Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 08.04.2016 - 10.04.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


08.
aprīlis

PIEKTDIENA


RĪGA
08.04.2016
RĪGĀ TIKS IZGATAVOTA LIELĀKĀ LEDENE BALTIJAS VALSTĪS
2016. gada 8. aprīlī, Interjera un delikatešu centrā mc2, Rīgā, Krasta ielā 68a tiks izgatavota Baltijas valstīs lielākā karameļu ledene. Tās svars būs aptuveni 20 kg, bet augstums – 1,5 metri. 9. aprīlī tiks sniegta iespēja milzu karameli ne tikai aplūkot, bet arī nobaudīt. Saldumu festivāla ietvaros, delikatešu veikalā "Gastronome" karamele tiks sadalīta mazos gabaliņos un dāvināta visiem festivāla viesiem.

 
RĪGA
 07. - 09.04.2016
IEPAZĪSTI DIZAINERU INOVĀCIJAS, KAS MAINĪS TAVU IKDIENU!
Jau no 2016. gada 7. līdz 9. aprīlim notiek Baltijas lielākā tekstilnozares izstāde "Baltic Fashion & Textile Riga 2016", kas Ķīpsalā pulcē modes pasaulē pazīstamus ražotājus, iecienītus zīmolus, daudzsološus jaunos uzņēmējus un dizainerus. Izstādē piedalīsies vairāk nekā 170 uzņēmumu no 16 valstīm.
 
 
RĪGA
08. - 10.04.2016
IZSTĀDĒ «BĒRNU PASAULE 2016» IKVIENS ATRADĪS JAUNUMUS BĒRNU PRIEKAM UN JAUTRĪBAI
Vai tavam bērnam jau ir apnikušas lelles, mašīnas, auto un vilcienu trases, puzles un pat transformeri vai roboti? Tad no 8. līdz 10. aprīlim dodies uz izstādi "Bērnu pasaule 2016" Ķīpsalā, kur atradīsi daudz neredzētu rotaļlietu, kas aizraus gan bērnus, gan tevi pašu!
 
  
VALMIERA
 08. - 23.04.2016
VALMIERĀ NORISINĀSIES KRĀŠŅAS UN PASĀKUMIEM BAGĀTAS «MĀKSLAS DIENAS 2016»
No 2016. gada 8. līdz 23. aprīlim Valmierā norisināsies Mākslas dienas 2016, kā laikā paredzēti daudzveidīgi kultūras, mākslas un radošās partnerības pasākumi. Šogad Mākslas dienām izvēlēta tematika "Garšas palete", kas caurvīs katru no aktivitātēm, piedāvājot valmieriešiem un pilsētas viesiem vēl nepieredzētas emocijas.
Tāpat kā mākslinieks savā paletē jauc daudz krāsu, kas mijiedarbojoties veido īpašu toņu buķeti un noskaņu, arī Valmierā šogad centīsies piedāvāt dažādu mākslas žanru daudzveidību, kas bagātinās Valmieras kultūras un mākslas dzīves piedāvājumu. Programmu veidos vizuālās, skatuves un kustības mākslas pasākumi, kā arī ir padomāta par mūzikas, stila un modes cienītājiem.
 
 
RĪGA
līdz  10.04.2016
«LATVIJAS DABAS MUZEJS» PĀRSTEIDZ AR NEPARASTU IZSTĀDI
No 2016. gada 6. līdz 10. aprīlim Dabas muzejā apskatāma eksotisko augu parāde no pašmāju audzētāju privātajām kolekcijām. Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot interesantas tropisko orhideju sugas un krāšņus selekcionētus hibrīdus, savdabīgos augus – kukaiņēdājus un citus eksotiskus augu valsts pārstāvjus.
LOEADA gada auga tituls ir piešķirts orhideju dzimtas pārstāvēm no Catasetinae apakštribas (grupas), tāpēc biedrība šogad apmeklētāju interesi ir nolēmusi piesaistīt ar šo orhideju fotoizstādi. Ziedošo katasetumu grupas orhideju foto parāde ir veidota no biedrības kolekcionāru foto albumiem. Izstādē būs plaši pārstāvēti neparastie Tillandsia ģints augi no bromēliju dzimtas – tie aug nevis podiņos, bet gan piestiprināti pie pamatnēm, un barības vielas uzņem no gaisa.
 
