Izveidots Latgalē pirmais marķētais velomaršruts «Rypoj vasals!» [1]

Vidzemes Tūrisma asociācija piešķīra 34. numuru pirmajam reģionālajam velomaršrutam Latgales teritorijā, kas tika izveidots sadarbojoties Kārsavas, Baltinavas, Rugāju, Balvu un Viļakas tūrisma speciālistiem. Velomaršruta kopējais garums ir 169 km un tā atklāšanas pasākums tiek plānots 2016. gada 21. maijā.

169 km garais velomaršruts ved pa Ziemeļlatgales reģionu un ceļotājus pārsteidz ar savu viesmīlību, sirsnību un nebeidzami skaisto Latgales dabu. Katrai vietai Latgalē ir sava vēsture un īpaša aura - vai tā būtu baznīca, muiža vai viensēta. Posmā no Viļakas līdz Kārsavai maršruts ved tuvu Latvijas - Krievijas robežai, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas Savienības ārējā austrumu robeža. Šajā brauciena posmā velobraucējiem līdzi ir jābūt personu apliecinošiem dokumentiem. Velomaršruta "Rypoj vasals!" kartē ir apkopotas Ziemeļlatgales apskates vietas, kā arī naktsmītnes, atpūtas vietas, velo nomas punkti un veloservisi, lai atvieglotu pārvietošanos un plānošanu ceļot gribētājiem.

Aizvadītajā gadā Kārsavas, Baltinavas, Rugāju, Balvu un Viļakas pašvaldības noslēdza sadarbības līgumu par kopēju un mērķtiecīgu darbību, lai veicinātu tūrisma attīstību Ziemeļlatgalē. Lauku tūrisma un velo tūrisma attīstība Ziemeļlatgales teritorijās tika izvirzīts kā prioritārs uzdevums tūrisma izaugsmei un ilgtspējai. Ziemeļlatgales tūrisma speciālisti sadarbībā ar SIA "Sports S" vadītāju Santu Paegli izstrādāja pirmo Latvijā apļveida maršrutu marķētu abos virzienos, kas iet cauri visiem pieciem novadiem. Marķēšana dabā tiek plānota pavasara sākumā, lai uz tūrisma sezonas sākumu Ziemeļlatgales var uzņemt pirmos velo tūristus. Paralēli tiek turpināts darbs pie vietējās nozīmes maršrutu izstrādes lai ceļotāji varētu iepazīt vairāk arī katru Ziemeļlatgales novadu atsevišķi.

Īpaši būvētu veloceliņu tikpat kā nav, tāpēc riteņbraucējs kā satiksmes dalībnieks brauc pa ceļiem. Velomaršruts lielākoties ved pa asfaltētiem ceļiem, bet ir jāsadzīvo arī ar putekļiem uz grants seguma. Braucot pa maršrutu, iespējams izbaudīt skaistos lauku skatus, kur debesis saplūst kopā ar labības druvām, izbaudīt mežu sniegto ēnu karstajās vasaras dienās, kā arī vietējo tradīciju klātesamību. Optimālā velosezona maršrutam ilgst no maija līdz septembrim.

Ziemeļlatgales velomaršrtuts "Rypoj vasals!" tiks prezentēts 2016. gada 5. februārī starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour 2016", kas ikgadu  notiek Rīgā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā.

Savukārt velo kartes elektroniskā formātā tuvākajā laikā būs iespējams lejupielādēt Ziemeļlatgales tūrisma lapās: visit.karsava.lv; turisms.balvi.lv; www.vilaka.lv; www.baltinava.lv; www.rugaji.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nelatgaliete 01/27/2016 14:35 Viss lieliski, taču Latgales viesmīlību krietni grauj savā vaļā skrienošie lauku sētu suņi, kuri riteņbraucējus neieredz, uzklūp un sakož. Tāpēc, pirms doties Latgalē, ļoti iesaku nodrošināties ar kaut ko, kas suņus atbaidītu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46194696sec.