Atklāta jaunā Līgatnes dabas taku dzīvnieku barības virtuve

Piektdien, 2016.gada 26.februārī tika atklāta Dabas aizsardzības pārvaldes apsaimniekoto Līgatnes dabas taku jaunā dzīvnieku barības virtuves ēka.

Iepriekšējā būve pērnā gada pavasarī nodega, nopostot arī saimniecības priekšmetus un darbarīkus. Jaunās ēkas būvniecībai, nepieciešamā aprīkojuma, inventāra iegādei u.c. izdevumiem Ministru kabinets piešķīra 203,65 tūkstošus eiro. Šajā ēkā vietu radusi ne vien dzīvnieku barības uzglabāšanas noliktava ar atbilstošām iekārtām, bet arī ērta un aprīkota virtuve barības sagatavošanai. Tāpat ēkā izvietota tā saucamā dzīvnieku aptieka, kā arī iegādāts un tiks glabāts aprīkojums, kas nepieciešams dzīvnieku pārvietošanas u.c. gadījumos.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts:

"Šī ir vienīgā vieta Latvijā, kur vienkopus dabiskā vidē var iepazīt mūsu valstī mītošos dzīvniekus, izzināt norises dabā. Katru gadu šīs takas apmeklē līdz 40 tūkstoši zinātkāru cilvēku. Pēdējo gadu laikā, izmantojot gan nacionālo, gan Eiropas Savienības finansējumu, esam uzlabojuši apstākļus, kādos šeit dzīvo dzīvnieki. Tagad iepazīties ar Līgatnes dabas taku iemītniekiem ikviens no mums var drošāk un ērtāk". Atzīmējot Līgatnes dabas taku 41. darbības gadu, parlamentārais sekretārs sveica Dabas aizsardzības pārvaldes kolektīvu un jo īpaši Līgatnes dabas taku darbiniekus."

Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa:

"Esmu gandarīta un lepna, ka mums visiem roku rokā, plecu pie pleca tik īsā termiņā izdevies īstenot šo projektu. "Paldies" šodien vēlos pateikt kolēģiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, ka mēs tapām uzklausīti un saprasti, jo uguns nelaime mūs visus pārsteidza nesagatavotus. Bet šodien, gandrīz gadu pēc nelaimes gadījuma, mēs pamatoti varam lepoties ar ne vien Latvijā modernāko, bet noteikti arī vienu no mūsdienīgākajām šāda tipa ēkām Baltijā. Šī būve ir arī simbolisks pierādījums tam, ka Līgatnes dabas takas attīstās. Pēdējos gados mums izdevies paveikt patiešām daudz – izbūvēti jauni taku posmi, atjaunots skatu tornis, izveidots bērnu rotaļu laukums un atpūtas zonas u.tml. Un kas nav mazsvarīgi – mums ir vīzija un idejas jauniem nākotnes izaicinājumiem."

Jaunā dzīvnieku barības virtuve uzbūvēta blakus iepriekšējai. Tā ir ne vien funkcionāla, bet tās tapšanā izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas, kas ļauj maksimāli izmantot energoresursus un ekspluatēt to ekonomiski. Būve iekļaujas Līgatnes dabas taku ainavā un esošajā ēku ansamblī. Pārdomāts ir ēkas novietojums – lai tā būtu pieejama produktu piegādēm un ērta darbiniekiem, tanī pašā laikā taku apmeklētājiem Līgatnes dabas taku saimnieciskā darba puse nebūs manāma.

SIA "JaunRīga Eco" galvenais inženieris Edgars Strumovičs:

"Šo ēku raksturo jēdziens "ilgtspējīga būve". Tās būvniecībā izmantoti galvenokārt Latvijā ražoti materiāli, 80% apmērā tas ir koks. Daudz domāts pie atjaunojamo energoresursu izmantošanas – enerģiju ražo, un to iespējams uzkrāt no paneļiem, kas izveidoti uz ēkas jumta. Savukārt iekštelpu ventilācija ierīkota ar rekuperācijas sistēmu, kas dod iespēju taupīt energoresursus."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90819383sec.