Latgaliešiem ir visatšķirīgākie vaļasprieki, salīdzinājumā ar pārējiem Latvijas novadiem

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas izveidoto Latvijas iedzīvotāju vaļasprieku topu, kā iecienītāko brīvā laika pavadīšanu latgaļi min grāmatu un žurnālu lasīšanu (42% aptaujāto), sēņošanu un ogošanu (41%) un dārza vai lauku darbus (36%).

Inese Lielpinka, Lāčplēša alus darītavas pārstāve: "Izveidotais vaļasprieku tops atklāj reģionu atšķirības. Piemēram, Zemgalē katrs otrais lepojas ar grāmatu un žurnālu lasīšanu. Lielākie sēņotāji un ogotāji dzīvo Latgalē. Latgaļi izrādās arī visvairāk dod priekšroku iešanai pirtī un krustvārdu mīklu minēšanai. Savukārt braukšanai ar velosipēdu aktīvākie ir kurzemnieki. Dārza un lauku darbus vismazāk iecienījuši rīdzinieki, tā vietā dodot priekšroku kino. Lielākie dziedātāji un vienlaikus arī slēpotāji dzīvo Vidzemē."

Latgaļi, salīdzinot ar citiem reģioniem, ir visatšķirīgākie. Tie ir visaktīvākie sēņotāji, ogotāji, mednieki, makšķernieki un peldētāji. Divreiz vairāk šī reģiona iedzīvotājiem patīk iet pirtī. Tie dod vislielāko priekšroku dārza un lauku darbiem, bet vismazāko ceļošanai. Interesanti, ka citu reģionu iedzīvotāji nevar samēroties ar kulināriju un ēst gatavošanas cienītāju īpatsvaru. Šajā reģionā iecienīts vaļasprieks ir kolekcionēšana. Taču tie mazāk iecienījuši galda un prāta spēles.

Balstoties uz "SKDS" veiktu aptauju, Lāčplēša alus darītava izveidojusi Latvijā populārāko vaļasprieku topu ar brīvā laika aktivitātēm, ar ko iedzīvotāji lepojas. Pirmajā vietā šajā sarakstā ir grāmatu un žurnālu lasīšana, otrajā - ceļošana, bet trešajā - sēņošana un ogošana.

Lai iedrošinātu iedzīvotājus pavadīt kvalitatīvi brīvo laiku ārpus darba un to vairāk veltīt saviem vaļaspriekiem, Lāčplēša alus darītava kopā ar domubiedriem ir uzsākusi sociālu projektu "Brīvā laika varoņi". Ar dažādām aktivitātēm tā aicina pieaugušos vairāk laika veltīt jau esošo un jaunu hobiju attīstīšanai brīvajā laikā.

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas un SKDS veiktās aptaujas rezultātiem, lielākajai daļai jeb 92% Latvijas iedzīvotāju ir lepni par saviem vaļaspriekiem. Aptaujā piedalījās 1005 pieaugušo dažādos Latvijas reģionos.

Latgales vaļasprieku Top10

1.    Grāmatu un žurnālu lasīšana

2.    Sēņošana, ogošana

3.    Dārza vai lauku darbi

4.    Krustvārdu mīklu minēšana

5.    Ceļošana

6.    Kulinārija, ēst gatavošana

7.    Koncertu apmeklēšana

8.    Teātra apmeklēšana

9.    Pirts lietas

10.    Fotografēšana

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43583894sec.