Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 18.03.2016 - 20.03.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


18.
marts

PIEKTDIENA

 
LIEPĀJA
18. - 20.03.2016
LIEPĀJAS PILSĒTA AR LAIVOŠANU, NŪJOŠANU, KONCERTIEM UN PASĀKUMIEM SVIN DZIMŠANAS DIENU
Martā mostas ne tikai Liepājas daba, aicinot apskatīt tūrisma apskates objektus, bet arī Liepājas kultūras sporta dzīve iezaigojas spilgtās krāsās, piedāvājot tīkamu izklaidi dažādām gaumēm. Dzimšanas dienas mēnesī liepājniekiem un pilsētas viesiem sarūpēta iespēja apmeklēt koncertus, izstādes, izrādes, sporta pasākumus un pilsētas iepazīšanas ekskursiju.
Liepājai pilsētas tiesības piešķirtas 1625. gada 18. martā un šogad pilsēta svin savu 391. dzimšanas dienu. Tā tiks atzīmēta, godinot liepājniekus, kuri var lepoties ar pamanāmu, nozīmīgu un sabiedrībā novērtētu veikumu Liepājas labā, pasākumā  "Goda un Gada liepājnieks". Uz pilsētas dzimšanas dienas svinībām kopā ar grupu "Tumsa" aicināts ikviens.  Pulksten 20:00 pie koncertzāles "Lielais dzintars" grupa "Tumsa" kopā ar apmeklētājiem izdziedās zelta repertuāru – dziesmas, kas 25 gadu laikā, kopš grupa dibināta, ir kļuvušas par "tautas dziesmām", kuras zina un dzied katrs liepājnieks. Liepājas dzimšanas dienas kulminācijā (ap pulksten 21.20) klātesošie varēs vērot svētku uguņošanu.


DIKĻU PILS
18.-19.03.2016
IZBAUDI ŠARMA UN ELEGANCES APGAROTĀS FRANCIJAS SAJŪTAS TEPAT LATVIJĀ
Ikviens tiek aicināts izbaudīt šarma un elegances apgarotās Francijas sajūtas tepat Latvijā, Dikļu pilī 2016. gada 18. un 19. martā!!
Divas dienas Dikļu pilī varēsiet baudīt pēc labākajām franču receptēm gatavotus ēdienus un ielūkoties Francijas kultūras un mākslas pasaulē. Varēsiet aplūkot fotoizstādi "Visi ceļi ved uz Grand Hôtel Kabūrā Prusta vēdeklis", bet par muzikālo baudījumu parūpēsies lieliskais Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina duets koncertā "Veltījums Piafai".

 
VENTSPILS
l8.03.2016
VIESMĪLĪBA NO JAUNA SKATU PUNKTA – SEMINĀRS TŪRISMA UZŅĒMĒJIEM
Ventspils bibliotēkas Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils sadarbībā ar Ventspils Tūrisma informācijas centru 2016. gada 18.martā plkst.14.00 aicina apmeklēt pasākumu "Zināšanu un inovācijas sabiedrība. Parastu lietu neparasts pielietojums viesmīlībā".
Semināru vadīs lektore, biedrības "Zināšanu un inovācijas sabiedrība" valdes priekšsēdētāja Vita Brakovska. Viņa kopš 2009.gada Latvijā un ārvalstīs regulāri vada dinamiskas Radošās Nedarbnīcas, kas vērstas uz indivīdu un uzņēmumu iekšējo radošo stiprināšanu un pielietošanu augstāku mērķu sasniegšanai bez būtiskiem kapitālieguldījumiem. Seminārā katram būs iespēja paskatīties uz lietām, ko viņš veic ikdienā, no cita skatupunkta, kas var dot impulsu radošai pilnveidei un pavērt jaunas iespējas. 
 

  
RĪGA
līdz 19.04.2016
SĀKUSIES LATVIJAS MODES NEDĒĻA «MODES MANIFESTĀCIJA»
No 2016. gada 16. līdz 19. martam norisinās Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA, kurā ikviens varēs izbaudīt Latvijas modes zīmolu daudzveidību, vērojot 20 dažādu zīmolu kolekcijas. Būs apskatāmi gan pašmāju modes autoritāšu, gan jauno talantu radītie tērpi. Īpašas šī gada odziņas – bērnu apģērbu, pludmales tērpu un apakšveļas modes skates, kā arī vairāku modes dizaineru sagādāti pārsteigumi Latvijas publikai.
Latvijas modes nedēļa MODES MANIFESTĀCIJA turpina tradīciju, kuru uzsāka lielākā un aktīvākā Latvijas modes dizaineru apvienība Latvijā – biedrība "Latvijas Modes palāta", piecus gadus organizējot Latvijas modes zīmolu jaunāko kolekciju demonstrēšanas platformu. Sākotnējais RIGA FASHION MOOD nosaukums pērn pēc Latvijas modes palātas iniciatīvas ieguva MODES MANIFESTĀCIJAS nosaukumu, jo tā bija LR Kultūras ministrijas īstenotā Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla "DIZAINA MANIFESTĀCIJA" sastāvdaļa.
 
