Uzzini visu par dziedējošo aukstumu izstādē «Atpūta un sports 2016»

Pelde āliņģī un pārgājiens šortos ziemas salā ir gluži parasta nodarbe ne tikai "roņiem", bet arī citiem aukstummīļiem, kas novērtējuši aukstuma pozitīvo iedarbību uz savas ādas.

Ja arī tu vēlies uzzināt par dziedējošo aukstumu jeb Vima Hofa metodi – nāc uz izstādi "Atpūta un sports 2016" Ķīpsalā no 2016. gada 1. līdz 3. aprīlim!

Sēdi ledus krēslā un izzini sava ķermeņa iespējas!

Ja Ķīpsalā redzēsi puskailus cilvēkus – tērptus vien šortos vai peldkostīmos, tad zini – tās ir vai nu fitnesa konkursa "Healthy Girls" daiļās dalībnieces vai arī Vima Hofa (VH) kustības Latvijā dalībnieki – aukstuma mīļotāji, kas aicinās arī citus izmēģināt aukstuma pozitīvo iedarbību.

"Ja arī tu vēlies ļauties aukstuma valdzinājumam un izmēģināt  savu spēju robežas, sēžot ledus krēslā, – ņem peldbikses un nāc uz Ķīpsalu!" smejot aicina Vima Hofa aukstuma terapijas kustības vadītājs un treneris, sertificēts pirtnieks Māris Žunda. Vēl pirms pāris gadiem viņš nespēja iedomāties, ka ziemā varētu staigāt šortos un regulāri peldēties, bet tagad 11 minūtes āliņģī, 5 stundu pastaiga šortos 0 grādos vai  2 stundas –5 grādos Mārim tāds nieks vien ir! Taču rekordi nav viņa pašmērķis, bet gan veselība, labsajūta un spēks, kas iegūti ar šo īpašo aukstuma metodi. Šo metodi viņš apguvis pie paša Vima Hofa (Wim Hof), saukta par Ledus vīru (The Iceman).

Visās trīs izstādes dienās, apmeklējot "VH kustība Latvijā" stendu, varēsi uzzināt par veselību, imunitāti, pašsajūtu uzlabojošo aukstuma terapijas metodi un vērot, kā speciāli veidotā ledus krēslā aukstummīļi uzstādīs savus personīgos rekordus.

Kas ir Vima Hofa aukstuma terapijas metode?

Iespējams, esi dzirdējis par nīderlandieti Vimu Hofu un viņa uzstādītajiem pasaules aukstuma rekordiem! Vims ir pavadījis sešas minūtes, ieniris zem aizsaluša ezera ledus, turpat divas stundas sēdējis ledus vannā un 20 grādu aukstumā noskrējis pusmaratonu basām kājām, tērpies vien šortos, un vēl un vēl. Ledus vīram kopumā pieder vairāk nekā 20 pasaules rekordi!

2011. gadā kopā ar zinātniekiem tika īstenots pētījums, kura laikā atklājās, ka Vims Hofs spēj ietekmēt savu veģetatīvo nervu sistēmu. Pats Ledus vīrs uzsver – ne jau viņš ir īpašs, bet īpaša ir pati metode, kā rezultātā viņš izkopis šīs spējas. Piemēram, viņš var palielināt vai samazināt ķermeņa temperatūru, endokrīnās sistēmas hormonu veidošanās intensitāti u. c., apgāžot uzskatu, ka mūsu prāts tieši nespēj ietekmēt pašu ķermenī notiekošos procesus.

Metode sastāv no vairākiem vienkāršiem elementiem – elpošanas, prāta, meditācijas un koncentrēšanās vingrinājumiem, kā arī pakāpeniskas ķermeņa rūdīšanas ledus vannā vai aukstā dušā. "Maldīgi varētu šķist, ka tas ir kas ekstrēms, ko var paveikt vien labi trenēti, spēcīgi cilvēki. Nē! Šī metode ir domāta kā lieliem, tā maziem, kā vīriešiem, tā sievietēm. Vienīgais šķērslis ir paša prāts," stāsta Māris un piebilst: "Šī metode ir vienkārši pielāgojama pilsētnieka aizņemtajam dzīves ritmam."

Pēc Vima Hofa metodes lielākais darbs tiek veikts mājās, trenējot elpošanu un veicot fiziskā līdzsvara vingrinājumus. Specifiski ir elpošanas vingrinājumi, kas palīdz uzlabot asinsriti. "Ar metodes palīdzību var iemācīties ietekmēt un kontrolēt savu ķermeni un pašsajūtu. Piemēram, es esmu noskrējis pusmaratonu bez īpašas gatavošanās, tikai pateicoties elpošanai. Tādēļ tā var būt noderīga ikvienam, arī sportistiem, lai uzlabotu savus rezultātus. Taču pats galvenais – tā uzlabo veselību un imunitāti, turklāt tai ir arī pozitīvs blakusefekts – to praktizējot, samazinās svars, jo uzlabojas vielmaiņa," – tā Māris Žunda. Vairāk par metodi un kustības aktivitātēm lasi www.uzdrosinies.lv.

Kā zināms, no 1. līdz 3. martam Ķīpsalā notiks četras izstādes aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida cienītājiem – "Atpūta un sports 2016", "Medības un makšķerēšana 2016", "Motocikls 2016" un "Baltic Boat Show 2016", kas katru gadu vienkopus aicina ceļotājus, velobraucējus, motobraucējus, laivotājus, medniekus, makšķerniekus un citus interesentus. Vairāk: www.bt1.lv/sports.

Izstāžu darba laiks:

2016. gada 1., 2. aprīlī  10.00–19.00

2016. gada 3. aprīlī 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62419891sec.