Jaunums, kas būs noderīgs visiem tiem, kuri vēlas ceļot pa Latviju

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta sadarbībā ar IT uzņēmumu SIA "Softikom" izveidots maršrutu plānotājs, kas noderēs visiem tiem cilvēkiem, kuri vēlas apceļot mūsu valsti.

SIA "Softikom" WEB izstrādes nodaļas vadītājs Mārtiņš Jakubovskis stāsta: "Maršrutu plānotāju izstrādājām pirmo reizi, tāpēc strādāt bija ļoti interesanti. Bija gan tehnoloģiski daudz jauna, gan šā projekta vadīšanā ieguvām vērtīgu pieredzi."

Maršrutu plānotājs http://www.latvia.travel/trip-planner kļuvis par nozīmīgu Latvijas nacionālā tūrisma portāla www.latvia.travel sastāvdaļu. Portāla šķirklī "plāno" izvēlamies sadaļu "Maršruta plānotājs", un mūsu brīvdienu ceļojuma plānošana var sākties.

Maršrutu plānošanai var izmantot vairāk nekā 1200 portāla datubāzē iekļautu tūrisma objektu un apmēram 700 naktsmītņu. Ceļotājiem tiek piedāvāti gan populāri tūrisma objekti, gan tādi, kas ir mazāk zināmi. Maršrutu plānotājs būs noderīgs ne tikai tiem lietotājiem, kas zina, kurp grib doties, bet arī tiem, kuri interesantu galamērķi vēlēsies atrast.

Maršrutu plānotājs pieejams četrās valodās  – latviski, angliski, krieviski un vāciski.

LIAA Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļas vecākais eksperts Jānis Bautra uzsver: "Par maršrutiem vienmēr ir liela interese. Vai tās ir ģimenes ar bērniem, skolēnu ekskursijas, individuāli tūristi vai citi ceļotāji. Gribas cerēt, ka jaunais maršrutu plānotājs būs noderīgs visiem Latvijas apceļotājiem un vietējā tūrisma popularizēšanas sauklis "Atklāj Latviju no jauna!" iegūs papildspēku".

No ieceres izveidot maršrutu plānotāju līdz tā pabeigšanai pagājis apmēram gads. Ne mazumu darba IT uzņēmumam prasījusi, piemēram, maršrutētāja radīšana. Tā pamatā izmantoti bezmaksas maršrutētāji, kas praksē nereti izrādījušies nepilnīgi un bijuši jāpielāgo dažādu ceļotāju (velobraucēji, autobraucēji u. c.) vajadzībām.

"Maršrutu plānotāja izveidē ir ielikts daudz pūļu, taču arī tagad, kad tas ir ceļotājiem jau pieejams, darbs tiks turpināts. It īpaši - portāla datubāze, kura tiek izmantota maršrutu plānotājā, ir jāatjaunina un jāpilnīgo," atzīst Jānis Bautra.

Savukārt SIA "Softikom" speciālists apliecina, ka darbu turpinās programmētāji. Šobrīd maršrutu var izdrukāt PDF dokumenta veidā, bet jau tuvākajā laikā gribētos panākt, lai maršrutu varētu eksportēt uz navigācijas ierīcēm. Tas ceļošanu padarīt vēl ērtāku. Ir arī citas ieceres, bet to īstenošana, pēc Mārtiņa Jakubovska vārdiem, pagaidām ir nākotnē.   

Reizē ar pavasari atnācis Latvijas aktīvākais apceļošanas laiks. Maršruta plānotāja radītāji aicina savos brīvdienu ceļojumos izmantot maršrutu plānotāju un dalīties ar saviem izveidotajiem maršrutiem sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirku #AtklājLatvijuNoJauna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.461411sec.