Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 26.02.2016 - 28.02.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


26.
februāris

PIEKTDIENA

 
RĪGA
26. - 28.02.2016
APMEKLĒ IZSTĀDI «SKOLA 2016» UN IESKATIES SAGATAVOTAJĀ ŠPIKERĪ
Mācību iestādes un profesijas izvēle ir ļoti svarīgs lēmums ikvienam jaunietim. Taču ko izvēlēties – studēt to, kas tīk, bet pēc tam, iespējams, diplomu nolikt plauktā, vai arī apgūt darba tirgū pieprasītu profesiju. No 2016. gada 26. līdz 28. februārim uz šiem un citiem jautājumiem atbildes rodi izstādē "Skola 2016"!


RĪGA
26.-28.02.2016
APMEKLĒ GRĀMATMĪĻU SVĒTKUS – «LATVIJAS GRĀMATU IZSTĀDE 2016»
No 26. līdz 28. februārim Izstāžu centrā Ķīpsalā notiek grāmatmīļu svētki – "Latvijas Grāmatu izstāde 2016". Latvijas Grāmatnieku ģilde, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un izdevēji ir parūpējušies par plašu kultūras programmu un jaunāko grāmatu prezentācijām.
Izstādes apmeklētājus priecēs gan grāmatu atvēršanas svētki, gan tikšanās ar iemīļotiem rakstniekiem, gan sabiedrības rezonansi izraisījušu notikumu diskusijas. Mazie lasītāji būs gaidīti bērnu izklaides istabā "Millili", savukārt Grāmatu maiņas punkts, kā ik gadu, pulcēs tos, kuri novērtē iespēju iegūt sen kārotu grāmatu apmaiņā pret savu piedāvāto.

 
ALŪKSNE
26. - 28.02.2016
ALŪKSNIEŠI AICINA BIATLONISTUS UN SLĒPOTĀJUS UZ ZIEMAS SPORTA SVĒTKIEM
Laikā, kad citviet Latvijā gadalaiki mainās pa dienām, Alūksnē ir izveidojusies stabila sniega sega. No 2016. gada 26. līdz 28. februārim Alūksnē būs īsteni ziemas sporta svētki – novada ziemas sporta centrā "Mežinieki" notiks Latvijas čempionāta posms biatlonā un tautas slēpojums "Alūksne".
Piektdien sāksies un svētdien "Mežinieku" trasē turpināsies Latvijas čempionāta posms biatlonā, ko rīko Latvijas Biatlona federācija sadarbojoties ar Alūksnes novada pašvaldību. Gaidāms, ka te uz starta stāsies vairums Latvijas labāko biatlonistu, kā arī tiek gaidīti sportisti no kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas. Sportistiem oficiālie treniņi sāksies jau ceturtdienā, bet pirmais starts čempionātā būs piektdien pulksten 11, kad savas sacīkstes sāks paši jaunākie biatlonisti, savukārt pārējiem sportistiem sprinta sacīkstes sāksies no pulksten 12. Svētdien pulksten 10 uz starta atkal pirmie stāsies mazākie biatlonisti masu starta disciplīnā, bet pulksten 11 sāksies iedzīšanas sacensības pārējiem sportistiem. Jāpiebilst, ka mazie biatlonisti sacīkstēs vēl piedalās bez šautenēm.
 

  
RĒZEKNE
26.02.2016
ĢIMENES AR BĒRNIEM AICINA UZ MITRĀJU DIENAI VELTĪTU KOLĀŽU VEIDOŠANU
2016.gada 26. februārī, plkst. 13.00. - 15.00 Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz Pasaules Mitrāju dienai veltītu pasākumu-radošo darbnīcu Rēzeknē, kas norisināsies pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas telpās Galdnieku ielā 8 (turpat RIMI un banka "Citadele").
Pasākuma ietvaros stāstīsim par starptautiski nozīmīgiem mitrājiem, pasākuma dalībniekiem būs iespēja uz speciāli sagatavotām pamatnēm no otrreiz izmantojamiem materiāliem veidot kolāžu – kādu no sešām Latvijas mitrāju teritorijām, kas iekļautas Ramsāres konvencijā.
 
 
VENTSPILS
26.-28.02.2016
VENTSPILĪ NOTIKS VIENAS NO EIROPĀ LIELĀKAJĀM ŠORTTREKA SACENSĪBĀM
2016. gada 26. – 28.februārī Olimpiskā centra Ventspils ledus hallē notiks vienas no Eiropā lielākajām šorttreka sacensībām - "Danubia Cup" Latvia Open. Plānots, ka sacensībās ieradīsies aptuveni 170 dalībnieku no 12 valstīm.
Ventspils posms  ir viens no Austrumeiropas kvalifikācijas posmiem "Europa  Cup Final" sacensībām, kas ir lielākās jauniešu un junioru sacensības Eiropā. 10 labākie jaunieši un juniori katrā vecuma grupā no Austrumeiropas, un tikpat no Rietumeiropas, tiksies šī gada martā Eiropas kausa fināla sacensībās Bulgārijas pilsētā Sofijā . Rietumeiropas šorttrekisti  līdzīgi cīnās "StarClass"  sērijas sacensībās.
 
