Apskatāma «National Geographic Latvija» fotoizstāde «Putni Latvijā un pasaulē»

Smiltenes pilsētas Kultūras centrā līdz 2016. gada 3. februārim iespējams apskatīt fotoizstādi "Putni Latvijā un pasaulē". Izstādē ir apvienoti gan Latvijas foto entuziastu un profesionāļu darbi, gan "National Geographic" krāšņās fotogrāfijas. Fotoizstāde ir rezultāts Latvijas Ornitoloģijas biedrības, SIA "CEMEX" un žurnāla "National Geographic Latvija" 2015. gadā uzsāktai iniciatīvai, kuras mērķis ir veicināt apkaimes putnu atpazīstamību un aizsardzību. Izstāde apskatāma bez maksas.

""National Geographic" izstāde par putniem mūsu Kultūras centrā šajā sniega un aukstuma pilnajā laikā ienesa pavasara sajūtu! Mūsu apmeklētāji, sākot no pašiem jaunākajiem līdz cienījamiem senioriem, ar vislielāko interesi un apbrīnu vēro un aplūko bildes, neslēpjot pārsteigumu un izbrīnu par ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās sastopamajiem putniem, kas ir kā pierādījums un apliecinājums tam, ka mēs visi, ne tikai cilvēki, bet arī visa dzīvā daba ir atšķirīgi un katrs par sevi unikāli!" Sajūsmināti stāsta Smiltenes pilsētas Kultūras centra vadītāja Ilze Jēkabsone.

Novērtējot paveikto, Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus saka: "Var paveikties iegūt labu putna fotogrāfiju, tomēr, neskatoties uz tehnikas attīstību, labas putnu fotogrāfijas visbiežāk ir pacietīga darba, nevis veiksmes rezultāts. Ceru, ka konkursa dalībnieku darba rezultāts – skaistās fotogrāfijas – veicinās iedzīvotāju interesi par putniem un vēlmi rīkoties putnu aizsardzības labā. Putni fotogrāfijās mūs iepriecina, un mūsu pienākums ir rūpēties, lai tie turpinātu mūs iepriecināt arī dabā, un arī šajā gadījumā rezultāts nav atkarīgs no veiksmes."

Latvijas Ornitoloģijas biedrības, SIA "CEMEX" un žurnāla "National Geographic Latvija" kopīgais projekts tika uzsākts 2015. gada janvārī ar fotokonkursu, kuram sešu mēnešu laikā tika iesūtītas vairāk nekā 500 Latvijā sastopamo putnu fotogrāfijas. Fotokonkursu papildināja trīs īpaši raksti žurnālā "National Geographic Latvija": 2015. gada janvārī bija iespēja lasīt par dzelteno tārtiņu, aprīlī – par putniem Latvijas mežos, bet jūlijā – par zaļo vārnu. Rakstus rotāja Oskara Keiša, Igora Deņisova, Andra Eglīša, Aivara Petriņa un citu putnu dzīves sekotāju krāšņās fotogrāfijas.

Šā gada pavasarī projekts tiek turpināts ar fotoizstādes viesošanos Latvijas pilsētās. Izstāde jau bija apskatāma Rīgā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, tirdzniecības centrā "Spice" un modes un izklaides centrā "Rīga Plaza". Pēc Smiltenes nākamā izstādes pieturvieta ir RTU Cēsu filiāle no 2016. gada 5. līdz 19. februārim. Ceļojošās izstādes maršrutam lūdzam sekot līdzi žurnāla "National Geographic Latvija" Facebook lapā.

Atver logu – ielaid pasauli!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.30574822sec.