Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 04.03.2016 - 06.03.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


04.
marts

PIEKTDIENA

 
RĪGA
04. - 06.03.2016
RĪGĀ NOTIEK BALTIJAS VALSTĪS LIELĀKAIS ŠAMPANIEŠA FESTIVĀLS
Baltijas valstīs lielākais un gardēžu aprindās gaidītais festivāls Riga Wine & Champagne sadarbībā ar Nordea banku Rīgā norisināsies 2016 gada 4. - 6. martā. Festivāls vīnmīļus priecēs ar Baltijā lielāko šampaniešu degustāciju "Lielo Burbuļu parādi", iespēju izglītoties pasaules vadošo šampanieša ekspertu un Šampaņas vīndaru vadībā, kā arī virkni vakariņu un degustāciju. Festivāla spožākā zvaigzne šajā pavasarī būs Taittinger šampaniešu nama īpašnieks un ģimenes galva Pjērs Emanuēls Tetanžē (Pierre-Emmanuel Taittinger), kurš piedalīsies festivāla noslēdzošajās vakariņās "Champagne Gala Dinner", kā arī ar Rīgas šampaniešmīļiem tiksies "Lielajā Burbuļu parādē".


RĪGA
04.03.2016
BAUDI ĪSTU ĶĪNIEŠU TĒJAS CEREMONIJU MUZEJĀ
Nekas tik labi nesilda kā tēja aukstajos ziemas vakaros! Un tēju ir jāprot baudīt! Muzejs "Cepures pasaule" aicina ikvienu uz īstu ķīniešu tējas ceremoniju, ko vadīs Dong Fang un Cheng Xue – divas ķīniešu valodas pasniedzējas no LU "Konfūcija institūta". Ceremonijas laikā varēs apbrīnot, izsmaržot, nogaršot un atklāt priekš sevis daļiņu no ķīniešu kultūras. Uz ceremoniju etno muzejā "Cepures pasaule" 2016. gada 4. martā plkst. 18:00 ir aicināts ikviens interesents, iepriekš piesakoties pa tālruni 206 206 00 vai rakstot e-pastu uz [email protected].

 
RĪGA
līdz 20.03.2016
PAGARINA DABAS MUZEJA SPECIĀLISTU VEIDOTO IZSTĀDI «SKAT – LOGĀ SKELETS!»
 Dabas muzeja speciālistu veidotā izstāde "Skat – logā skelets!", kas izpelnījusies lielu apmeklētāju interesi, tiek pagarināta līdz 20. martam. Tā ir lieliska iespēja tiem, kas vēl nav paspējuši izstādi apmeklēt! Izstāde atklāta 2015. gada decembrī un ļauj apmeklētājiem iepazīt dzīvnieku valsts pārstāvju skeletu daudzveidību un to nozīmi dzīvo organismu dzīvē. Tā demonstrē dzīvnieku ārējo un iekšējo skeletu, gan arī to, kā skeleta uzbūve ir saistīta ar dzīvnieku dzīvesveidu un vidi, kurā tie dzīvo. Piemēram, mugurkaulnieku skeleta uzbūves īpatnības, zobu un ekstremitāšu daudzveidība izstādē atspoguļota saistībā ar dzīvnieku pārvietošanās un barošanās veidiem dabā.
 

  
SIGULDA
04. - 06.03.2016
SIGULDĀ NOTIEK ZIEMAS SPORTA, MĀKSLAS UN MŪZIKAS FESTIVĀLS
Sigulda ir īsta ziemas sporta galvaspilsēta, tāpēc jau sesto reizi no 2016. gada 4. līdz 6. martam Siguldā ziemas un pavasara satikšanos svinēs ar vērienīgu sporta, mākslas un mūzikas festivālu.
Sports un līdzi jušana ir siguldieša goda kods. Tādēļ marta sākumā, sagaidot savus sporta varoņus mājās no pasaules startiem un veiksmīgiem finišiem, Sigulda Ziemas festivālā svinēs ziemas sporta sezonas noslēgumu, savu sportistu atgriešanos mājās un pavasara atnākšanu. Ziemas festivāla moto ir "Vairāk sporta, vairāk mākslas, vairāk izklaides" – šīs trīs enerģijas lieliski savijas kopā, veidojot īpašo noskaņu, kas dod iespēju ikvienam izbaudīt elpu aizraujošus piedzīvojumus arī ziemas finišā.
 
