Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 19.02.2016 - 21.02.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


19.
februāris

PIEKTDIENA

 
VALMIERA
19.02.2016
AR STĀSTU PAR GAUJAS TĒRAUDA KRONI ATZĪMĒS GIDU DIENU
2016. gada 19.februārī, atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Valmierā notiks ekskursija "Gaujas tērauda kronis – Dzelzītis", ko vadīs Vidzemes Augstskolas docents, aizrautīgs ceļotājs un tūrisma lietpratējs Andris Klepers. Ekskursija sāksies plkst. 13.00 Jāņparkā, iepretim vēsturiskajai Jāņparka stacijas ēkai.


RĪGA
19.02.2016
FESTIVĀLĀ «VĪNES KLASIKA» PIANISTS JURIS ŽVIKOVS ATKLĀS BĒTHOVENA MŪZIKU
VSIA "Latvijas koncertu" organizētajā festivālā "Vīnes klasika" ekscentriskais un aizrautīgais pianists Juris Žvikovs, kas nominēts Lielajai mūzikas balvai 2015 kategorijā "Par izcilu interpretāciju", 2016. gada 19. februārī Spīķeru koncertzālē aicina interesentus tuvāk ielūkoties Vīnes dižgara Ludviga van Bēthovena un citu komponistu skaņu observatorijās. Solokoncertā Žvikovs atklās pianista domāšanas veidu, daloties tehniskajos novērojumos par 19., 20. un 21. gadsimta klaviermūzikas eklektisko dabu.

 
RĪGA
19. - 20.02.2016
PIKANTAS IZKLAIDES SAGAIDA IKVIENU «EROTA» APMEKLĒTĀJU
Jau 2016. gada 19. un 20. februārī divas seksīgas ungāru draiskules Szilvi un Brigi festivāla "Erots 2016" apmeklētājiem sniegs Latvijas mērogā vēl nebijušu erotisku piedzīvojumu – pikantus kailās jogas priekšnesumus. Festivāla rīkotāji sola, ka pēc šī šova iekarsušas būs ne vien abas draiskules, bet visa publika!
lielākais erotikas festivāls Baltijā "Erots 2016" notiks 19. un 20. februārī Ķīpsalas hallē. Tajā līdzās ungāru daiļavām divas dienas un naktis uz skatuves kāps mākslinieki no Baltkrievijas, Portugāles, Spānijas un Latvijas. Neizpaliks arī plašs mīlas preču klāsts, enerģiskas dejas klubu deju konkursā, nesteidzīga atpūta lounge zonā un trakulīgas izklaides. Ieeja festivālā no 18 gadu vecuma!
 

  
RĪGA
līdz 28.02.2016
IZBAUDI TROPU MĒNESI RĪGAS ZOODĀRZĀ
Kad sals kniebj degunā un rokas dziļāk tinās siltā mētelī, tad tā vien gribas doties uz vietām, kur ir krietni siltāks – uz tropiem!
Tādēļ februārī zoodārzā norisinās Tropu mēnesis. Šī gada temats – mitrāji. Kur tie atrodas, kāda ir to nozīme, kas tajos dzīvo? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildes meklēsim dažādās spēlēs, uzdevumos un sarunās. Darba dienās paredzētas nodarbības skolēnu grupām, bet sestdienās un svētdienās plkst.12:00-16:00 ikviens apmeklētājs aicināts ne tikai sasildīties Tropu mājā, bet arī plašāk iepazīt šo daudzveidīgo dabas ainavu un tās iemītniekus.
 
 
GULBENE
līdz 27.02.2016
GULBENĒ APSKATĀMA IZSTĀDE PAR LATVIJĀ VĒSTURISKI NOZĪMĪGIEM FAKTIEM
Gulbenes novada PA "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina apmeklēt - Latvijas Okupācijas muzeja izstādi "Pretējās pusēs: Latvijas karavīri Otrajā pasaules karā!" Izstāde skatāma Gulbenes muzejā, no 2016. gada 16. līdz 27. februārim.
Izstādi sagatavojusi Latvijas Okupācijas muzeja Izglītības nodaļa un tā paredzēta visiem interesentiem!
  
 
20.
februāris

SESTDIENA


ZIEMEĻLATGALE
20.02.2016
ZIEMEĻLATGALĒ NORISINĀSIES VĒL NEBIJIS PASĀKUMS
2016. gada 20. februārī norisināsies vēl nebijis pasākums "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē", kura ietvaros, visas dienas garumā, Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novados notiks ziemīgas aktivitātes.
Balvu novadā bišu saimniecībā "Silaunieki" varēs gatavot vaska sveces smaržīgiem un gaišiem vakariem, zirgu sētā "Kapulejas" varēs izvizināties uz nebēdu, gan zirga mugurā, gan kamanās. Savukārt Briežuciema seno amatu meistari izvedīs jūs Meteņiem un ziemai raksturīgās dejās un rotaļās, kas aizraus gan lielus, gan mazus un uzcienās ar svaigi ceptu maizi un gardu zāļu tēju, kamēr citi apgūs iemaņas aušanas arodā. Balvu muzeja durvis būs atvērtas visiem apmeklētājiem, lai stāstītu par Ziemeļlatgales tradīcijām, kultūrvēsturi, senajiem amatiem un kultūrvidi, kā arī izmēģinātu digitālās ekspozīcijas.


