Vairākums iedzīvotāju atbalsta likumprojektu par seju aizsedzoša apģērba nēsāšanas ierobežošanu

Tieslietu ministrija aicina sabiedrību līdz 2016. gada 26.martam iesaistīties likumprojekta izstrādes procesā, ar kuru paredzēts noteikt ierobežojumu nēsāt seju aizsedzošu apģērbu publiskās vietās.

Lielākā daļa (77%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta šādu Tieslietu ministrijas izstrādātu likumprojektu (42% - noteikti jā; 35% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" martā veiktais pētījums.

Tikai 16% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā neatbalsta Tieslietu ministrijas izstrādāto likumprojektu par seju aizsedzoša apģērba nēsāšanas ierobežošanu publiskās vietās (11% - drīzāk nē; 5% - noteikti nē).

7% iedzīvotāju nav pauduši konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Uzziņai par likumprojektu

Likumprojekts paredz noteikt ierobežojumu nēsāt seju aizsedzošo apģērbu publiskās vietās. Šāds ierobežojums attiecās uz jebkura veida seju aizsedzošu apģērbu, piemēram, maskas, balaklavas, ķiveres, lakati un kapuces, kas aizsedz seju, kā arī sieviešu seju aizsedzošs apģērbs. Likumprojekta paredzētie ierobežojumi neattiektos uz reliģisko organizāciju dievnamiem, lūgšanu telpām, telpām, kurās tiek veikta reliģiskā darbība, kā arī slēgtiem privātiem pasākumiem, kas notiek publiskajā vietā, kā arī uz privātpersonai piederošu nekustamo īpašumu, kur īpašnieks nosaka nekustamā īpašuma izmantošanas noteikumus un kārtību. Informācijas avots šeit.

Par aptauju

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes", laikā no 2016.gada 1. līdz 3.martam ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40778804sec.