 
JELGAVA
26.-28.0.2016
FOTOGRĀFIJĀS IEMŪŽINĀTI PILS SALĀ MĪTOŠIE SAVVAĻAS ZIRGI
Līdz 2016. gada 1. aprīlim Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas izstāžu galerijā var aplūkot fotogrāfiju izstādi "Ar vējiem krēpēs". Fotogrāfu radošās grupas ceļojošā izstāde "Ar vējiem krēpēs" atklāj Jelgavas Pils salā mītošos savvaļas zirgus dažādos gadalaikos un dzīves posmos. Izstādes atklāšana – 4.martā pulksten 16:00. Fotogrāfiju autori: Svetlana Petrova (Sanktpēterburga), Aleksandra Hruščova (Jūrmala), Jana Kovaļova (Rīga), Einārs Nordmanis (Jelgava) un Dzintars Malkauss (Jūrmala).
 
RĒZEKNE
LATGALES VĒSTNIECĪBĀ GORS ATKLĀTA ROBERTA MUŽA PERSONĀLIZSTĀDE
 2016. gada 26. februārī Latgales vēstniecībā GORS tika atklāta gleznotāja Roberta Muža personālizstāde "Latvija. Ainava. Portrets", kurā eksponēta plaša ainavu retrospekcija, kā arī Latvijas vēsturē nozīmīgu personību portretu izlase. Izstāde Rēzeknē būs skatāma līdz 7. aprīlim. Ar izstādi "Latvija. Ainava. Portrets" ir iezīmēta jauna iniciatīva – Latgales vēstniecības GORS mākslas galerija, kas turpmāk koncertzāles apmeklētājiem, blakus skatuves mākslas notikumiem, piedāvās Latvijas kultūrtelpā nozīmīgu un interesantu dažādos žanros strādājošu mākslinieku darbu kolekcijas. Šogad te tiks eksponēti gleznotāju Anitas Melderes, Ilgvara Zalāna darbi, jaunās mākslinieces Mētras Štelmaheres inscenēto fotogrāfiju sērijas, kā arī Voldemāra Johansona instalācija "Skaņas atspulgi".

RĪGA
RĪGAS VĒSTURES UN KUĢNIECĪBAS MUZEJS AICINA UZ 243. GADSKĀRTAS PASĀKUMIEM
2016. gada 4. martā, pulksten 16:00, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks pasākums "Rīdzinieku greznošanās kāre cauri laikiem. Pēcpusdiena Rīgas rātskunga Johana Kristofa Bērensa salonā" muzeja 243. gadskārtā. Pasākuma gaitā varēs uzzināt, kā rīdzinieki 16. gadsimtā vēlējās un kā drīkstēja ģērbties un svinēt svētkus, bet unikālā un plašā tērpu skatē tiks demonstrēti muzeja kolekcijas 20. gadsimta pirmās puses ekskluzīvākie modeļi, būs iespēja savām acīm apskatīt gan leģendārus, gan izsmalcinātus tērpus, ar iespēju interesantas idejas patapināt sev. 21. gadsimta modes un greznības meklējumus ieskicēs topošie modes mākslinieki, bet ikviena sirdi ielīksmos mūzika.

 
05.
marts

SESTDIENA


VALMIERA UN DOBELE
05.03.2016
SIEVIEŠU DIENAS RALLIJA STARTS VALMIERĀ
2016. gada 5. martā, astoto reizi Latvijā norisināsies ikgadējais "Sieviešu dienas rallijs". Līdz šim pasākumam pieteiktas 658 ekipāžas un atlikušas vien 30 brīvas vietas, bet jau tagad zināms, ka tas ir jauns neoficiāls Ginesa pasaules rekords. Šobrīd šis rekords oficiāli pieder Indijai, kur 2014.gada februārī līdzīgā pasākumā piedalījās 467 ekipāžas un kopā 934 sievietes. Skatoties pēc šī brīža datiem, Latvija šo sasniegumu ir pārspējusi – līdz 23.februārim "Sieviešu dienas rallijā 2016" reģistrētas 658 ekipāžas un kopā 1316 sievietes, bet, ņemot vērā, ka katrā ekipāžā vidēji ir četras dāmas, to kopējais skaits var sasniegt pat vairāk nekā divus tūkstošus.


