Iesaisties dabas aizsardzības brīvdienās jeb talkās

Pateicoties Nordplus atbalstam, Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Igaunijas un Somijas kolēģiem attīsta jaunu praktisku neformālas izglītības programmu Latvijā -  Dabas aizsardzības brīvdienas jeb talkas.  Dabas aizsardzību talku mērķis ir nodrošināt cilvēkiem iespēju brīvajā laikā strādāt dabas aizsardzības labā un neformālā vidē mācīties vairāk par dabā notiekošajiem procesiem, kā arī veicināt brīvprātīgā darba attīstību Latvijā.

Šobrīd Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, mācoties no igauņu un somu kolēģu ilggadējās pieredzes, gatavo dabas aizsardzību brīvdienu nacionālo stratēģiju, kā arī veido blogu par projekta norisi. Dabas aizsardzības brīvdienas plašākai sabiedrībai tiks piedāvātas no 2017.gada, taču jau sākot ar šī gada vasaru uzņēmumiem sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu ir iespēja organizēt dabas aizsardzības talkas saviem darbiniekiem.

Aizsardzības brīvdienu kustības mērķis ir paplašināt Latvijā vispārpieņemto priekšstatu par talkas būtību, kā arī veidot alternatīvu brīvā laika pavadīšanas iespēju – aktīva atpūta dabā, darot nozīmīgus darbus, satiekot domubiedrus un atklājot skaistas dabas teritorijas tepat Latvijā. Dabas aizsardzības talku mērķis ir nevis likvidēt cilvēka darbības radītās sekas, bet brīvprātīgi veikt darbus, kas nepieciešami, lai veiksmīgi uzturētu dabas aizsargājamās teritorijas un atbalstītu dabas procesus, kas tajās risinās.  Tāpat dabas aizsardzības brīvdienas neformāli izglīto jautājumos par dabas procesiem un veicina atbildīgu, videi draudzīgu dzīvesveidu.

Dabas aizsardzības brīvdienas un talkas Igaunijā un Somijā pastāv jau daudzus gadus un ir populāra kustība, kas vieno dažādu sociālo grupu un vecuma cilvēkus – katra talka visbiežāk risinās pāris dienas un ir kā mazs ceļojums, kas sevī ietver darbu dabā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46355295sec.