Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 12.02.2016 - 14.02.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


12.
februāris

PIEKTDIENA

 
RĪGA
12.02.2016
FESTIVĀLA «VĪNES KLASIKA» ATKLĀŠANĀ SKANĒS MOCARTA MŪZIKA
Festivāla "Vīnes klasika" atklāšanas koncertā 2016. gada 12. februārī Lielajā ģildē skanēs ģeniālā austriešu komponista Volfganga Amadeja Mocarta sakrālās motetes un operu fragmenti, kas valdzina gan ar vienkāršību un melodiskumu, gan ņirbošu virtuozitāti un bezgalīgi plašām frāzēm. Koncertā dzirdēsim solisti Elīnu Šimku, Rīgas Doma zēnu kori un Sinfonietta Rīga Mārtiņa Klišāna vadībā.
Koncerta programmā ārijas no operām - "Figaro kāzas", "Dons Žuans", "Tā dara visas", "Burvju flauta" un "Karalis - gans", kā arī slavenās motetes  Exsultate, jubilate; Regina Coeli u.c.


JŪRMALA
līdz 28.02.2016
APSKATĀMA MĀKSLINIECES DITAS LŪSES PERSONĀLIZSTĀDES «GAIŠĀ MATĒRIJA»
Gleznotājas Ditas Lūses personālizstāde "Gaišā matērija" ir stāsts par gaismu un ēnu, telpu un ornamentu, par dabas radītu formu krāšņumu un kultūras mantojumu, par fragmentu un formas pilnību. Ekspozīcijā tiks rādīti pavisam jauni 2015. gadā tapuši darbi, kā arī Latvijā vēl neeksponētas gleznas no mākslinieces personālizstādes Ņujorkā, mākslas galerijā "Artifact", pagājušā gada aprīlī.

 
SĒLIJA
12. - 14.02.2016
NOTIKS VĒRIENĪGAS PIEDZĪVOJUMA SACENSĪBAS AR NAKŠŅOŠANU ĀRĀ
Aktīvās atpūtas uzņēmums Gandrs jau otro gadu pēc kārtas aicina uz īpašām piedzīvojumu sacensībām, kas norisināsies 3 dienas un 2 naktis no 2016. gada 12. līdz 14. februārim vienā no nepieradinātākajām Latvijas teritorijām – Sēlijā, lai sajustu dabas spēku mīlestības svētkos.
Šīs nebūs ātruma sacensības, šis būs gājiens pēc dabas varenuma. Ziemas ekspedīcijas uzvarētāju titulu un vērtīgas balvas iegūs izturīgākie, saliedētākie un dabu izprotošākie dalībnieki.
 

  
JĒKABPILS
līdz 14.02.2016
JĒKABPILĪ NOTIEK PASAULES REKORDA UZSTĀDĪŠANA GAISA BALONU FESTIVĀLĀ «LOVE CUP 2016»
Neparastās kāzas un Pasaules Ginesa rekorda uzstādīšana notiks mīlestības tēmai veltītā un Latvijā nebijušā ziemas gaisa balonu festivālā "Love Cup 2016", kas laikā no 2016. gada 11. līdz 14.februārim risināsies Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcēs 30 vadošos balonu pilotus no tuvākām un tālākām zemēm. Bet festivāla kulminācija notiks 14.februārī -  Sv.Valentīna dienā,  kad laulājoties lidojuma laikā Latvijā tiks uzstādīts pasaules Ginesa rekordu – vislielākais vienlaikus lidojumā Gaisa balonā salaulāto pāru skaits!
 
 
DAUGAVPILS
līdz 10.04.2016
DAUGAVPILS MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ SKATĀMAS TRĪS JAUNAS IZSTĀDES
No 2016. gada 5. februāra līdz 10. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāmas trīs jaunas izstādes – Jāņa Murovska izstāde NEIZPROTAMĀ ATTĀLUMA SAJŪTA, UPB mākslas kolekcijas izstāde CETURKSNIS un Irīnas Ošlejas izstāde KLERKOPOLĒ? 
Jaunā izstāžu sezona piedāvās apmeklētājiem apskatīt daudzveidīgos mēdijos rādītos māksla darbus, ko radījuši pazīstami Latviešu mākslinieki.
  