VENTSPILS
IZMANTO IESPĒJU BEZ MAKSAS NOSKATĪTIES 15 TEĀTRA IESTUDĒJUMUS
No 2016. gada  26. līdz 28. februārim Ventspils Kultūras centrā bez maksas būs iespēja noskatīties 15 jaunākos iestudējumus, ko veidojuši labākie Kurzemes dramatiskie kolektīvi.
"Pāris – nepāris", "Makss un Morics", "Trīs košas dāmas", "Vistas" un citas pašmāju un ārvalstu autoru lugas būs skatāmas Ventspils, Liepājas, Kuldīgas, Tukuma, Talsu un citu Kurzemes pilsētu un pagastu dramatisko kolektīvu izpildījumā. Šie kolektīvi piedalās Latvijas amatierteātru iestudējumu Kurzemes reģiona skatē, kas 26., 27. un 28. februārī noris Ventspils Kultūras centrā.

 
27.
februāris

SESTDIENA


LIEPĀJA
27.02.2016
LIEPĀJĀ NOTIKS SAVIĻŅOJOŠS UN VĒL NEBIJIS MUZIKĀLAIS PIEDZĪVOJUMS
Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 2016. gada 27. februārī pulksten 19:00 ekspresīvu performanci sniegs spožs viesmākslinieku kolektīvs no Lietuvas -  "Jaunu ideju kamerorķestris NICO" ("New Ideas Chamber Orchestra NICO") - Gedimina Gelgota vadībā.
Kamerorķestra NICO katrs ansambļa dalībnieks ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, bet mākslinieciskais vadītājs Gedimins Gelgots – daudzsološs un neordinārs lietuviešu komponists, kura skaņdarbi izskanējuši koncertos un festivālos Lietuvā, Latvijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Lielbritānijā, Francijā un citviet.


RĪGA
27.02.2016
RĪGAS VĒSTURES UN KUĢNIECĪBAS MUZEJS AICINA APMEKLĒT «SENIORU DIENAS»
2016. gada 27. februārī, pulksten 14:00, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina apmeklēt februāra Senioru dienas "Satikšanās Rīgas gadsimtu namā pie Martas Alberingas" programmu. Tā aicinās aizraujošā ceļojumā – iepazīt leģendārās spāņu deju dejotājas un mākslas darbu kolekcionāres Martas Alberingas daudzkrāsaino personību, viņas mūža fascinējošos notikumus, kā arī atstāto nenovērtējami vērtīgo dāvinājumu Rīgas vēstures un kuģniecības muzejam – apjomīgo mākslas darbu kolekciju.
 


SAULKRASTI
27.-28.02.2016
KĀ KRĀŠŅS KARNEVĀLS NORITĒS SAULKRASTU KOKLĒTĀJU ANSAMBĻU FESTIVĀLS
2016. gada 27. un 28. februārī VI Saulkrastu koklētāju ansambļu festivāls "Koklē vēju vanadziņš" noritēs kā karnevāls - maskojoties, dejojot, ejot rotaļās. Šoreiz festivāls būs īpaši krāšņs ne tikai tāpēc, ka pirmās dienas koncertā piedalīsies vairāk nekā 120 kokļu un 14 koklētāju ansambļi no Cēsīm, Rīgas, Baložiem, Iecavas, Madonas, Alojas, Limbažiem un, protams, no Saulkrastiem, bet arī tāpēc, ka koklētājiem pievienosies stepa dejotāji! Festivālā piedalīsies arī Latgales priekšpilsētas MMS stepa dejas studija "Ķengaraga Ķengurīši", Iecavas MMS stepa dejas studija "Zebras" un 1. Stepa dejas studijas Latvijā "Top Tap Company" audzēkņi.






AIZPUTE
27.02.2016
KURZEMĒ DARBOSIES SVEČU LIEŠANAS DARBNĪCAS
Jau gadsimtiem ilgi cilvēki zina, ka sveces liesmai piemīt maģiskas īpašības — tā satur spēcīgu uguns enerģiju. Februāris ir Sveču mēnesis. Sveču gaisma mums daudziem joprojām ir nozīmīga, kaut februāri vairs retumis sauc par sveču mēnesi.
2016. gada 27. februārī plkst. 11:00 Aizputes novada Tūrisma informācijas un Mūžizglītības centrā, Atmodas ielā 16, aicina piedalīties sveču liešanas darbnīcā. Sveces tiks lietas gan no vaska, gan parafīna pašizgatavotās sveču formās, kā arī būs iespēja baudīt karstu zāļu tēju, degustēt un iegādāties dažādu garšu un veidu medu.


