Gaujas Nacionālajā parkā notiks Mitrājiem un Pasaules ūdens dienai veltīts pasākums

Noslēdzot mitrājiem veltīto pasākumu ciklu un aizsākot Pasaules ūdens dienas aktivitātes, sestdien, 2016.gada 27. februārī, plkst.14:00 Gaujas Nacionālajā parkā Kocēnu novadā dabas izglītības centrā "Vecupītes" notiks Mitrājiem un Pasaules ūdens dienai veltīts Dabas aizsardzības pārvaldes organizēts pasākums ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem.

Tajā varēs uzzināt par mitrājiem un to nozīmi dabā, uz speciāli sagatavotām pamatnēm no otrreiz izmantojamiem materiāliem veidot kolāžu – kādu no sešām Latvijas mitrāju teritorijām, kas iekļautas Ramsāres konvencijā un ar to  piedalīties Latvijas Dabas muzeja organizētajā plakātu – kolāžu konkursā, kā arī pētīt mazos ūdens dzīvnieciņus no tuvējām ūdenskrātuvēm.

Piedalīšanās ir bez maksas.

Lai plānotu pasākuma norisi, dalībniekus aicinām iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu: [email protected] vai zvanot uz t. 29433353 līdz piektdienai, 26.februārim.

Papildus informācija:

Pasaules Mitrāju dienas tradīcija ir iedibināta jau kopš 1997. gada 2.februāra, atzīmējot Ramsāres konvencijas parakstīšanas gadskārtu, aktualizējot jautājumus par mitrāju aizsardzību un pievēršot sabiedrības uzmanību kādam no aspektiem, kas veido mitrāju īpašo nozīmību Pasaules ekosistēmu vidū.

Ramsāres konvencija jeb Mitrāju konvencija ir vienīgais starptautiskais vides aizsardzības līgums, kas veltīts kādai konkrētai ekosistēmai. Tās mērķis ir nodrošināt visa veida mitrāju aizsardzību un saprātīgu izmantošanu. Pasaulē šai konvencijai pievienojušās 168 valstis, un Starptautiskā mitrāju diena šogad tika atzīmēta, izceļot nu jau vairāk nekā divus tūkstošus Ramsāres konvencijā iekļauto teritoriju.

Latvijā Ramsāres konvencijā ir iekļautas sešas mitrāju teritorijas – Lubāna mitrāju komplekss, Teiču un Pelēčāres purvi, Kaņiera ezers, Engures ezers, Papes mitrāju komplekss un pārrobežu Ramsāres teritorija "Ziemeļu purvi". Šo mitrāju iekļaušana Ramsāres teritoriju tīklā ir gan pievērsusi pastiprinātu pasaules uzmanību Latvijas dabas vērtībām, gan likusi uzņemties atbilstošu atbildību par šo mitrāju aizsardzību. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80489111sec.