SIGULDA
05.03.2016
SIGULDĀ NORISINĀSIES PIRMAIS ČEMPIONĀTS SLIDOŠANĀ LEJUP PA BOBSLEJA UN KAMANIŅU TRASI
2016. gada 5.martā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisināsies "ICE on FIRE" – pirmais atklātais Eiropas čempionāts slidošanā lejup pa trasi, kura laikā tiks noteikti bezbailīgākie un ātrākie Eiropas slidotāji. Pasākums notiks Ziemas festivāla ietvaros. Lai kvalificētos pasākumam, dalībniekiem jāpiedalās kvalifikācijā – pirmā kvalifikācijas kārta norisināsies 2016. gada 16. janvārī, bet otrā kvalifikācijas kārta norisināsies 6. februārī. Sacensību fināls notiks 5.martā un tajā 10 Siguldas trases labākie kvalifikācijas rezultātu ieguvēji sacentīsies ar Eiropas slidotāju izlasi.
 


UNGURMUIŽA
05.03.2016
UNGURMUIŽĀ BŪS ĪPAŠA IESPĒJA DZIRDĒT SITAMINSTRUMENTĀLISTU ZVAIGZNES MARIMBAS KONCERTU
2016. gada 5.martā pulksten 18.00 Ungurmuižā būs īpaša iespēja dzirdēt  sitaminstrumentālistu zvaigznes Guntara Freiberga marimbas koncertu  "Pavasara balādes". Harizmātiskais un spilgtais mākslinieks Guntars Freibergs ir ieguvis plašu starptautisku atzinību ar savu īpašo talantu un virtuozitāti  ir sajūsminājis klausītājus daudzviet pasaulē. Guntars Freibergs ir daudzkārtējs  starptautisku konkursu laureāts Latvijā un Eiropā. 1.vietas ieguvējs Starptautiskajā marimbas konkursā Fermo Itālijā, 2.vietas ieguvējs Starptautiskajā marimbas konkursā Zalcburgā Austrijā.






VALMERA
05.03.2016 - 02.04.2016
VALMIERAS MUZEJĀ ATKLĀJ IZSTĀDI «SIEVIETE VAKAR, ŠODIEN, RĪT»
2016. gada 5.martā plkst.14.30 Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde "Sieviete vakar, šodien, rīt". 8.marts jau Senajā Romā bija īpaša diena sievietēm, ko svinēja brīvi dzimušas, precētas sievietes. Viņas no vīriem saņēma dāvanas, mīlestību un sevišķu uzmanību. Dāvanas saņēma arī verdzenes, tām atļāva šai dienā atpūsties. Šīs dienas vēsturiskā izcelsme saistīta ar sieviešu mēģinājumu runāt par savām tiesībām Ņujorkā, pēc tam arī citviet pasaulē ar mītiņiem, demonstrācijām un daudz citādām aktivitātēm. 8. marta atzīmēšana bija populāra padomju laikā, tomēr, ejot laikam, pasaules pieredze rāda, ka tieši marts saistās ne tikai ar pavasari, bet arī ar sievieti – skaistuma simbolu.


LIEPĀJA
27.02.2016
ZVAIGŽŅU FESTIVĀLS IZSKANĒS AR JAUNU VĒRIENU
VSIA

Pianisma zvaigžņu festivāla tradīciju pārņēmējs – Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls – 2016.gadā iemirdzēsies ar jaunu vērienu, un no 5. līdz 13.martam piedāvās septiņus daudzveidīgus mūzikas vakarus koncertzālē "Lielais dzintars". Jau pavasarī, noslēdzot 23.Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis norādīja, ka festivāls pēc gada pārdzims plašākā formātā, turpmāk piesaistot ne tikai pianistus, bet arī izcilus dziedātājus, izcilus citu instrumentu virtuozus, un kļūs vēl saistošāks publikai.