 
RĪGA
18.03.2016
LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS SKOLĒNU BRĪVLAIKĀ AICINA UZ IZGLĪTOJOŠĀM NODARBĪBĀM
Līdz 2016. gada 18. martam Latvijas Nacionālais vēstures muzejs piedāvā dažādas muzejpedagoģiskās programmas, kas paredzētas gan jaunāko klašu skolēniem, gan vidusskolu audzēkņiem. Mazākajiem tā ir iespēja pavadīt brīvo laiku kultūrvēsturiskā vidē, izzinot Latvijas vēsturi, vecāko klašu skolēniem – iespēja gatavoties eksāmenam Latvijas vēsturē LNVM muzejpedagogu vadībā. Aicināti gan individudāli apmeklētāji, gan grupas (draugu kopas, klasesbiedri, etc.).
 

 
  RĪGA

LATVIJAS DABAS MUZEJA DURVIS IR ATVĒRTAS VISU BRĪVLAIKA NEDĒĻU
Visu nedēļu Latvijas Dabas muzejs piedāvās iepazīties ar ekspozīcijām, uzmanību pievēršot plaukstošā pavasara krāsām un smaržām, zaļās krāsas daudzveidībai, pildot trasīti "Zaļais pavasaris".
Pavasara brīvlaikā, no 2016. gada 14. līdz 18. martam Latvijas Dabas muzejs pirmo reizi piedāvā nodarbību ciklu 1.- 4. klašu skolēniem "Rīta cēliens muzejā".  Tā ir iespēja lietderīgi pavadīt brīvlaika darba dienas pirmo pusi piedaloties nodarbībās un ekskursijās, iepazīstot dabu. Nedēļas laikā būs vairākas nodarbības un ekskursijas, radošās aktivitātes un izglītojošas spēles.  Katru dienu tiks pievērsta uzmanība kādai citai dabas tēmai.


 
19.
marts

SESTDIENA


RĪGA
19.-20.03.2016
ATRODI SAVU MĪĻDZĪVNIEKU IZSTĀDĒ «PETEXPO 2016»
Jau 2016. gada 19. un 20. martā Ķīpsalā notiks iemīļotā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "PetExpo 2016", kurā varēs apskatīt suņus, kaķus, jūrascūciņas, kāmjus, žurciņas, trušus, vistas, kaziņas, papagaiļus un vēl daudzus citus mājas mīluļus. Nāc uz izstādi ar visu ģimeni, jo tas būs prieka pilns piedzīvojums kā lieliem, tā maziem!
"Pavasaris ir dabas atmodas laiks. Arī mūsu suņi, kaķi un citi dzīvnieki pēc ziemas tumšā laika ar jaunu sparu uzsāk izstāžu sezonu, jo "PetExpo" ir pirmā lielākā 2016. gada izstāde. Katrs apmeklētājs izstādē atradīs sev to visvisskaistāko dzīvnieku, jo labākie no labākajiem suņiem, kaķiem, trušiem un citiem zvēriem ir gatavi priecēt skatītājus," stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece un piebilst: "Bet vispacietīgākie apmeklētāji katras dienas noslēgumā varēs priecāties par krāšņajiem izstāžu fināliem un just līdz savam noskatītajam favorītam!"


