Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 22.01.2016 - 24.01.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


22.
janvāris

PIEKTDIENA


REZEKNE
22. - 23.01.2016
ATKLĀJ RENOVĒTO ZAĻO SINAGOGU
2016. gada 22. janvārī plkst. 14.00 notiks svinīgs projekta "Rēzeknes zaļās sinagogas restaurācija, iekļaujot koka arhitektūras mantojuma centra un ekspozīcijas par ebreju kultūras mantojuma izveidi" noslēguma pasākums, kura ietvaros tiks atklāta atjaunotā Rēzeknes Zaļā sinagoga, kas ir viens no vēsturiski nozīmīgākajiem pilsētas kultūras pieminekļiem. apmeklētājiem Zaļā sinagoga būs pieejama arī 23. janvārī no plkst. 11.00 līdz 15.00.

 
TALSI
22.01.2016
TALSU NOVADĀ PIEMIN BARIKĀŽU 25. GADADIENU
2016. gada 22. janvārī 13.00 Lībagu brīvā laika pavadīšanas centrā būs pasākums Lībagu sākumskolas skolēniem "Sidrabiņa saule lēca". 22. janvārī 13.00 pie Kultūras krātuves Stendē notiks barikāžu 25. gadadienai veltīts atceres pasākums, bet 22. janvārī 19.00 Pļavmuižas saieta namā būs tikšanās ar 1991. gada barikāžu dalībniekiem, muzikāls sveiciens no jauktā kora "Lauciene" un bērnu vokālā ansambļa "Draiskuļi", tiks kurts ugunskurs un stāstītas atmiņas.
 
 
RĪGA
līdz 25.04.2016
VĪNA STUDIJĀ APSKATĀMA ANDRA VĪTOLIŅA PERSONĀLIZSTĀDE «ŠALKOŅA»
Andra Vītoliņa personālizstādē Vīna Studijā "Šalkoņa" mākslinieks atklāj Rīgas publikai neredzētus darbus. Tā ir kā tilts starp šobrīd skatāmo izstādi "Different Seas. One World", kas izstādīta Zahas Hadid radītajā Heydar Aliyev centrā Baku un izstādi, kas būs redzama š.g. martā Fahle Galerii Tallinā.
 
  
KULDĪGA
līdz 31.01.2016
IZSTĀDE "KRONIS VISIEM"
Antīkas bantītes, atrastas zīlītes, savītas stieplītes atdzīvojas un sadejo svētku svinībās un draugu izklaidēs. Ar tīru vienkāršu apļa enerģiju kronis sarunājas ar valkātāju – tu esi daiļa, tu esi intriģējoša, mums ir savi stāsti, varbūt padalīsimies, un varbūt arī nē! Kronis mirdz galvā, bet, to noņemot, pakarināts pie sienas, tas spēlējās ar gaismu un izklaidē ciemiņus. 
 
 
AIZPUTE
līdz 27.02.2016
KURZEMNIEKUS IEPRIECINA CEĻOJOŠĀ KOFERMĀJIŅU IZSTĀDE «IESKATIES BRĪNUMĀ»
Tumšajos ziemas vakaros tik ļoti gribas gaismu un siltumu. Un vēl gribas sūtīt ar roku rakstītas apsveikuma kartiņas kā senāk. Dažkārt, nejauši atverot koferi, kurš bēniņos putējis daudzus gadus, ieraugot lelli, kuru Ziemassvētku vecītis bija nolicis zem eglītes, gribas atcerēties bērnību un atsaukt atmiņā tās sajūtas, kad mēs vēl ticējām brīnumiem! Līdz 2016. gada 27. februārim Aizputes novada Tūrisma informācijas un mūžizglītības centrā ir apskatāma  Leļļu mākslas muzeja ceļojošā kofermājiņu Ziemassvētku izstāde "Ieskaties brīnumā".
  
 
23.
janvāris

SESTDIENA


GULBENE
23. - 24.01.2016
RALLIJS «SARMA 2016»
2016. gada 23. un 24. janvārī Gulbenes apkaimē notiks rallijs Sarma 2016. Tas vienlaicīgi būs vairāku rallija čempionātu posms – rallijs Sarma 2016 atklās Latvijas un Igaunijas rallija čempionātus un vienlaikus otrajā sacensību dienā būs arī Latvijas rallijsprinta čempionāta 2. posms.


LIEPĀJA
23.01.2016
DROSMINIEKI ZIEMAS SPELGONĪ PELDĒS, CĪNOTIES PAR VELOROŅA TITULU
2016. gada 23. janvārī, pulksten 12:00 Beberliņu ūdenskrātuvē norisināsies ziemas peldēšanas atklātais čempionāts "Liepājas VeloRoņa kauss 2016", kurā var piedalīties ikviens dalībnieks, kurš līdz 18. janvārim pieteicies kādai no 5 distancēm mājaslapā veloronis.lv vai iesniegs aizpildītu reģistrācijas anketu pasākuma dienā klātienē, lai gan tad dalības maksa būs dubulta.
Kā norāda ziemas peldēšanas atklātā čempionāta organizatori, tad visu distanču dalībnieki saņems starta komplektu ar atbalstītāju veltēm, bet maksas distanču dalībnieki piedalīsies arī loterijā, kurā būs iespējams vinnēt velosipēdu, jo aktīvo, sportisko un dzīvespriecīgo liepājnieku klubu vieno roņošana un/vai velobraukšana ikdienā un atpūtā.


