Ziemeļlatgalē notiks velomaršruta «Rypoj vasals!» un Latgolys šmakovkys dadzynuotovys atklāšana

Velomaršruta "Rypoj vasals!" atklāšanas dienā, 2016. gada 21. maijā, Balvu, Viļakas, Kārsavas, Baltinavas un Rugāju novadi ir sagatavojuši grandiozu pasākumu programmu ne tikai aktīvajiem velo braucējiem, bet arī citu sajūtu baudītājiem Ziemeļlatgalē. Svinīgais velomaršruta nr. 34 atklāšanas brīdis Ziemeļlatgalē notiks plkst. 11.00, kad katrā novadā tiks griezta svinīgā lente un palaisti braucienā pirmie velosipēdisti.

Balvu pilsētā pēc plkst. 11.00 gan mazi, gan lieli ir aicināti uz parādes velobraucienu "Pretī vasarai", kur īpaši tiks sveikti tie, kas piedomājuši pie sava un velosipēda vizuālā tēla. Savukārt plkst. 11.50 interesenti tiek aicināti doties velomaršruta "Rypoj vasals!" atklāšanas braucienā no Balviem līdz Rugājiem, kurā ir iekļautas arī vairākas atpūtas vietas nesteidzīgajiem, bet sportiskie velo braucēji, kam rezultāts ir no svara plkst. 11.40 tiks dots starts velobraucienam "Balvi- Rugāji"ar kopējo garumu 18 km. No plkst. 12.00 Balvu pilsētas parkā bērniem un viņu vecākiem tiks organizētas velo stafetes un aktīvā pēcpusdiena. Dienas programmas nobeigumā no plkst. 20.00 Balvu novada muzejā plaša programma "Kas ir aiz durvīm?" Muzeju nakts ietvaros.

Viļakā jau no plkst. 9.00 notiks lauku labumu tirdziņš, kurā īpaši aicināti ierasties pircēji ar velosipēdiem. Savukārt pēc svinīgās velo maršruta atklāšanas notiks velo brauciens uz Medņevas pagasta centru, Semenovu, kur visus sportiskos braucējus sagaidīs aktivitātes jautrai pēcpusdienai Ziemeļlatgalē. Viļakas novada muzejā no plkst. 19.00 Muzeju nakts programma "Jaunas durvis atveras tikai tad, kad vecās aizveras".

Kārsavas novadā uzreiz pēc Ziemeļlatgales velomaršruta atklāšanas notiks foto velo orientēšanās sacensības "Rypoj vasals Kuorsovā!", kura gaitā komandas iepazīs Kārsavas pilsētu un tuvējo apkārtni, pildot atjautīgus uzdevumus un atraktīvi pavadot laiku. No plkst. 15.00 visi tiek aicināti uz Latgolys šmakovkys dadzynuotovys atklāšanas festivālu, kura programmā ir gan mājražotāju labumu tirgus, Baltinavas teātra "Palādas" izrāde "Ontons i Anne", svinīgā atklāšana un zaļumballe līdz rīta gaismai ar Zinti Krakopu.

Baltinavā ar lentas griešanas brīdi tiks atklāts orientēšanās brauciens pa Baltinavas ielām, izzinot vēl nezināmo par mazāko Latvijas novadu un izbaudot Baltinavas novada viesmīlību.

Rugājos pavasara gadatirgus rosība būs jūtama jau no plkst. 9.00, šeit aicināti velo sportisti iestiprināties ar lauku labumiem pirms aktīvā dienas cēliena. Rugāju parka teritorijā no plkst. 10.00 bērni un jaunieši varēs vērot un paši piedalīties riteņbraukšanas paraugdemonstrējumos ar šķēršļu joslu, savukārt Rugāju parkā paralēli notiks arī atjautības spēles un viktorīna "Zini vai mini Rugāju novadu", īpaši aicinātas ģimenes. Pēc svinīgās atklāšanas notiks velo orientēšanās sacensības 18 km garumā pa Rugāju novadu un vakarā no plkst. 20.00 Rugāju novada muzejs aicina uz Muzeju nakts programmu.

Līdz 1. maijam SIA "Sports S" uzstādīs Ziemeļlatgales velomaršruta nr. 34 "Rypoj vasals!" velo norādes Kārsavas, Baltinavas, Balvu, Rugāju un Viļakas novadu teritorijās, kopumā 180 norāžu zīmes. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46837997sec.