VALMIERA
19.03.2016
BAUDI PAVASARA SAULGRIEŽU SVINĪBAS UN TIRDZIŅU «AR GARDU MUTI VALMIERMUIŽĀ»
Pavasara saulgrieži ir laiks, kad satiekas tuvi un tāli kaimiņi, lai viens otram vēlētu labu, tāpēc uz svinībām Valmiermuižā sabrauks kupls mājražotāju pulks ar smeķīgiem gardumiem un pirmajiem pavasara zaļumiem, kā arī vietējie amatnieki ar skaistiem darinājumiem.
Lai svinētu gaismas uzvaru pār tumsu, 2016. gada 19. martā no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Pavasara saulgriežu – Lielās dienas tirdziņš "Ar Gardu Muti Valmiermuižā". Uz svinībām sabrauks mājražotāji un amatnieki no visas Latvijas, lai andelētos ar smeķīgiem gardumiem, pirmajiem pavasara zaļumiem un amatniecības meistardarbiem. Par godu svētkiem Valmiermuižas alus darītavas meistari būs izbrūvējuši īpašu Lielās dienas alu, ko varēs nobaudīt ikviens tirdziņa apmeklētājs. Pavasara saulgriežos godināsim sauli ar tradicionālām dziesmām, rotaļām un radošajām darbnīcām, kā arī kārtīgi izšūposimies, lai padodas ražens gads.
 


SALDUS
19.03.2016
SALDŪ NOTIKS ROZENTĀLA SKRIEŠANAS SVĒTKI
2016. gada 19. martā  Saldū norisināsies nebijis notikums – lielie Rozentāla skriešanas svētki – pasākums, kas savu  nosaukumu ieguvis par godu slavenajam latviešu vecmeistaram Janim Rozentālam, kuram šogad aprit 150.
Jāuzsver, ka paši mazākie skrējēji savus spēkus varēs pierādīt īstu Rozentāla cīņas sparu un neatlaidību 400 m vai 800 m distancē, savukārt, jaunieši un pieaugušie varēs mēroties spēkiem 2 km, 5 km un 10 km distancēs. Skrējiena distances vīsies cauri Saldus pilsētas  centram, ļaujot skrējējiem paraudzīties uz Saldus vijīgajām ieliņām un glītajiem namiņiem Rozentāla acīm. 


RĪGA
19.03.2016
«ELKOR PAVASARA FESTIVĀLS BĒRNIEM» AR SPORTA SPĒLĒM, STILA SKOLU UN PLAYSTATION ČEMPIONĀTU!
Hennas zīmējumi, frizūru veidošana, sporta stafetes un prāta spēļu turnīrs, mazo pavāriņu meistarklases, cukurvate un ātrās fotogrāfijas BEZ MAKSAS, iespēja satikt savu mīļāko animācijas filmu varoņus un pat "PlayStation" čempionāts – šīs un citas bērniem tik aizraujošas nodarbes būs iespējams piedzīvot 19. martā UV "ELKOR PLAZA" (Rīgā, Brīvības ielā 201) no plkst. 12.00 līdz 18.00 "ELKOR pavasara festivālā bērniem"! Skolēnu pavasara brīvlaika noslēgumā festivāls ir jābauda nesteidzīgi – bērnus interesējošu un aizraujošu aktivitāšu būs daudz.


TALSI
19.03.2016
TALSOS AICINA UZ PAMATAKMENS KAPSULU IELIKŠANU AKMENS KRĀVUMAM «OLA»
Laiks domāt, darīt citādāk! Ikviens var būt liecinieks šim uzsaukumam!
Amatnieks Igurds Baņķis aicina uz pamatakmens kapsulu ielikšanai akmens krāvumam OLA! Ārlavā pie Ārlavas bānīša lauku sētā "Kauliņi" 2016. gada 19. martā no pulksten 15:00 līdz 18:00.
Līdzi jāņem viens neliels akmens kopīgā krāvuma veidošanai.


 
KOCĒNI
NORISINĀSIES LAIVU BRAUCIENS «STRĪĶĒ UN VAIDI!»
2016. gada 19. martā Kocēnu novada Vaidavas pagastā norisināsies laivu brauciens "Strīķē un Vaidi!", ko organizē "Aktīvās atpūtas centrs "Eži"" sadarbībā ar Kocēnu novada domi.
"Strīķē un Vaidi" būs pavasara laivu brauciens mazo upju gardēžiem, tā mērķis ir sniegt maksimāli lielu baudījumu no dabas un laivošanas mijiedarbības!

JELGAVA
RADOŠAJĀ NODARBĪBĀ JELGAVĀ DARINĀS LIELDIENU ZAĶI
2016. gada 19.martā pulksten 12:00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies izzinoši radošā nodarbība "Nu atnāca Liela diena ar raibām oliņām!". Nodarbības dalībnieki aicināti iepazīt Lieldienu tradīcijas un izgatavot svētku dekoru mājoklim – Lieldienu zaķi no siena.
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina apmeklēt izzinoši radošo nodarbību un iemācīties izgatavot oriģinālus svētku dekorus mājoklim. Lieldienu dekori tradicionāli ir krāsotas olas, pavasara ziedi un pūpoli, bet pēdējā laikā arī siena zaķi un citi dzīvnieciņi no siena.