 
13.
februāris

SESTDIENA


LIEPĀJA
13.02.2016
LIEPĀJĀ PLAŠI ATZĪMĒS STINŠU SVĒTKUS
Jau otro gadu pēc kārtas liepājniekus un pilsētas viesus sagaida viens no ziemas interesantākajiem pasākumiem ģimenēm un bērniem – "Stinšu svētki Liepājā", kas 2016. gada 13. februārī no plkst. 11.00 līdz 17.00 norisināsies pie Tirdzniecības kanāla, Vecajā ostmalā. Papildus svētkiem notiks arī stinšu zemledus makšķerēšanas sacensības. Lai paplašinātu svētku piedāvājumu un padarītu to vēl daudzveidīgāku, Liepājas restorāni un kafejnīcas savās ēdienkartēs sniegs īpašo piedāvājumu – dažādus zivju ēdienus.


RĪGA
13.02.2016
UZZINI JAUNĀKĀS TENDENCES KĀZU MODES PASAULĒ IZSTĀDĒ WEDEXPO
2016. gada 13.februārī viesnīcā Mercure Riga centre notiks kāzu tematikai veltīta izstāde WedExpo 2016. Izstādē piedalīsies ap 60 dalībnieku, un plānots, ka šogad izstādi apmeklēs vairāk nekā 1200 apmeklētāju. Izstāde WedExpo 2016 ir romantiskākā un skaistākā izstāde, kas apvieno iemīlējušos pārus, kas jau tuvākajā laikā plāno precēties.


MAZSALACA
13.02.2016
PIEDALIES PĒTNIECISKĀ PĀRGĀJIENĀ AR PURVA KURPĒM KĀJĀS
2016. gada 13.februārī plkst.11:00 biedrība "Jauniešu vētra" sadarbībā ar "Purvu bridējiem" īsteno dabas izziņas gājienu ar purva kurpēm Saklauru purvā Mazsalacas novadā. Purvs ir maģiska vieta, asociācijas ir dažādas – noslēpumains, bīstams, "uzmanies, kur liec kāju". Kopīgi iepazīsim purva šarmu! "Purvu bridēji" pastāstīs, kas jāņem vērā esot purvā, kas purvs tāds ir! Purvs ziemā pārsteidz un iepriecina ar savu brīnumskaisto sniegoto ainavu, plašo skatu, un esot gana klusiem iespējams iepazīties ar "vietējiem iedzīvotājiem", kam purvs ir mājvieta.






LUDZA
13.02.2016
LUDZĀ NOTIKS BRANGA TIRGOŠANĀS METEŅDIENAS TIRGŪ
2016. gada 13. februārī, plkst. 9.00 Ludzas  Amatnieku centrā, Tālavijas ielā 27 a, ikviens interesents tiek aicināts uz Meteņdienas tirgu.
Katrs varēs atrast kārdinošus vietējā novada meistaru darbus, cienāties ar daudz un dažādiem našķiem un labumiem, ko sarūpējusi vietējie saimnieki.


RĪGA
13.02.2016
NORISINĀSIES IZGLĪTOJOŠA NODARBĪBA BĒRNIEM «STĀSTI PAR BRUŅINIEKIEM»
2016. gada 13. februārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā izglītojoša nodarbība bērniem "Stāsti par bruņiniekiem". Nodarbība notiks LNVM ekspozīcijas un izstāžu zālēs Brīvības bulvārī 32, Rīgā. Sākums plkst. 12.00. Pasākumu aicināti apmeklēt 4 – 10 gadus veci bērni kopā ar ģimenes locekļiem. Jaunie vēstures interesenti varēs izzināt viduslaiku bruņinieku dzīvesveidu, uzzināt daudz interesantu detaļu par bruņām un ieročiem un to pielietošanu dažādās situācijās. Muzejpedagoģe Santa Cerbule stāstījumu papildinās ar muzeja krājuma priekšmetu un atdarinājumu demonstrēšanu. Bērni paši varēs novērtēt, cik spēcīgam vajadzēja būt viduslaiku bruņiniekam, lai spētu noturēt rokās ieročus un nēsāt bruņas. Jauniegūtās zināšanas varēs pielietot, aizpildot darba lapas ar āķīgiem jautājumiem.


