Iepazīsties ar ideju «Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu»

No 2016. gada 5. līdz 7.februārim Gaujas Nacionālā parka (turpmāk tekstā Gaujas NP) tūrisma klasteris piedalīsies starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour", kuras ietvaros tiks prezentēta akcija "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu".

Turpinot attīstīt "Enter Gauja" jeb Gaujas NP kā vienotu tūrisma galamērķi,  deviņu novadu pašvaldības kopā ar 50 uzņēmējiem ir izveidojušas akciju "Sakrāj savu piedzīvojumu stāstu". Akcijas laikā ceļotāji, apmeklējot 60 tūrisma objektus un izmantojot to pakalpojumus, iegūs šī objekta unikālo kreļļu elementu. Šos elementus, pievienojot akcijas ķēdītei ar "Enter Gauja" simbolu, izveidojas unikāls suvenīrs - stāstu krelles, kas kļūs par neiztrūkstošu ceļojuma un piedzīvojumu atgādinājumu.

Akcija sāksies 2016. gada 1.maijā un ilgs līdz 1.septembrim, vai kamēr kreļļu elementi būs pieejami uzņēmumos. Tūrisma izstādes laikā tās apmeklētāji varēs saņemt akcijas bukletu, iepazīties ar uzņēmumu piedāvājumu un sākt plānot ceļojumu.

Tūrisma izstādē ceļotāji varēs iepazīties arī ar citiem informatīvajiem materiāliem - 30 dabas tūrisma maršrutiem, gastronomisko ceļvedi, ceļojumu stāsta grāmatu bērniem "Susuriņa piedzīvojumi Gaujas Nacionālajā parkā" un uzzināt visu par daudzveidīgajām atpūtas iespējām Latvijas lielākajā un vecākajā nacionālajā parkā.

Tāpat klasterī darbojošās deviņas pašvaldības -  Amatas, Cēsu, Inčukalna, Kocēnu, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Siguldas un Valmieras – ir izveidojušas krāšņu un apjomīgu tūrisma bukletu latviešu un angļu valodā, kas aptver visu reģionu. Tajā ikviens ceļotājs atradīs sev tīkamas nodarbes – aktīvu atpūtu pie dabas vai pilsētās, maršrutus laivu vai velo braucieniem, pārgājienu idejas, vietas, kur gardi paēst vai palutināt sevi ar SPA rituālu. Bukletā ievietoti nozīmīgākie vēstures un kultūras objekti, informācija par slēpošanas trasēm, radošajām darbnīcām un pasākumu kalendārs.

"Enter Gauja"  apvieno stāstiem un noslēpumiem bagāto reģionu pašā Latvijas sirdī. Kopš neatminamiem laikiem tas bijis leģendāru dabas un cilvēku notikumu epicentrs. Vēstures elpu un dabas pirmatnīgumu šeit caurauž dzīva kultūras vide un daudzveidīgās aktīvās atpūtas iespējas. Informācija par "Enter Gauja" tūrisma piedāvājumiem iespējams atrast vietnē www.entergauja.com.

Gaujas NP tūrisma zīmols tapis sadarbojoties tūrisma uzņēmējiem, deviņām pašvaldībām, Dabas aizsardzības pārvaldei un Vidzemes augstskolai, lai paaugstinātu konkurētspēju starptautiskā tirgū, palielinātu apmeklētāju uzturēšanās laiku, kā arī nodrošinātu ilgtspējīgu reģiona attīstību vienotā tūrisma galamērķī – Gaujas NP.

Jau iepriekš ziņots, ka 2013.gada sākumā tika atklāts jaunais tūrisma zīmols "Enter Gauja", kas tapis LIAA atbalstītā projekta „Gaujas NP tūrisma klastera attīstība" ietvaros, kuru līdzfinansē tūrisma uzņēmēji un atbalsta parka teritorijā esošās pašvaldības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58025384sec.