RĪGA
LATVIJAS NACIONĀLAIS MĀKSLAS MUZEJS KĻŪS PAR GALVENO SIMBOLU AKCIJAI «ZEMES STUNDA 2016»
2016. gada 19. martā, visā pasaulē un arī Latvijā norisināsies Pasaules Dabas Fonda rīkotā akcija "Zemes stunda 2016". Plkst. 20.30 izslēdzot fasādes apgaismojumu, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atjaunotā galvenā ēka (K. Valdemāra ielā 10) kļūs par Zemes stundas Rīgas simbolu.
Zemes stunda ir lielākā starptautiska vides akcija, kas tradicionāli notiek marta pēdējās sestdienas vakarā no plkst. 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika. Līdzīgi kā Jaunā gada sagaidīšana, Zemes stunda tiek organizēta un svinēta katrā pasaules daļā, sekojot laika joslu plānojumam.


RĪGA
NORISINĀSIES ĢIMENES DIENA «PAVASARA SAULGRIEŽU MISTĒRIJA»
2016. gada 19. martā, plkst. 12.00–16.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) aicina bērnus, ģimenes un draugus uz Ģimenes dienu "Pavasara saulgriežu mistērija". Katram būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, sajust dabas un cilvēka radošuma spēku un pat ielūkoties kosmosa dzīlēs. Lieldienām tradicionālo etnogrāfisko zīmju un latviešu ornamenta kompozīciju meklējumi šoreiz iegūs maģisku saturu un negaidītu formu.
Saulgrieži ir kā liela kosmiska mīkla, universāla mistērija un lāzera stars, kas savieno pagātni, tagadni un nākotni – pavasara skaistākie svētki. Tieši tāpēc 19. marta Ģimenes dienas pasākums būs saistīts ar pavasara saulgriežiem, kā arī ar mākslinieku Ivetas Vaivodes un Artura Riņķa neparasto izstādi "Ceļojums uz Nekurieni", kura šobrīd ir skatāma Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

POKAIŅI
POKAIŅU MEŽĀ AICINA SVINĒT PAVASARA SAULGRIEŽUS UN ATMODU DABĀ
2016. gada 19. martā jau no pulksten 12.00 visi dabas draugi aicināti piedalīties Pavasara Saulgriežu un Lielās dienas gaidīšanas svētkos LVM Pokaiņu mežā. Dalībnieki kopā dosies saules izgaismotajās meža takās, lai smeltos dabas spēku pavasara gaidās.
Savas iekšējās pasaules līdzsvarošanai Zikurātā varēs piedalīties īpašā uguns rituālā – meditācijā "Savienošanās ar dabas enerģijām", kā arī uzklausīt dūlas Ditas pieredzes stāstus.


RĪGA
LATTELECOM RĪGAS MARATONS AICINA UZ «ADIDAS SKRIEŠANAS SKOLAS LEKCIJĀM» JAU ŠO SESTDIEN
Līdz Lattelecom Rīgas maratonam atlikušas vien 8 nedēļas, kas iezīmē pēdējo sagatavošanās ciklu gaidāmajiem startiem maijā. Aicinot ikvienu skrējēju aktīvi trenēties 2016. gada 15.maija pasākumam, jau šajā nedēļas nogalē 19.martā notiks adidas skriešanas skolas Lekcijas, piedāvājot iespēju plašam skrējēju pulkam bez maksas apgūt nepieciešamās zināšanas par garo distanču skriešanu un efektīviem treniņiem.

RĪGA
RĪGAS ZOOLOĢISKAJĀ DĀRZĀ NOTIKS ROŅU DIENAS
Šajā nedēļas nogalē 2016. gada 19. un 20. martā plkst.12.00-16.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks "Roņu dienas". Laiks ir pavasarīgi silts, un ronēnu dzimšana Igaunijas neapdzīvotajās salās rit pilnā sparā. Līdz šim šogad Zoodārzā vēl nav nogādāts neviens Latvijas piekrastē nokļuvušais roņu bērns. Tomēr, lai sagatavotu cilvēkus adekvātai rīcībai jūras piekrastē pamanot roņu mazuli, Rīgas Zooloģiskais dārzs sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Ventspils pilsētu aicina visus interesentus uz Roņu dienām Zoodārzā.