 
OGRE
ZILAJOS KALNOS IZBAUDĪS PAGĀTNI PASĀKUMĀ «SENO LAIKU PRIEKI DABĀ»
2016. gada 13. februārī plkst. 13:00-16:00 Zilajos kalnos būs iespēja pagriezt laiku nedaudz atpakaļ un iejusties seno laiku gaisotnē. Pie Dubkalnu ūdenskrātuves stāvkrasta lielus un mazus gaidīs dažādas atrakcijas, rotaļas un stafetes, varēs izvizināties sniega suņu pajūgā un baudīt senās mūzikas skaņas. Mežmalā būs ierīkota neliela izstāde "Sports toreiz un tagad…". 14:00 ar nelielu stāstījumu uzstāsies aukstummīlis Māris Žunda, kurš uzstādijis rekordu, pavadot 11 minūtes āliņģī. Māris pastāstīs, kā iemīlēt aukstumu un kā iespējams peldēties cauru gadu gan lieliem, gan maziem. Tiks izpildīti arī praktiski vingrinājumi.

VIĻĀNI
VIĻĀNOS NORISINĀSIES XIV ZIŅĢĒTĀJU UN STĀSTNIEKU VAKARA PRIEKI
2016. gada 13. februārī plkst. 15:00 Viļānu kultūras namā (Kultūras laukumā 2, Viļānos) notiks XIV Ziņģētāju un stāstnieku vakars, aicinot dalībniekus un skatītājus vienoties kopīgās ziņģēs un stāstos par tēmu "Katram prieki krājas…". Ziņģētāju un stāstnieku vakara tradīcija turpinās jau 14. gadus pēc kārtas, kad februāra otrajā sestdienā gandrīz 200 dalībnieki no dažādām Latvijas vietām pulcējas kopā un izdzied no paaudzes paaudzē mantotas vismaz 50 gadus vecas. Nu jau vairākus gadus dalībnieki meklē un atrod ziņģes un stāstus, atbilstoši gada izvēlētajai tēmai. Šī gada tematika ir "Katram prieki krājas…", kas sola lustīgu vakaru un jestrus dančus līdz pirmajiem gaiļiem.



14.
februāris

SVĒTDIENA

UNGUMUIŽA
14.02.2016
UNGURMUIŽU VALENTĪNDIENĀ PILDĪS ROMANTISKA GAISOTNE
Viena no Latvijas izcilākajām dziedātājām – Jolanta Gulbe Paškeviča aicina apmeklētājus uz Valentīndienas koncertu Ungurmuižā. Programmā skanēs Fado – Portugāles tradicionālā mūzika, kas ietver sevī gan smeldzīgas, dramatiskas, gan arī gaišas, sadzīviskāka rakstura melodijas. Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt muzikālu ceļojumu līdz Portugālei džeza manierē.
Apzīmējums Fado - tulkojumā no portugāļu valodas nozīmē “liktenis”. Šī mūzika nāk no tautas, no pilsētām, no kvartāliem, no cilvēkiem ar savām emocijām, sāpēm un likteņstāstiem. Fado, tāpat kā blūzs, ir cēlies no vienkāršās tautas un kļuvis populārs visā pasaulē.