STĀMERIENA
23.01.2016
AICINA UZ ZIEMAS TALKU STĀMERIENĀ
Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" un Stāmerienas pagasta pārvalde aicina visus interesentus 2016 gada 23. janvārī, plkst. 10.00, piedalīties talkā, lai sakoptu Stāmerienas ezera krastu un izveidotu 2 skatu līnijas no Stāmerienas pils uz Stāmerienas ezeru, kā arī veiktu niedru nopļaušanu gar ezera krastu.


RĪGA
23.01.2016
LATVIEŠU SIMFONISKĀS MŪZIKAS LIELKONCERTĀ SKANĒS ŠĪ GADA JUBILĀRU DARBI
2016. gada 23. janvārī Lielajā ģildē notiks ikgadējais Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts. Turpinot tradīciju, uz skatuves redzēsim Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo operas un baleta orķestri un kori. Pie diriģenta pults stāsies Andris Poga, Guntis Kuzma, Jānis Liepiņš un Aleksandrs Viļumanis. Koncerta programmā latviešu komponistu – jubilāru simfoniskie darbi, kā arī jaundarba pirmatskaņojums.


KOCĒNI
23.01.2016
GAUJAS NACIONĀLAJĀ PARKĀ NOTIKS ZIEMAS PĀRGĀJIENS «PĒDAS MEŽĀ»
Lai vērotu un izzinātu norises dabā ziemā, 2016. gada 23. janvārī, plkst.12:00 Gaujas Nacionālajā parkā Kocēnu novadā dabas izglītības centrā "Vecupītes" notiks Dabas aizsardzības pārvaldes organizēts ziemas pārgājiens ģimenēm un citiem interesentiem "Pēdas mežā".


OGRE
23.01.2016
IEPRIECINOŠS NOTIKUMS VISIEM, KAM PATĪK DAIĻSLIDOŠANA
Jau par ikgadēju ir kļuvis daiļslidošanas kluba "Slidotprieks" pasākums, kuru klubs organizē katra gada janvārī - daiļslidošanas sezonas pašā vidū.
Šī gada pasākuma moto - mūzikls. Biežāk un ne tik bieži dzirdētu melodiju attēlojums dejā uz ledus, ko kluba dalībnieki atveidos gan pa vienam, gan grupās. Sporta grupas meitenes savos priekšnesumos iekļaus arī elementus no savām sporta programmām, līdz ar to skatītāji varēs justies gandrīz kā pabijuši daiļslidošanas sacensībās.
Tikšanās vietu mainīt nedrīkst - tāpēc visi tiek gaidīti turpat, kur pagājušā gadā - Ogrē, Vidzemes Ledus Hallē, 2016. gada 23.janvārī plkst.10:30

 
24.
janvāris

SVĒTDIENA

LIEPĀJA
līdz 28.02.2016
APSKATI LATVIJAS KERAMIKU NO MILJARDIERA PRIVĀTKOLEKCIJAS
Izstādē pārstāvētie divdesmit gadi Latvijas mākslas vēsturē ir īpaši, jo šajā laikā krasi iezīmējas divi profesionālās mākslas attīstības virzieni, divi "spārni", ko nosacīti varētu dēvēt par "akadēmisko" un "moderno". Šo divu "spārnu" vēzieni minētajā laika posmā ir nosacījuši arī Latvijas keramikas attīstību, ko izstādē reprezentē kolekcionāra un mecenāta Pētera Avena pēdējos gados izveidotā Latvijas keramikas kolekcija.


LIEPĀJA
IEPAZĪSTI KURZEMES TAUTASTĒRPU KOŠUMU UN BAGĀTĪBU
Līdz 2016. gada 14. februārim Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 skatāma ekspresizstāde "Etnogrāfiskās zeķes", kurā var iepazīties ar kurzemnieču adītprasmi, kas līdz mūsdienām saglabātās rakstainās un mežģīņadījumu zeķēs un liecina par izcilu meistarību.

RĪGA
IZBAUDI ZIEMAS NAKTIS ZOODĀRZĀ
Ziemas naktīs Zoodārzā izbaudi mieru un harmoniju vērojot dzīvniekus!
Izgaismoti celiņi un dažādu dzīvnieku voljēri, siltas un omulīgas iekštelpu ekspozīcijas ar eksotiskiem iemītniekiem – Tropu māja, Terārijs, Žirafu māja, Lauku sēta, Flamingu māja, Nīlzirgu māja, Lemuru mītne, Akvārijs. Zoodārza centrā deg ugunskurs, pie kura sasildīties vai arī uzcept kādu līdzpaņemtu desiņu.
Ziemas naktīs Zoodārzā izgaismots arī balto pūču voljērs! Līdz pat 2016. gada 24. janvārim zoodārza kases būs atvērtas līdz plkst. 19.00

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47794294sec.