Vai esi vēlējies apgūt, paplašināt zināšanas vai vienkārši atsvaidzināt krievu valodas prasmes?

Vai katru Vecgada vakaru skatāties filmu "Likteņa ironija", lasot latviešu subtitrus kadru apakšā? Iespējams, vēlaties pastaigāties pa Maskavas ielām vai izstaigāt Ermitāžas muzeju, taču neesat saņēmis drosmi doties uz Krieviju, jo pārliecinoši pārvaldāt tikai angļu valodu? Ja kāds uz ielas Jums krieviski pajautā tuvāko ceļu līdz Vecrīgai, jūs samulstat un nezināt kā atbildēt? Bet varbūt grāmatu plauktā stāv Bulgakova šedevrs "Meistars un Margarita" tulkojumā, bet Jūsu draudzene ar sajūsmu izlasījusi to oriģinālvalodā? Ja varat atbildēt apstiprinoši uz šiem jautājumiem, tas nozīmē, ka iespējams pienācis jūsu laiks mācīties krievu valodu. Krievu valodas skola Izglītības Centrs Durbe piedāvā Jūsu uzmanībai 5 iemeslus par labu krievu valodas apguvei.

1. Popularitāte. Krievu valoda ir visizplatītākā starp slāvu valodām. Tajā runā ap 300 miljoniem iedzīvotāju, no kuriem 160 miljoniem tā ir dzimtā valoda. Šī valoda ierindojas piektajā vietā pasaulē pēc runātāju skaita. Krievu valodu tāpat kā angļu, vācu un franču valodu izmanto komunikācijā liels skaits cilvēku. Droši vien esat pamanījis, ka krievu valodā runājošus vietējos un ieceļotājus var sastapt ne tikai Latvijā, bet praktiski visā pasaulē.

2. Kultūra. Krievu valoda pavērs Jums iespēju iepazīt krāšņu kultūras mantojumu, kurš ir pazīstams visā pasaulē. Lasīt grāmatas, skatīties filmas to oriģinālvalodā, kā arī klausīties skaņdarbus un saprast – tas ir liels prieks un bauda vienlaikus. Jūs varēsiet paspīdēt ar savām zināšanām kādā kompānijā, atstājot gudra cilvēka iespaidu.

3. Darbs. Krievu valodas prasme, protams, būs liels pluss Jūsu CV. Jebkuras valodas zināšana ir vērtība, taču tieši krievu valoda šajos platuma grādos nesīs vislielākos augļus. Daudzu uzņēmumu klientu loks un sadarbības partneri ir krievvalodīgi. Tūrisma, ēdināšanas un izklaides nozarē viesi no Krievijas ir spēcīgs ekonomikas veicinātājs. Ja pratīsiet komunicēt šo cilvēku dzimtajā valodā, tas atstās labu iespaidu un veicinās draudzīgas attiecības. Jāpiebilst, ka ar krievu valodas sertifikātu kabatā Jums būs lielāka iespēja atrast labāk atalgotu darbu ne tikai Latvijā, bet, lai cik dīvaini tas arī būtu, arī ārzemēs.

4. Ceļošana. Krievu valoda noderēs, ja esat ambiciozs ceļotājs un Krievija jau ilgi atrodas Jūsu "zemes, ko vēlos apceļot" sarakstā, jo Krievija ir fascinējoša un eksotiska valsts. Tā ir divreiz lielāka par ASV vai Kanādu, tāpēc tai ir divreiz vairāk ko piedāvāt. Kūrortpilsētas ar skaistām pludmalēm, taigas neskartās dabas skaistums, Baikāla ezers – vecākā un dziļākā ūdenstilpne pasaulē. Krievu valodas prasme ļaus vieglāk orientēties, justies drošāk un omulīgāk.

5. Jautrība. Krievu valodas mācīšanās ir jautra – neparasts alfabēts, interesanta gramatika, smieklīgi deminutīvi un pantiņi. Tas ir aizraujošs process, kas sagādā prieku un, protams, ir arī lietderīgs. Turklāt tā ir iespēja sevi pilnveidot, iegūt jaunas zināšanas. Jo vairāk valodu cilvēks zina, jo intelektuālāks viņš ir.

Ar savām domām par krievu valodu dalās cilvēki, kam latviešu valoda ir dzimtā valoda:

Ilze Silova, Gastrobārs T73 vadītāja: "Restorānu biznesā strādājot, obligātā prasība ir zināt krievu valodu. Darbinieku atlases laikā viens no jautājumiem ir kādā līmenī potenciālais darbinieks zina krievu valodu. Viena no mūsu prioritātēm - komunikācija ar viesiem tiem saprotamā valodā, lai klientam sniegtu pilnvērtīgu augsta līmeņa servisu."

Santa Gaile, IC Durbe kliente: "Es izvēlējos apgūt krievu valodu, jo man tā ir nepieciešama gan ikdienā, gan darbā. Nodarbībā jutos ļoti ērti un labi, man patika nelielais cilvēku skaits grupā un visiem bija dots laiks izteikties. Mani pārsteidza tas, cik ļoti atraktīvs bija mūsu pasniedzējs! Beidzot varēšu lasīt grāmatas un skatīties filmas krievu valodā!"

Toms, strādā apdrošināšanas jomā: "Strādājot apdrošināšanā un uzrunājot klientus, krievu valodas zināšanas noder katru dienu. Turklāt, bieži nepieciešamas ne tikai runāšanas prasmes, bet arī rakstīšanas un lasīšanas. Bez krievu valodas zināšanām man būtu daudz grūtāk veikt savus ikdienas pienākumus un grūtāk kontaktēties ar krievvalodīgo auditoriju."

Starp citu, vai zinājāt, ka visiem astronautiem ir obligāti jāpārvalda krievu valoda. Tāpēc var teikt, ka krievu valoda ir Visuma valoda.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65082598sec.