Jaunmoku pils gatavojas jubilejai

Gatavojoties savai 115 gadu jubilejai, kas tiks svinēta šovasar, LVM Jaunmoku pils piedzīvo virkni patīkamu pārmaiņu, ­tostarp ir izveidota arī jauna moderna mājas lapa, ļaujot ikvienam interesentam iepazīt pils sniegtās iespējas.

Jaunā mājas lapa piedāvā ne vien iepazīties ar gaidāmo pasākumu kalendāru un uzzināt pils aktualitātes, bet arī sniedz informāciju par pils tapšanas vēsturi un tās saimniekiem gadsimta griezumā, iepazīstina ar LVM Jaunmoku pils mērķiem un attīstības vīziju, turklāt plašā bilžu galerija ieinteresēs ikvienu skatītāju, bet kas pilī vēl nav bijis – var baudīt virtuālu pastaigu pils salonos un parkā.

Pēdējo 12 gadu laikā, kopš Jaunmoku pils ir AS "Latvijas valsts meži" paspārnē, pils piedzīvojusi virkni atjaunošanas darbu. Pirms pieciem gadiem uzsāktā telpu rekonstrukcija ar Baltās zāles interjera maiņu, krāšņu un  kamīnu restaurāciju aizpērn realizējusies ar angļu jūgendstila interjera ekspozīcijas izveidi pils salonos. Ar katru gadu pils ārējais veidols arvien vairāk līdzinās sākotnējam, jo vecos logus nomaina pret vēsturiski atbilstošiem. Pērn uzsākts pils pagalma rekonstrukcijas projekts, atklātas atjaunotās parādes kāpnes.

Zīmīgi, ka pils savas būvniecības laikā allaž varējusi lepoties ar jauninājumiem: tornis savulaik bija viens no pirmajiem ūdenstorņiem Latvijas teritorijā, savukārt maltītes no virtuves pamatsastāvā uz pils ēdamzāli piegādāja ar īpašu liftu.

Arhitekta Vilhelma Bokslafa radītā vēsturiskā medību pils ir iecienīta ne vien kā romantiska vieta īpašu svinību baudīšanai, bet arī kā iespēja ļauties sakārtotas vides burvībai, iepazīstot kultūrvēsturisko mantojumu.

Pili teju 10 hektāru platībā iekļauj parks ar augošiem ošiem, ozoliem un liepām. Katrā gadalaikā parks vilina apmeklētājus ar savu skaistumu, piemēram, vasarā skaistā liepu aleja ne vien zied, bet ar savu smaržu reibina un vilina visus sabraukušos viesus.

Līdz mūsdienām no 12 muižas centrā būvētajiem namiem saglabājušies vien seši – kungu māja, klēts, zirgu stallis, piena māja, galdniecība un smēdes namiņš. LVM Jaunmoku muižas apbūve ar parku iekļauta Valsts aizsargājamo pieminekļu sarakstā.

2016. gada 10. jūlijā LVM Jaunmoku pils atzīmēs 115 gadu jubileju ar Dārza svētkiem – visas dienas garumā notiks koncerti, izstādes, darbnīcas, lauku labumu un amatnieku darbu tirdziņš, kā arī dažādas citas aktivitātes, kuras visprecīzāk raksturo vietas devīze: Jaunmoku pils – vieta, kur saplūst laiks, daba un mūzika.

Gaidāmo pasākumu plānu Jaunmoku pilī var apskatīt šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57724309sec.