RĪGA
27.02.2016
FESTIVĀLU «VĪNES KLASIKA» NOSLĒGS AR FRANČA ŠŪBERTA UN ALBANA BERGA MŪZIKU
VSIA "Latvijas koncertu" organizētais festivāls "Vīnes klasika" izskanēs 2016. gada 27. februārī Lielajā ģildē ar valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un divu izcilu viesmākslinieku – pianistes un Londodas karaliskās mūzikas akadēmijas pedagoģes Diānas Ketleres un Berlīnē dzīvojošā vijoļspēles spožā interpreta Sergeja Malova - uzstāšanos. Koncerta programmā tiks pāršķirtas divu atšķirīgu Vīnes laikmetu mūzikālās lappuses, ļaujot klausītājiem satikties ar šarmanti intelektuālo Austrijas muzikālo kultūru.


 
KOCĒNI
GAUJAS NACIONĀLAJĀ PARKĀ NOTIKS MITRĀJIEM UN PASAULES ŪDENS DIENAI VELTĪTS PASĀKUMS
Noslēdzot mitrājiem veltīto pasākumu ciklu un aizsākot Pasaules ūdens dienas aktivitātes, sestdien, 2016.gada 27. februārī, plkst.14:00 Gaujas Nacionālajā parkā Kocēnu novadā dabas izglītības centrā "Vecupītes" notiks Mitrājiem un Pasaules ūdens dienai veltīts Dabas aizsardzības pārvaldes organizēts pasākums ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem.
Tajā varēs uzzināt par mitrājiem un to nozīmi dabā, uz speciāli sagatavotām pamatnēm no otrreiz izmantojamiem materiāliem veidot kolāžu – kādu no sešām Latvijas mitrāju teritorijām, kas iekļautas Ramsāres konvencijā un ar to  piedalīties Latvijas Dabas muzeja organizētajā plakātu – kolāžu konkursā, kā arī pētīt mazos ūdens dzīvnieciņus no tuvējām ūdenskrātuvēm.

DAUGAVPILS
DAUGAVPILS MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ APSKATĀMA CEĻOJOŠĀ IZSTĀDE
Līdz 2016. gada 21. februārim Liepājas kafejnīcas un restorāni par godu Stinšu svētkiem, piedāvā īpašu zivju ēdienkarti, kuru aicināts nobaudīt ikviens liepājnieks un pilsētas viesis.Liepājā, kā piejūras pilsētā, nozīmīgu lomu ieņem zvejniecība un makšķerēšana. Uzsverot šo piejūras pilsētas identitāti, Liepājas restorāni un kafejnīcas piedāvā daudzveidīgu, lielākoties tuvējā apkārtnē audzētu un zvejotu, zivju ēdienkarti.



28.
februāris

SVĒTDIENA

VALMIERA
28.02.2016
VALMIERĀ NOTIKS FEBRUĀRA NOZĪMĪGĀKAIS PASĀKUMS - KRĀŠŅS KARNEVĀLS
2016. gada 28. februārī no plkst. 12.00 notiks februāra nozīmīgākais pasākums - "Valdeko Ziema" karnevāls, kas norisināsies atpūtas kompleksā "Avoti" pie DUS "Valdeko".
Programmā paredzētas dažādas atrakcijas visai ģimenei, orientēšanās spēle un masku parāde. Kā vienmēr organizatori būs sarūpējuši ugunskuru, jautru mūziku un, protams, pārsteiguma balvas. Un, ja būs ziemas sezonai atbilstoši laika apstākļi, protams, darbosies arī slidotava un distanču slēpošanas trase.


RĪGA
PAVADI LIELISKU NODARBĪBU AR BĒRNIEM «SVĒTDIENA KOPĀ AR ČIPU UN CAPU»
2016. gada 28. februārī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina uz nodarbību bērniem "Svētdiena kopā ar Čipu un Capu"
Šajā nodarbībā ģimenes ar 5-8 gadu veciem bērniem aicinātas kopā ar Latvijas Nacionālā vēstures muzeja gidu un rotaļu suņiem Čipu un Capu no grāmatiņas "Iepazīsties ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju! Ceļvedis Latvijas vēsturē no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām" doties ceļojumā laikā.

