Rīga un Kazahstāna sadarbosies medicīnas tūrisma jomā

Turpinot attīstīt tūrisma piedāvājuma klāstu Latvijas galvaspilsētā, tiek aktīvi strādāts pie medicīnas tūrisma iespēju popularizēšanas ārzemēs, otrdien darba grupas sēdes laikā uzsvēra Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes loceklis Maksims Tolstojs.

Patlaban medicīnas tūrisma iespējas Rīgā aktīvi tiek popularizētas Kazahstānā, kas ir potenciāli ļoti perspektīvs partneris. "Kazahi nav aizmirsuši par Latviju un daudzi turīgi iedzīvotāji labprāt dotos uz mūsu viesmīlīgo valsti, kur netraucē valodas barjera un ir plašs kvalitatīvu piedāvājumu klāsts," norāda M.Tolstojs.

Galvenais darba grupas tikšanās iemesls iemesls bija ES-Kazahstānas medicīnas tūrisma asociācijas vadītāja Serika Satajeva vizīte Rīgā. Tās laikā Kazahstānas pārstāvji apmeklēja Rīgas 1.slimnīcu, kur parakstīja memorandu par sadarbību medicīnas tūrisma jomā. Tālās Vidusāzijas valsts delegācija slimnīcā iepazinās ar jaunajām telpām, aparatūru, kadriem un piedāvātajām ārstniecības programmām.

"Kazahstānā lielu interesi izraisīja tieši Rīgas medicīnas tūrisma pakalpojumi. Ļoti ceram, ka mūsu iedzīvotāji būs ieinteresēti braukt uz Rīgu saņemt šos pakalpojumus, jo līmenis ir visai augsts. Konkurence medicīnas tūrisma jomā ir liela, tomēr Latvijai ir lielas priekšrocības – kvalitatīvi un samērā lēti pakalpojumi, kā arī nav valodas barjeras kā Ķīnā vai Turcijā. No mūsu valsts katru gadu medicīnas tūrismā dodas ap 10 000 cilvēku, iztērējot daudzus desmitus miljonus eiro," sacīja S.Satajevs.

Sadarbības memorands paredz, ka uz Latviju tiks sūtīti tūristi, kuri šeit varēs gan veikt izmeklējumus, gan operācijas. Papildus tam viesi varēs izmantot gan Latvijā pieejamās rehabilitācijas iespējas, gan visu apvienot ar parastām tūristu aktivitātēm.

"Jau tagad  ir pacienti no šīs un citām valstīm, bet līdz šim viņi ieradās neorganizēti. Tagad potenciālajiem medicīnas tūristiem tiks piedāvāta daudz plašāka informācija un viss notiks organizāciju uzraudzībā," skaidroja Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

""Live Riga" turpinās aktīvi strādāt pie medicīnas tūrisma popularizēšanas Kazahstānā. Mums ir arī izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Latvijas vēstnieku Kazahstānā Juriju Pogrebņaku, kurš palīdz iespēju robežās," norādīja M.Tolstojs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35872793sec.