20.
marts

SVĒTDIENA

TURAIDA
20.03.2016
PAVASARA IESKANDINĀŠANA SAJŪTU STRAUMĒS TURAIDĀ
Pavasara pirmajā dienā, ko pēc latviešu gadskārtu kalendāra dēvē par Lielo dienu, 2016. gada 20. martā plkst. 14.30, Turaidas muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamā mājā caur sajūtām, kokles, flautu, planetāro gongu un citu netradicionālo instrumentu mūzikas skaņām, vibrācijām un Lieldienu tuvošanos klātesamību – mūžīgās dzīvības apliecinājumu – Dace Straume un Dārta Zvanere stāstīs muzikālo stāstu "PAVASARA SAJŪTU STRAUMES".


KĀRSAVA
PAMATĪGA ANDELE NOTIKS KĀRSAVAS LIELDIENU MĀJRAŽOTĀJU TIRGŪ
2016. gada 20. martā plkst. 9.00 pie Kārsavas kultūras nama tiek rīkots Lieldienu mājražotāju tirgus, kura laikā apmeklētāji varēs ne tikai iepirkt lauku labumus, bet arī sasiet savu Pūpolsvētdienas veselības bunti un iziet tradicionālās rotaļās un dejās kopā ar vietējiem muzikantiem.
Kārsavas novada pašvaldība ir iedibinājusi jaunu tradīciju Kārsavas Lielā tirgus ietvaros rīkot mājražotāju tirgus, kas bagātina Lieldienu, Līgo svētku un Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Tematisko mājražotāju tirgu laikā laukumā pie Kārsavas kultūras nama pulcēsies mājražotāji un amatnieki no malu malām, tiks piedāvāta kultūras programma atbilstoši sagaidāmajai gadskārtai un vietējie mājražotāji piedāvās radošās meistarklases un gardu cienastu tirgus apmeklētājiem.

 
RĪGA
LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS AICINA UZ AIZRAUJOŠU NODARBĪBU BĒRNIEM
Šajā nodarbībā ģimenes ar 5-8 gadu veciem bērniem aicinātas kopā ar Latvijas Nacionālā vēstures muzeja gidu un rotaļu suņiem Čipu un Capu no grāmatiņas "Iepazīsties ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju! Ceļvedis Latvijas vēsturē no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām" doties ceļojumā laikā.
Nodarbība notiks 2016. gada 20. martā, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, sākums plkst. 12.00.
Bērni atraktīvā veidā varēs apskatīt muzeja pamatekspozīciju, aptverot Latvijas vēsturi no senvēstures (pirms 13 000 gadu) līdz pat valsts neatkarības atjaunošanai (pirms 25 gadiem).


STRENČUPĪTE
DODIES PĀRGĀJIENOS UN ATRODI LĪDZ ŠIM DABĀ NEIEZĪMĒTAS TRĪS ZIEMEĻVIDZEMES BIOSFĒRAS REZERVĀTA UPJU IZTEKAS
Atzīmējot Pasaules ūdens dienu, Dabas aizsardzības pārvalde marta nogalē aicina piedalīties pasākumu ciklā "Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta upes", kura laikā būs iespēja doties trīs izzinošos pārgājienos un meklēt līdz šim dabā neiezīmētas trīs Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta upju iztekas.
1.daļa. Strenčupīte, 2016.gada 20. marts
Šajā pārgājienā tiks meklēta Strenčupītes izteka, pie kuras sagaidīts Lielās dienas saullēkts, iezīmēts dabā upes sākums.
Pulcēšanās pārgājienam – plkst. 6.00 Strenču novada Jērcēnu pagasta Jērcēnu centrā.

RĪGA

RĪGĀ, AR MAZGĀŠANOS MĀRUPĪTĒ, SAGAIDĪS LIELO DIENU
Ikviens tiek aicināts uz pavasara svarīgāko notikumu - Lielo dienu Rīgā, kuru šogad svinēs svētdienā, 2016. gada 20.martā, visas dienas garumā. Svētku noskaņai palīdzēs līdzi paņemtie pūpolu un izplaukušie bērzu zari, kārklu šautriņas, vilnas dzīpari, dzērvenītes, kā arī krāsainas dzijas pīnītes šūpoļu rotāšanai un, protams, krāsotas olas, kas domātas gan ziedošanai šūpolēm, zīlēšanai, sacensībai, gan pašu ēšanai, gan citu cienāšanai un dāvināšanai par šūpoļu kārumu un šūpošanu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.39188313sec.