Noskaidroti Kurzemnieku populārākie vaļasprieki

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas izveidoto Latvijas iedzīvotāju vaļasprieku topu, kā iecienītāko brīvā laika pavadīšanu kurzemnieki min sēņošanu un ogošanu (38% aptaujāto), grāmatu  un žurnālu lasīšanu (37%) un ceļošanu (34%).

Inese Lielpinka, Lāčplēša alus darītavas pārstāve: "Izveidotais vaļasprieku tops atklāj reģionu atšķirības. Piemēram, Zemgalē katrs otrais lepojas ar grāmatu un žurnālu lasīšanu. Lielākie sēņotāji un ogotāji dzīvo Latgalē. Latgaļi izrādās arī visvairāk dod priekšroku iešanai pirtī un krustvārdu mīklu minēšanai. Savukārt braukšanai ar velosipēdu aktīvākie ir kurzemnieki. Dārza un lauku darbus vismazāk iecienījuši rīdzinieki, tā vietā dodot priekšroku kino. Lielākie dziedātāji un vienlaikus arī slēpotāji dzīvo Vidzemē."

Kurzeme ir vienīgais reģions, kurā sēņošana un ogošana ir pirmajā vietā starp iedzīvotāju vaļaspriekiem, lai gan kopumā ar to nodarbojas mazāk iedzīvotāju nekā Latgalē. Kurzemnieki ir arī otri aktīvākie krustvārdu mīklu minētāji un galda spēļu spēlētāji. No sporta bez velobraukšanas tie ir aktīvākie sporta klubu nodarbību apmeklētāji.

Balstoties uz "SKDS" veiktu aptauju, Lāčplēša alus darītava izveidojusi Latvijā populārāko vaļasprieku topu ar brīvā laika aktivitātēm, ar ko iedzīvotāji lepojas. Pirmajā vietā šajā sarakstā ir grāmatu un žurnālu lasīšana, otrajā - ceļošana, bet trešajā - sēņošana un ogošana.

Lai iedrošinātu iedzīvotājus pavadīt kvalitatīvi brīvo laiku ārpus darba un to vairāk veltīt saviem vaļaspriekiem, Lāčplēša alus darītava kopā ar domubiedriem ir uzsākusi sociālu projektu "Brīvā laika varoņi". Ar dažādām aktivitātēm tā aicina pieaugušos vairāk laika veltīt jau esošo un jaunu hobiju attīstīšanai brīvajā laikā.

Kampaņas ietvaros tiek rīkots konkurss, kurā ikviens var iesūtīt fotogrāfijas vai video, kā pavada brīvo laiku.

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas un SKDS veiktās aptaujas rezultātiem, lielākajai daļai jeb 92% Latvijas iedzīvotāju ir lepni par saviem vaļaspriekiem. Aptaujā piedalījās 1005 pieaugušo dažādos Latvijas reģionos.

Vaļasprieku, ar ko lepojas, top10 Kurzemē:

1.    Sēņošana, ogošana

2.    Grāmatu un žurnālu lasīšana

3.    Ceļošana

4.    Dārza vai lauku darbi

5.    Krustvārdu mīklu minēšana

6.    Braukšana ar velosipēdu

7.    Koncertu apmeklēšana

8.    Teātra apmeklēšana

9.    Kulinārija, ēst gatavošana

10.    Fotografēšana

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45817685sec.