Latvijas muzejos un izstāžu zālēs -  "Kofermājiņu ceļojums", "Senās sērkociņkastītes un etiķetes", "Senie rokdarbi, apģērbi un apavi", "Unikāla seno grāmatu un atklātnīšu kolekcija" un citas. Visas izstādes vienmēr papildina arī muzeja īpašnieces, dizaineres, profesionālas leļļu mākslinieces - Ināras Liepas autordarbi.

Izstādē "Ieskaties brīnumā" izgaismotos seno laiku koferos sēž bērnības laiku lelles, lāči, sadzīves priekšmeti un Ziemassvētku atribūtika, kas atgriež mūs tālā pagātnē un dod iespēju katram pašam ieraudzīt un sacerēt savu stāstu par Ziemassvētku brīnumu.

Izstādes mākslinieki, Ināra Liepa un Uldis Liepa, veidojot izstādi izmanto senus 18., 19. gs. priekšmetus, kas apkopoti pa dažādiem laika periodiem, attēlojot dažādas sadzīves ainiņas no seno rotaļlietu dzīves.

Izstādes "Ieskaties brīnumā" autori un organizētāji aicina ikvienu Aizputes novada iedzīvotāju un viesi izmantot iespēju apskatīt unikālo izstādi, jo izstāde neatstās vienaldzīgu neviena vecuma apmeklētāju! Ieeja bezmaksas!

Vairāk informācijas šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7452569sec.