  
 
SIGULDA
līdz 10.04.2016
SIGULDAS NOVADĀ ŠONEDĒĻ NORISINĀS VESELĪBAS UN SPORTA NEDĒĻA
No 2016. gada 4. līdz 10.aprīlim norisinās Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa – septiņas dienas novada iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, ko piedāvā Siguldas sporta un veselības klubi, kā arī iesaistīties lekcijās, diskusijās un praktiskās nodarbībās, lai uzzinātu, kā nostiprināt un uzlabot veselību.
Veselības un sporta nedēļā septiņu dienu garumā Siguldas novada iedzīvotājiem pieejamas dažādas sportiskas un veselīgu dzīvesveidu veicinošas aktivitātes – sporta stacijas, dažādas nodarbības profesionāļu vadībā, lekcijas un sarunas, kā arī veselīga uztura meistarklases.
 

   
09.
aprīlis

SESTDIENA


LATVIJA
09. -10.04.2016
VISĀ LATVIJĀ NOTIKS PUTNU DIENAS
Šajā nedēļas nogalē, 2016.gada 9.-10. aprīlī, visā Latvijā norisināsies Putnu dienas, ko organizēs Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību un citām organizācijām. Interesentiem būs iespēja piedalīties gan putnu vērošanas ekskursijās un pārgājienos dažādās īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, gan radošās un izzinošās nodarbībās un pasākumos citviet, izzinot putnu dzīvi, darinot putnu būrīšus u.tml.. Dalība visos pasākumos būs bez maksas.


TURAIDA
09.04.2016
TURAIDAS MUZEJREZERVĀTS AICINA UZ INFORMĀCIJAS DIENU
Tuvojoties vasaras sezonai, 2016. gada 9. aprīlī plkst. 10.00, Turaidas muzejrezervāts kā katru gadu muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā aicina uz pavasara tūrisma konferenci – Informācijas dienu, kurā interesentus iepazīstinās ar muzejrezervāta 2016. gada aktualitātēm, publikācijām, jaunumiem ekspozīcijās un plašo piedāvājumu. Informācijas dienā par muzeja stratēģiskajiem jaunumiem vēstīs Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, par atjaunotajām ēkām, kvalitātes uzlabojumiem ekspozīcijās un topošajiem projektiem stāstīs galvenie speciālisti un sadarbības partneri, kā arī neizpaliks arī gida profesijas kvalitāti veicinoši ziņojumi.
Informācijas diena Turaidas muzejrezervātā kļuvusi par tūrisma nozares speciālistu atzītu un apmeklētu pasākumu, kas tiek organizēta, veicinot sadarbību ar Latvijas Profesionālo gidu asociāciju un Latvijas Tūrisma gidu asociāciju, tūrisma firmām, gidiem, tūrisma informācijas centriem un tūrisma organizatoriem Latvijā. Šajā dienā iegūstamā informācija un ekskursijas ir saistošas arī ikvienam, kam interesē Turaidas vēsturiskā centra kultūras mantojums un tā konteksts Latvijas vēsturē, tāpēc Informācijas dienā piedalīties aicināts ikviens interesents.


DOBELE
10.04.2016
KURZEMES PAVASARIS PULCĒS TEJU 800 DALĪBNIEKU
2016. gada Latvijas kausa izcīņas 1. posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. aprīlī, Dobeles pusē, tradicionāli ievadot sezonu ar OK Saldus organizētajām sacensībām "Kurzemes pavasaris".  Dalībnieku sarakstā šobrīd redzami teju 800 Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu sportistu vārdi, uzstādot šo sacensību dalībnieku skaita rekordu.
Sacensību organizēšanai izvēlēts klasisks Zemgales pauguraines apvidus, kur lielu formu reljefs mainās ar mikroreljefa formām. Distances vedīs pa jaukta tipa mežu ar vietām kritušiem kokiem, dažādas skrienamības pakāpes purviem, pusatklātām teritorijām.


JELGAVA
09.04.2016
PUTNU DIENĀS JELGAVĀ VĒROS PUTNUS UN DARINĀS PUTNU BŪRĪŠUS
Putnu dienas šogad Jelgavā un apkārtnē tiks atzīmētas 2016. gada 9.aprīlī, kad notiks bezmaksas putnu vērošanas ekskursija un putnu būrīšu veidošanas darbnīca. Putnu vērošanas ekskursija kopā ar ornitologu Oskaru Keišu norisināsies Svētes palienē, ekskursijas sākums pulksten 9.30 no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa, bet no pulksten 12 līdz 15 Torņa pagalmā ikviens ir aicināts piedalīties putnu būrīšu veidošanas darbnīcā.
Putnu dienu ietvaros Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu uz Svētes palieni, kuras laikā kopā ar ornitologu Oskaru Keišu būs iespējams redzēt daudzskaitlīgus ūdensputnu barus un iepazīt dažādas putnu sugas. Dabas parks "Svētes paliene" atrodas Jelgavas novada Līvbērzes un Valgundes pagastos. Pavasaros applūstošās Svētes palieņu pļavas kļūst par nozīmīgu pavasara migrējošo ūdensputnu un bridējputnu atpūtas un barošanās vietu. Kopējais putnu skaits te var pārsniegt pat vairākus desmitus tūkstošus īpatņu vienlaikus, tādēļ šī vieta ir interesanta gan putnu vērošanas entuziastiem, gan vienkāršiem vērotajiem.
 