VENTSPILS
ATVADOTIES NO ZIEMAS, HASKIJI IEVILKS METEŅUS
Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, Ventspilī, Riņķa ielā 2, 2016. gada 14. februārī plkst. 13:00 – 15:00 jau otro reizi notiks pasākums "Haskiji ievelk Meteņus", tādā veidā svinot garās atvadas no ziemas, kas iesākas ar Meteņiem un beidzas Pelnu dienā. Latviešu tautas tradicionālajās darbībās šajos svētkos tiek minēta ciemošanās pēc iespējas tālākos ciemos, jo tad raža augot labāka, vēl vajagot pieēsties līdz ausīm, jo drīz vien sāksies Lielais gavēnis. Kā parasti, svētkus kuplinās latviskā kopa "Nārbuļi" no Kuldīgas Alīdas Štromanes vadībā, būs rotaļas, dziedāšana, danči. Pasākuma vadītāja Ieva Grēgere apmeklētājus izklaidēs un sasildīs ar dažādām sirsnīgām aktivitātēm, viktorīnām, mīklām un konkursiem. Smiltiņu ģimene priecēs apmeklētājus ar gardu Meteņdienas putru. Būs arī neliels tirdziņš. Tāpat kā pērn, muzejā viesosies "Haskiju parks" no Zirām. Sniega suņus drīkstēs mīļot un fotografēt un piemērotos laika apstākļos (ja būs sniegs), apmeklētāji varēs izbraukt haskiju pajūgā.

 
RĪGA
VALENTĪNDIENĀ IZBAUDI LIELISKO MUZIKĀLO TRIO - KASPARU ZEMĪTI, AIVARU HERMANI UN MĀRCI AUZIŅU
2016. gada 14. februārī plkst. 17.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē ar īpašu mīlestības svētku programmu uzstāsies akustisko ģitāru trio "AG 3'o". Latvijas izcilākie dažādu paaudžu ģitāristi - Kaspars Zemītis, Aivars Hermanis un Mārcis Auziņš, iedvesmojoties no pasaules slaveno ģitāras virtuozu Al Di Meola, John McLaughlin and Paco De Lucia kopmuzicēšanas, 2011. gadā apvienojās akustiskās ģitāras trio, kam dots nosaukums "AG 3'o".


GULBENE
BAUDI ROMANTIKU GULBENĒ - MĪLESTĪBAS SIMBOLA GULBJA PILSĒTĀ
Gulbenes simbols ir gulbis – kā zināms, gulbis simboliski vēsta par skaistu un sirsnīgu mīlestību mūža garumā. Tādēļ Valentīndienu aicina atzīmēt Gulbenes novadā!

VALMIERA
VALMIERAS PILSĒTĀ ATRODAMI DAUDZI ROMANTISKI PASĀKUMI VALENTĪNA DIENĀ
Mīlestības svētki Valentīndiena sasniedzama pāris dienu attālumā. Izveidots romantisko vietu saraksts ar iespēju baudīt neaizmirstamus brīžus divatā Valmieras pilsētā un tās apkaimē.


JELGAVA
līdz 16.03.2016
APSKATĀMA MĀRA GRĪNBERGA BILŽU IZSTĀDE «PARĪZIEŠI 2015»
No 2016. gada 5.februāra līdz 16.martam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī būs skatāma Māra Grīnberga bilžu izstāde "Parīzieši 2015". Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku 2016. gada 5.februārī, pl.18:00.


JŪRMALA
APSKATĀMA KOŠA TEKSTILA DIZAINA IZSTĀDE «DĀRZS»
Mākslinieku namā, Bulduros Muižas ielā 6 ir apskatāma dizaineres Baibas Rulles tekstila dizaina izstāde "DĀRZS". Izstādē vienkopus būs apskatāmas dizaineres pēdējos divos gados veidotās kolekcijas. Kolekcija "WHITE" un kolekcija "GARDEN". Izstādes atklāšana un tikšanās ar Baibu Rulli notiks 2016. gada 6. februārī plkst. 14.00
Par savām kolekcijā dizainere stāsta šādi: "Lina aizkaru kolekcija "WHITE" ir tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas, etnogrāfijas un saulainiem vasaras vakariem. Aizkaru dizains-gofrējums, veidots, ietvaicējot lina audumā noteiktas formas rakstu, kas interjerā ienes jaunus skulpturālus un grafiskus akcentus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48692703sec.