GULBENE
20.02.2016
APMEKLĒ METEŅU PASĀKUMU «DOMU SPĒKS»
2016.  gada 20. februārī no plkst. 12:00 līdz 20:00 ikviens tiek mīļi aicināts uz Gulbenes novada Druvienu! Brīdis, kad tiek atzīmēts pavasara sākums. Metu/domu mešana. Ciemošanās. Snovošana.
Šis ir plānošanas laiks, kad spēcīgs domas un tāli meti liek pamatu jaunam saimnieciskam ciklam.


MADONA
20.02.2016
KĀP UZ SLĒPĒM TAUTAS SLĒPOJUMĀ «MADONA»
Laikā, kad Madona dzīvo 90 gadu jubilejas zīmē, spītējot pavasarīgajiem laika apstākļiem, 2016. gada 20. februārī, Smecera sila sporta sporta bāzes distanču slēpošanas trase ir gatava uzņemt visus slēpošanas sporta cienītājus. Biedrība "SportLat" sadarbībā ar pilsētas pašvaldību aicina uz tradicionālo tautas slēpojumu "Madona".






RĪGA
20.02.2016
LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS AICINA UZ TIKŠANOS AR MUZEJA ARHEOLOGIEM
016. gada 20. februārī plkst. 12.00 LNVM apmeklētāji aicināti tikties ar izstādes "Ceļā uz latviešu tautu" veidotājiem – LNVM Arheoloģijas departamenta speciālistiem Vitoldu Muižnieku, Baibu Vasku, Baibu Ddumpi, Iritu Žeieri.
Kopš 2015. gada oktobra beigām LNVM telpās Brīvības bulvārī 32, ir apskatāma izstāde "Ceļā uz latviešu tautu". Tā veltīta latviešu tautas veidošanās vēsturei, kas aptver laika posmu no 13. līdz 19. gs. Izstāde ir turpinājums LNVM aizsāktajam ciklam "Latviešu saknes", kura ietvaros jau ir notikuši vairāki pasākumi veltīti Latvijas sentautu (kuršu, zemgaļu, lībiešu, latgaļu un sēļu) vēsturei. 


TURAIDA
20.02.2016
PAVADI METEŅUS KOPĀ AR MASKOTIEM ČIGĀNIEM, IZDZĪVOJOT SENĀS TRADĪCIJAS
Lai gan ziema šogad it kā jau kaut kur ir pazudusi, nākošā nedēļā sola, ka aukstums atkal atgriezīsies un būs iemesls pulcēties gadskārtu ieražu svētkos – Meteņos, lai kopā atvadītos no ziemas, izdzīvojot senās tradīcijas. Turaidas muzejrezervātā visi kopā ar ģimenēm aicināti Meteņus svinēt 2016. gada 20. februārī plkst. 14.30 kopā ar Siguldas folkloras kopu "Senleja".


 
RĪGA
PIEDALIES INTERESANTĀ MĀKSLAS CEĻOJUMĀ PA BOHĒMAS PĒDĀM RĪGAS IELĀS
2016. gada 20. februārī, četri Rīgas muzeji – Jāņa Akuratera muzejs, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, Andreja Upīša memoriālais muzejs, Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis-muzejs – aicina doties interaktīvā pastaigā pa pilsētu "Aleksandrs un Aleksandra, Jānis, Andrejs un Romans bohēmas gaitās...", kuras laikā būs iespēja iepazīt Rīgas senos krodziņus, memoriālos muzejus un stāstus par dzejniekiem, rakstniekiem un māksliniekiem. Akcijas sākums plkst. 12.00.

LIEPĀJA
LIEPĀJAS KAFEJNĪCAS UN RESTORĀNI AICINA NOBAUDĪT ĪPAŠU ZIVJU ĒDIENUS
Līdz 2016. gada 21. februārim Liepājas kafejnīcas un restorāni par godu Stinšu svētkiem, piedāvā īpašu zivju ēdienkarti, kuru aicināts nobaudīt ikviens liepājnieks un pilsētas viesis.Liepājā, kā piejūras pilsētā, nozīmīgu lomu ieņem zvejniecība un makšķerēšana. Uzsverot šo piejūras pilsētas identitāti, Liepājas restorāni un kafejnīcas piedāvā daudzveidīgu, lielākoties tuvējā apkārtnē audzētu un zvejotu, zivju ēdienkarti.