SKRUNDA
09.04.2016
RADĪTS JAUNS ATPŪTAS VEIDS LATVIJAS APCEĻOTĀJIEM
2016. gada 2. aprīlī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (Brīvības bulvārī 32, Rīgā) notiks cikla "Muzejs ģimenei" nodarbība "Stāsti par modi".
Tās laikā bērni un viņu vecāki uzzinās, kā gadsimtu laikā mainījās modes tendences un kas no senajiem laikiem ir saglabājies līdz mūsdienām: kāpēc modes dāmas pirms 150 gadiem arī siltās un saulainās vasaras dienās tinās šallēs un lakatos? Kāpēc to, ka dāma parādīja savas kāju potītes, uzskatīja par nepieklājību? Kāpēc pirms 150 gadiem kungi pastaigās ņēma līdzi spieķi? Vai senos laikos modes dāmas un kungi Latvijā tērpās savādāk?
Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniegs muzejpedagoģes, izskaidrojot gan to, ko "modes valodā" nozīmē vārdi "katliņš", "frēze", "turnīra" un "pompadūrs", gan daudzas citas interesantas lietas saistībā ar modi.


10.
aprīlis

SVĒTDIENA

DAUGAVPILS
l0.06.2016
IZMANTO IESPĒJU APMEKLĒT MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRU BEZ MAKSAS
Tikai vienu dienu - 2016. gada 10. aprīlī - visiem apmeklētajiem būs iespēja pēdējo reizi apskatīt esošos Marka Rotko oriģināldarbus un visas februāra, marta, aprīļa mainīgās izstādes pirms visu ekspozīciju maiņas. Ieeja visas mākslas centra izstādēs, ieskaitot Marka Rotko darbu ekspozīciju, būs bez maksas.
No 10. līdz 23. februārim Marka Rotko mākslas centrs būs slēgts uz visu ekspozīciju maiņas laiku. Mākslas centrs atkal vērs vaļā durvis apmeklētājiem - Marka Rotko mākslas centra 3 gadu dzimšanas dienas svinībās 24. aprīlī, kad tiks atklāta jau otrā Marka Rotko oriģināldarbu izstāde un jauna izstāžu sezona.

 
RĪGA
līdz 30.04.2016
NORISINĀS IZSTĀDE «LATVIJAS GADA MOTOCIKLS 2016»
Izstādē "Latvijas gada motocikls 2016" no 2016. gada 4. līdz 30. aprīlim tirdzniecības centrā "Mols", Krasta iela 46 var aplūkot 2016. gada motociklu modeļus – KTM Super Duke GT, Yamaha XSR900/750, Yamaha R-1, BMW R1200S, BMW RR1000S, Honda Africa Twin CRF1000L, Harley Davidson Street Glide, Seventy-Two, BRP Spyder F3T, MV Agusta Stradale 800 u.c.
Izstādīti ir Latvijas sporta leģendu motocikli – moto sportistu un ceļotāju Jāņa Rozīša triku braucamais, Bruno Rožkalna ("Brunomoto") šosejas sporta motocikls, Leona Kozlovska motokrosa spēkrats, atraktīvā Mārtiņa Aleksandroviča (Alex) lidojošā krosa "spāre", Anda Pikāna ("Kurbads") pasaules apceļotāja spēkrats un MX2 pasaules vicečempiona Paula Jonasa krosa motocikla prototips. 


JŪRMALA
līdz 28.04.2016
JŪRMALĀ ATKLĀTA IZSTĀDE-AKCIJA-LOTERIJA «GADA NEDARBS»
Jau trešo gadu Jūrmalas Mākslinieku nams aicināja autorus iesniegt darbus gadskārtējai izstādei-akcijai-loterijai "GADA NEDARBS – 2015", kas norisināsies Jūrmalas Mākslinieku namā, Bulduros, Muižas ielā 6.
Izstādes koncepcijas pamatā ir nosaukumā ietvertā daudznozīmība un postmodernās mākslas ideja par robežlīniju nojaukšanu starp augsto jeb elitāro mākslu un populāro mākslu.
Autori tika aicināti iesniegt tādus nedarbus kā palaidnības, ēverģēlības un asprātības, kā arī tādus, kas, autoru skatījumā, ir neizdevusies radošā iecere, neveiksmīga piedalīšanās kādā konkursā vai kas tāds, ko var uzskatīt par tehnisku kļūmi, nejaušību vai citu personu iejaukšanās radītu nedarbu u.c. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86350489sec.