Lielākie dziedātāji un slēpotāji dzīvo Vidzemē

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas izveidoto Latvijas iedzīvotāju vaļasprieku topu, kā iecienītāko brīvā laika pavadīšanu vidzemnieki min grāmatu un žurnālu lasīšanu (42% aptaujāto), ceļošanu (39%) un dārza vai lauku darbus (34%).

Inese Lielpinka, Lāčplēša alus darītavas pārstāve: "Izveidotais vaļasprieku tops atklāj reģionu atšķirības. Piemēram, katrs otrais zemgalis lepojas ar grāmatu un žurnālu lasīšanu. Lielākie sēņotāji un ogotāji dzīvo Latgalē. Latgaļi izrādās arī visvairāk dod priekšroku iešanai pirtī un krustvārdu mīklu minēšanai. Savukārt braukšanai ar velosipēdu – aktīvākie ir kurzemnieki. Dārza un lauku darbus vismazāk iecienījuši rīdzinieki, tā vietā dodot priekšroku kino."

Lielākie dziedātāji un vienlaikus arī slēpotāji dzīvo Vidzemē. Izrādās vidzemnieki no visiem reģioniem ir arī aktīvākie maratonu piekritēji. Jāmin, ka top10 parāda, ka Vidzemē ir iecienīta teātru un koncertu apmeklēšana.

Balstoties uz "SKDS" veiktu aptauju, Lāčplēša alus darītava izveidojusi Latvijā populārāko vaļasprieku topu ar brīvā laika aktivitātēm, ar ko iedzīvotāji lepojas. Pirmajā vietā šajā sarakstā ir grāmatu un žurnālu lasīšana, otrajā - ceļošana, bet trešajā - sēņošana un ogošana.

Lai iedrošinātu iedzīvotājus pavadīt kvalitatīvi brīvo laiku ārpus darba un to vairāk veltīt saviem vaļaspriekiem, Lāčplēša alus darītava kopā ar domubiedriem ir uzsākusi sociālu projektu "Brīvā laika varoņi". Ar dažādām aktivitātēm tā aicina pieaugušos vairāk laika veltīt jau esošo un jaunu hobiju attīstīšanai brīvajā laikā.

Saskaņā ar Lāčplēša alus darītavas un SKDS veiktās aptaujas rezultātiem, lielākajai daļai jeb 92% Latvijas iedzīvotāju ir lepni par saviem vaļaspriekiem. Aptaujā piedalījās 1005 pieaugušo dažādos Latvijas reģionos.

Vaļasprieku TOP 10 Vidzemē:

1.    Grāmatu un žurnālu lasīšana

2.    Ceļošana

3.    Dārza vai lauku darbi

4.    Sēņošana, ogošana

5.    Teātra apmeklēšana

6.    Koncertu apmeklēšana

7.    Kulinārija, ēst gatavošana

8.    Fotografēšana

9.    Braukšana ar velosipēdu

10.    Krustvārdu mīklu minēšana

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77938509sec.