 
LIEPĀJA
AUSTRA PUMPURE UN AUSTRASBĒRNI AICINA UZ DZIESMINIEKU SVĒTKIEM – AUSTRASDIENAS 2016
Tuvojoties pavasarim un svinot gaismas atgriešanos, martā dziesminiece Austra Pumpure un austrasbērni aicina uz ikgadējiem dziesminieku svētkiem "Austrasdienas". Šogad klausītāji mīļi gaidīti koncertos gan Liepājā, gan Rīgā. Pirmie koncerti gaidāmi jau šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. martā, Liepājā. Austrasdienas, tas ir laiks, kad Liepājā no malu malām pulcējas ļaudis ar ģitārām rokās un savu dziesmu dvēselē, lai dotos pie savas ģitāras un dzīves skolotājas, garīgās mammas Austras un (reizēm par spīti viņai pašai) sveiktu viņu vārda dienā. Pati Austra Pumpure gan aicina Austrasdienas uztvert kā kopā svinamus svētkus dziesminiekiem – pievienoties var ikviens!

CĒSIS
AICINA UZ POPULĀRZINĀTNISKU LEKCIJU CIKLU PAR CĒSU VIDUSLAIKU PILI
Ievadot šā gada Cēsu pils Viduslaiku dienu tēmu "Bērnība viduslaikos", zinātkārie bērni un jaunieši tiek aicināti uz populārzinātnisku lekciju ciklu par Cēsu viduslaiku pils vēsturi, tās būvniecību, aizsardzību, kā arī iedzīvotājiem un to sadzīvi. Lai padarītu lekcijas aizraujošākas un klausītājiem vieglāk uztveramas, tās bagātinās radošas un izzinošas aktivitātes.


LIEPĀJA
LATVIJAS SPĒCĪGĀKIE PULCĒSIES «LIEPĀJAS SPĒKĀ»
2016. gada 5. martā, Liepājas Olimpiskā centra Arēnā norisināsies treniņu sistēmai "crossfit" pielīdzināmās spēka, izturības un ātruma sacensības "Liepājas spēks", kurās piedalīsies šī sporta veida Latvijas mēroga augstākā līmeņa dalībnieki. Savukārt, lai pēc iespējas labāk sagatavotos sacensībām, 2. marta vakarā ikviens aicināts pievienoties bezmaksas noslēdzošajai "Liepājas spēka skolas" nodarbībai.

06.
marts

SVĒTDIENA

RĪGA
28.02.2016
SIEVIEŠU DIENAS IESKAŅĀS BAUDIET ROMANTISKU MUZIKĀLO UZVEDUMU «MĪLESTĪBAS ĀBOLS»
Starptautiskās Sieviešu dienas ieskaņās 2016. gada 6.martā plkst.18.00 Rīgas Kultūras centrs "Iļģuciems"  ielūdz uz franču-latviešu dueta "Viņš un Viņa" romantisku muzikālu uzvedumu "Pomme D’Amour" jeb "Mīlestības ābols". Uzveduma programmā skanēs skaistākās franču un latviešu melodijas, kuru aranžijas veidojis Freds Ormēns. Uzvedumā varēsiet dzirdēt Freda šarmanto balsi, kā arī dažādus instrumentus - saksofonus, ģitāru, kokli, vijoli, birbīni, stabuli un elektroniku, kurus visus spēlē Ilze un Freds. Tas  būs teatrāls stāstījums par Viņu un Viņu, apvīts ar krāšņu un daudzveidīgu muzikālo sniegumu.


VENTSPILS
VENTSPILS AICINA UZ SNIEGPULKSTENĪŠU STĀDĪŠANAS TALKU REŅĶA DĀRZĀ
Svētdien, 2016. gada 6. martā, no plkst. 12.00, Ventspilī, Reņķa dārzā notiks pērn aizsāktā tradīcija – sniegpulkstenīšu stādīšanas talka. Sniegpulkstenīšu stādīšanas talkā aicinām piedalīties ikvienu. Tos, kuriem dārzā vai sētmalē skaisti zied sniegpulkstenītes un kuri vēlas uzdāvināt kādu ceru no tiem pilsētai, aicinām tos ņemt līdzi, lai par sniegpulkstenīšu ziedēšanu varētu priecāties ikviens ventspilnieks un pilsētas viesis. Esat laipni aicināti piedalīties, iestādot sniegpulkstenītes Reņķa dārzā kopīgi organizētā talkā, tādējādi aktīvi iesaistoties savas pilsētas izdaiļošanā!