21.
februāris

SVĒTDIENA

RĪGA
21.02.2016
BRĪVDABAS MUZEJĀ METEŅOS DZĪS PROM ZIEMU
Meteņi ir svētki, kad senie latvieši svinēja ziemas aiziešanu un sāka gatavoties pavasara atnākšanai. Meteņos pēdējo reizi ziemā notika masku gājieni, kad dziedot, dancojot un labu vēlot, ļaudis devās tālos ciemos viens pie otra, vizinājās no kalna un notika varena lielīšanās, lai jaunajā gadā padotos laba raža.
Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz tradicionālo Meteņu svinībām 2016. gada 21. februārī no plkst. 12:00 līdz 16:00. Meteņos ārā vēl ir auksts un zemi klāj sniegs, bet gaisā jau jūtams pavasaris. Tas ir pagrieziena punkts dabā un zemnieka darba ikdienā.


LIEPĀJA
LIEPĀJAS KONCERTZĀLĒ «LIELAIS DZINTARS» NOTIKS ATVĒRTO DURVJU DIENA
Jau kopš pirmo koncertu un korporatīvo pasākumu norises liepājnieku un pilsētas viesu interese apmeklēt koncertzāli "Lielais dzintars" ir bijusi ļoti liela. Interesentiem, kuri vēl nav paguvuši apmeklēt koncertzāli vai to iepazinuši tikai daļēji, unikāla iespēja ielūkoties koncertzāles "aizskatuvē" būs svētdien, 2016. gada 21.februārī.
Atvērto durvju dienā liepājniekiem un pilsētas viesiem bez maksas būs iespēja iepazīties ar jaunatklāto koncertzāli gidu pavadībā. Ekskursijas pa "Lielā dzintara" koncertzālēm un citām publiskajām telpām šajā dienā notiks līdz 40 cilvēku lielās grupās. Katras ekskursijas sākums – apaļā stundā. Pirmās ekskursijas sākums pulksten 10, pēdējās ekskursijas sākums pulksten 19. Ekskursijas laikā tās dalībnieki tiks iepazīstināti ar interesantiem faktiem par jaunceltni, tās tapšanas gaitu un plašajām tehniskajām iespējām.

 
RĪGA
IZGARŠO VĒLĀS PANKŪKU BROKASTIS KOPĀ AR IZSTĀDES MĀKSLINIEKIEM
2016. gada  21. februārī, plkst. 12:00 izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" notiks Vēlās pankūku brokastis ar izstādes "Apceres apstākļi" autoriem – Annu Ceipi, Katrīnu Čemmi, Māru Drozdovu, Līgu Spundi un Reini Semēvicu.
"Vēlās brokastis" tiek rīkotas ar mērķi aicināt apmeklētājus neformālā gaisotnē iepazīties ar izstādi, ar tās veidotājiem izvērst diskusiju par tajā apskatāmo. Mākslinieki atklās darbu tapšanas procesu, aktualizējot jautājumus, kas skar gan kopējās izstādes tēmas izvēli, gan ideju materializēšanos. Tāpat tiks izmantota iespēja apspriest kopējo šā brīža Latvijas laikmetīgās mākslas ainu un to, ko īsti nozīmē būt jaunam māksliniekam un uzsākt savas radošās gaitas. Brokastu sarunu vadīs izstādes kuratore Elīna Sproģe.


RĪGA
ATVER RĪGAS GADSIMTU DĀRGUMU LĀDI
2016. gada 21. februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina bērnus un, jau pieaugušo statusā esošos, ļaudis apmeklēt Ģimenes dienas "Rīgas gadsimtu dārgumu lādi atverot" aktivitātes, kas būs veltītas muzeja 243. gadskārtai. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai senākais muzejs Baltijā, bet arī viens no vecākajiem publiski pieejamajiem muzejiem Eiropā.

TALSI
APSKATĀMA SPILGTA PERSONĀLIZSTĀDE «DIMENSIJAS»
Talsu novada muzeja Izstāžu zālē atklāta Kurzemes mākslinieka Paula Spridzāna personālizstāde "Dimensijas". Šī izstāde, kura tapusi, sagaidot nozīmīgu mākslinieka dzīves jubileju pagājušā gada nogalē, ir bijusi eksponēta arī Liepājas un Ventspils muzejos.

JELGAVA
līdz 16.03.2016
APSKATĀMA MĀRA GRĪNBERGA BILŽU IZSTĀDE «PARĪZIEŠI 2015»
No 2016. gada 5.februāra līdz 16.martam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī būs skatāma Māra Grīnberga bilžu izstāde "Parīzieši 2015". Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku 2016. gada 5.februārī, pl.18:00.


DAUGAVPILS
DAUGAVPILS MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ SKATĀMAS TRĪS JAUNAS IZSTĀDES
No 2016. gada 5. februāra līdz 10. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāmas trīs jaunas izstādes – Jāņa Murovska izstāde NEIZPROTAMĀ ATTĀLUMA SAJŪTA, UPB mākslas kolekcijas izstāde CETURKSNIS un Irīnas Ošlejas izstāde KLERKOPOLĒ? 
Jaunā izstāžu sezona piedāvās apmeklētājiem apskatīt daudzveidīgos mēdijos rādītos māksla darbus, ko radījuši pazīstami Latviešu mākslinieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50285888sec.