 
RĪGA
INTERESENTUS AICINA UZ IZSTĀDI «MŪSU ARKTIKAS NĀKOTNE»
Dānijas vēstniecībai ir prieks aicināt visus interesentus uz izstādi "Mūsu Arktikas nākotne", kas iepazīstinās skatītājus ar dzīvi Dānijas pārvaldītajos Arktikas reģionos - Grenlandē un Fēru Salās.
Izstāde, ko veido 21 plakāts ar informāciju latviešu valodā, priecēs apmeklētājus ar netverami skaistām Arktikas ainavām un iepazīstinās ar arktiskajiem dzīves apstākļiem, kur skarbajiem nosacījumiem jāpielāgojas ne vien retām dzīvnieku un augu populācijām, bet arī cilvēkiem. Izstāde sniedz ieskatu arī tādās nozīmīgās jomās kā starpvalstu sadarbība Arktikas jautājumos, globālās sasilšanas radītā  ietekme uz tautsaimniecības attīstību un vietējo iedzīvotāju ikdienu, ilgtspējīgas enerģijas nodrošināšana, pētniecība un Arktikas resursu apguve; taču visas šīs tēmas vieno kopīgas rūpes par Arktikas unikālās dabas un vietējo tautu tradīciju saudzēšanu. 


RĪGA
APSKATĀMA PIEMIŅAS IZSTĀDE «VISU LAIKU SNIEG»
No 2016. gada 26. februāra līdz 29. maijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles ARSENĀLS Radošajā darbnīcā (Vecrīgā, Torņa ielā 1; 2. stāvā) būs skatāma Ilmāra Blumberga (1943–2016) piemiņas izstāde "Visu laiku snieg".
2016. gada 11. februārī mūžībā aizgāja Ilmārs Blumbergs. Izcils mākslinieks. Liela personība. Tādas rodas reizi gadsimtā. Ikvienam, kuram bija tā laime savā mūžā sastapt Blumbergu, sadarbība ar viņu atstāja dziļas pēdas.

RĪGA
IEPAZĪSTI JŪGENDSTILA PERIODĀ LIETOTUS TELEFONUS
No 2016. gada 25. februāra līdz 24. aprīlim muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" īpašā izstādē aicina iepazīt jūgendstila periodā lietotus telefonus. Ekspozīcijā būs redzami galda telefona aparāti, kas lietoti Latvijas teritorijā, galvenokārt Rīgā, laika posmā no 1882. gada līdz Pirmā pasaules kara beigām.
Jūgendstila perioda sabiedrības, pasaules uzskatu un mākslas attīstība ir nesaraujami saistīta ar zinātniskajiem atklājumiem un tehnoloģiju attīstību, kuras nozīmīga daļa ir arī telefonu vēsture. Izstādē "Telefoni jūgendstila laikmetā" būs iespēja iepazīt vienu no jūgendstila perioda telefonu veidiem - galda telefona aparātus, tiks eksponēti vairāki vācu firmu Siemens&Halske un Mix&Genest, kā arī zviedru firmas L.M.Ericsson telefonu aparāti, kādi lietoti privātos telefonu tīklos vai arī izmantoti kā mājas telefoni. Izstādē eksponēti priekšmeti no Valda Hofmarka privātkolekcijas, kas veidota 35 gadu laikā.

RĪGA

«VĪNA STUDIJĀ» SKATĀMA IZSTĀDE «ARTERRITORY STĀSTI PAR MĀKSLINIEKIEM. FOTOGRĀFIJA»
No 2016. gada 24. februāra "Vīna Studijā" Rīgā, Elizabetes ielā 10, būs skatāma izstāde "Arterritory stāsti par māksliniekiem. Fotogrāfija".
Ja izstāde ir publiska telpa, kur mākslinieks caur saviem darbiem satiek skatītāju, kur jebkurš var atnākt un mēģināt izdibināt autora pasauli, tad mākslinieka darbnīca vienmēr ir nesusi līdzi noslēpumainības auru, bijusi kā intriga, kas uzdod jautājumus, – kas tajā notiek, kā darbi rodas, kā notiek gatavošanās izstādei? Tā ir privātā telpa, kas satur informāciju, kas izstādēs paliek aiz kadra. Pagājušā gada vasarā mākslas un kultūras portāls Arterritory.com aizsāka fotostāstu sēriju par māksliniekiem, caur attēliem mēģinot notvert noskaņas un sajūtas, vietas un situācijas, lai kaut nedaudz apjaustu netveramo mākslinieka radošo procesu. Fotogrāfiju sērijas tika publiskotas portālā, tādā veidā gan aktualizējot mākslas notikumus, gan pievēršot uzmanību jauniem vārdiem.


LIEPĀJA
IEPAZĪSTI KRĀŠŅOS KURZEMES ETNOGRĀFISKOS BRUNČUS
Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina piedalīties pasākumos, kas stāstīs, rādīs un praktiski mācīs par Kurzemes tautastērpu brunčiem.
Izstādi veidos divas daļas – senie tautastērpu brunči no Liepājas muzeja krājuma un mūsdienu aušanas meistaru darinātie brunču audumi. Tas būs vizuāls stāsts par spēju saglabāt Kurzemes tautastērpu etnogrāfiskās vērtības un tradīcijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43254089sec.