 
RĪGA
INTERESENTUS AICINA UZ IZSTĀDI «MŪSU ARKTIKAS NĀKOTNE»
Dānijas vēstniecībai ir prieks aicināt visus interesentus uz izstādi "Mūsu Arktikas nākotne", kas iepazīstinās skatītājus ar dzīvi Dānijas pārvaldītajos Arktikas reģionos - Grenlandē un Fēru Salās.
Izstāde, ko veido 21 plakāts ar informāciju latviešu valodā, priecēs apmeklētājus ar netverami skaistām Arktikas ainavām un iepazīstinās ar arktiskajiem dzīves apstākļiem, kur skarbajiem nosacījumiem jāpielāgojas ne vien retām dzīvnieku un augu populācijām, bet arī cilvēkiem. Izstāde sniedz ieskatu arī tādās nozīmīgās jomās kā starpvalstu sadarbība Arktikas jautājumos, globālās sasilšanas radītā  ietekme uz tautsaimniecības attīstību un vietējo iedzīvotāju ikdienu, ilgtspējīgas enerģijas nodrošināšana, pētniecība un Arktikas resursu apguve; taču visas šīs tēmas vieno kopīgas rūpes par Arktikas unikālās dabas un vietējo tautu tradīciju saudzēšanu. 


RĪGA
IEPAZĪSTI JŪGENDSTILA PERIODĀ LIETOTUS TELEFONUS
No 2016. gada 25. februāra līdz 24. aprīlim muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" īpašā izstādē aicina iepazīt jūgendstila periodā lietotus telefonus. Ekspozīcijā būs redzami galda telefona aparāti, kas lietoti Latvijas teritorijā, galvenokārt Rīgā, laika posmā no 1882. gada līdz Pirmā pasaules kara beigām.
Jūgendstila perioda sabiedrības, pasaules uzskatu un mākslas attīstība ir nesaraujami saistīta ar zinātniskajiem atklājumiem un tehnoloģiju attīstību, kuras nozīmīga daļa ir arī telefonu vēsture. Izstādē "Telefoni jūgendstila laikmetā" būs iespēja iepazīt vienu no jūgendstila perioda telefonu veidiem - galda telefona aparātus, tiks eksponēti vairāki vācu firmu Siemens&Halske un Mix&Genest, kā arī zviedru firmas L.M.Ericsson telefonu aparāti, kādi lietoti privātos telefonu tīklos vai arī izmantoti kā mājas telefoni. Izstādē eksponēti priekšmeti no Valda Hofmarka privātkolekcijas, kas veidota 35 gadu laikā.

RĪGA

«VĪNA STUDIJĀ» SKATĀMA IZSTĀDE «ARTERRITORY STĀSTI PAR MĀKSLINIEKIEM. FOTOGRĀFIJA»
No 2016. gada 24. februāra "Vīna Studijā" Rīgā, Elizabetes ielā 10, būs skatāma izstāde "Arterritory stāsti par māksliniekiem. Fotogrāfija".
Ja izstāde ir publiska telpa, kur mākslinieks caur saviem darbiem satiek skatītāju, kur jebkurš var atnākt un mēģināt izdibināt autora pasauli, tad mākslinieka darbnīca vienmēr ir nesusi līdzi noslēpumainības auru, bijusi kā intriga, kas uzdod jautājumus, – kas tajā notiek, kā darbi rodas, kā notiek gatavošanās izstādei? Tā ir privātā telpa, kas satur informāciju, kas izstādēs paliek aiz kadra. Pagājušā gada vasarā mākslas un kultūras portāls Arterritory.com aizsāka fotostāstu sēriju par māksliniekiem, caur attēliem mēģinot notvert noskaņas un sajūtas, vietas un situācijas, lai kaut nedaudz apjaustu netveramo mākslinieka radošo procesu. Fotogrāfiju sērijas tika publiskotas portālā, tādā veidā gan aktualizējot mākslas notikumus, gan pievēršot uzmanību jauniem vārdiem.


LIEPĀJA
IEPAZĪSTI KRĀŠŅOS KURZEMES ETNOGRĀFISKOS BRUNČUS
Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina piedalīties pasākumos, kas stāstīs, rādīs un praktiski mācīs par Kurzemes tautastērpu brunčiem.
Izstādi veidos divas daļas – senie tautastērpu brunči no Liepājas muzeja krājuma un mūsdienu aušanas meistaru darinātie brunču audumi. Tas būs vizuāls stāsts par spēju saglabāt Kurzemes tautastērpu etnogrāfiskās vērtības un tradīcijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54092813sec.